תאוריה מעניינת...

Brurya

New member
תאוריה מעניינת... ../images/Emo175.gif

חברה שלי חשבה על הרעיון ואני מעלה אותו לדיון... :) לדעתה צריך להחליף בין צמחוני לטבעוני ולמה? כי בעצם המשמעות שיוצאת מהמילה טבעוני הוא מישהו שאוכל כל מה שבא מהטבע כולל ביצים וחלב שנמצאים בטבע בצורה מסויימת.. נכון? וצמחוניים לא אוכלים את זה.. הם אוכלים רק דברים מן הצומח ופרווה.. כלומר, צריך להחליף ולקרוא לצמחוניים טבעוניים ולהפך.. מה אתם אומרים?

Eclipsed 0

New member
הכל בא מהטבע בצורה מסוימת...

הטבעוניים משתמשים בטבע, כדומם, ולא ביצורים החיים, בניגוד לאוכלי הבשר והצמחוניים. למרות שיש כאן סתירה מסוימת - הצמחוניים בניגוד לטבעונים לא אוכלים רק אוכל מהצומח, ולכן כדאי לדעתי למצוא מילה מתאימה יותר להם.

lifegirl

New member
כעיקרון-

את והחברה צודקות. גם לפי ההגדרה ברוב המילונים צמחוני הוא מי שמתנזר מכל המוצרים שמקורם מהחי, בעוד טבעוני הוא מי שלא אוכל בשר. (ולפעמים: צמחוני הוא מי שמתנזר מכל מה שמקורו מהחי, וטבעוני הוא מי שצמחוני- מטעמי בריאות). אבל- אני לא חושבת שאנחנו צריכים לצאת בקמפיין להחלפת ההגדרות: הרי, מול עצמך- את יודעת טוב מאוד מה את אוכלת, ומה את לא אוכלת, ולמה. ההגדרה נועדה בעיקר כלפי הסביבה. וכיוון שהגענו סופסוף למצב בו חצי מהמוכרים בארץ (טוב. לא ממש.. אבל - המון מוכרים במרכז ובשרון) יודעים מהי טבעונות ומה אוכלים טבעונים, וכנ"ל לגבי האוכלוסיה...- זה מספיק טוב בשבילי :) יומטוב (ובהצלחה לכל מי שיש לו היום תנ"ך) שני

למעלה