תאוריה קטנה

^^flower^^

New member
תאוריה קטנה

יש לי תאוריה קטנה שאני בטוחה שרבים לפני חשבו כבר עליה אך אני רוצה לכתוב בכל זאת: כל הממציאים הגדולים, רוב ראשי המדינות... בכל מהלך ההיסטוריה היו גברים!!! מכאן אנשים מסוימים מסיקים את המסקנה שהגברים חכמים יותר מהנשים, יש להם יותר יכולות... אך לפי דעתי הכל התחיל עוד בבראשית (לצורך העניין היסטוריה תנכית), כאשר אלוהים ברא את אדם ואת חוה - ``עזר כנגדו``, כאשר דעת האישה לא נחשבה, כאשר היא הייתה צריכה לטפל בילדים ובבית. לא ניתנה לה האפשרות ללמוד ולחקור וגם אם נשים הגיעו למסקנות מרחיקות לכת ולקחו את הסיכון בלספר על כך לא היו אנשים אשר הקשיבו לה כי דעתן לא נחשבה ואף הן היו יכולות להענש!! בקיצור הנקודה עליה אני חותרת היא: נשים חכמות כמו הגברים - יש להן יכולות כמו לגברים, אך בעיקבות הדיכוי הגדול מההתחלה (...) הן לא ``הפגינו את קישוריהם`` ולכן עד עכשיו הן צריכות להיאבק על מעמדן (כמעט בכל התחומים ``הגבריים``). הנשים יותר רגישות, קולטות ומבינות את האנשים מהבחינה הרגשית (מדעי - ישנו חלק בראש אשר אחראי על הנושא ואצל הנשים הוא גדול יותר) ולכן אם הן היו ``שולטות`` בעולם הוא היה מתפקד הרבה יור טוב, אם היה שיוויון בין המינים מההתחלה העולם שלנו היה נראה אחרת, חוקים, תקנות, ראיית עולם.... הכל היה שונה קצת ואני חושבת שרק לטובה!!! לא פמיניסטית רק הגיונית... (-8

morning star

New member
על גברים ונשים

שלום לך, מחפירות ארכיאולוגיות, נמצאו ממצאים המתוארכים ל-7,000 לפנה``ס, אשר מראים כי אף הדת הקדומה היתה בעלת פוקוס מטרכיאלי וכנראה גם החברה. סיפורי המיתולוגיה היוונית והשומרית/בבלית מספרים על מלחמה בין האלה האם לבין אחד מצאצאיה. במיתוס היווני זוהי גיאה, הזועמת על הרג בניה בידי זאוס, אשר משלחת בו את הגיגאנטים. זאוס מביסם ומכניע את סבתו (גיאה) ומקבל את השלטון באלים. במיתוס השומרי, תיאמת, האלה האם של כל האלים, רוצה להשמיד את כל האלים ה``צעירים`` על כך שהרגו את אפסו, בן זוגה. האלים המפוחדים מבקשים את עזרתו של מרדוך (שכאן הוא נינה של תיאמת) ובתמורה מבטיחים לו את מלכות האלים. תיאמת (ושר צבאה קינגו) יוצאים למלחמה כנגד מרדוך והלה מביסם. שוב, הזכר מנצח את הנקבה (טוויסט נוסף לסיפור, משמעות השם תיאמת הוא ``ים קדמון``. מרדוך לוקח את גופתה וחוצה אותה לשניים, מחצי אחת מקים את העולם וחצי שני את השמיים, לא מזכיר משהו?). כנראה המיתוס בא להראות את המהפך שבין החשיבה הדתית המטרכיאלית לבין זו הפטרכיאלית. במהלך ההיסטוריה היו נשים חזקות, גם בתנ``ך (ידועות מאוד היו דבורה הנביאה, יעל אשת חבר הקיני ועוד), אלות רבות, עד לז`אן דארק ומרי קירי. בל נשכח את מרגרט תאצ`ר ואת גולדהל`ה מאיר שלנו (ומי יודע, אני עוד חושב שהילרי קלינטון תהיה נשיאה בארה``ב). נכון, בעיקר החינוך הוא זה המפריד בין תקפידי הגבר והאישה. מה גם, שהגבר הוא בסופו של דבר מבצע את העבודה הפיזית הקשה (תשמעו, יש הבדל ביולוגי) וגם הולך למלחמות, לכן ראה זכות טבעית לבצע החלטות (גם היום, ישנם כאלה הרוצים להתנות זכות בחירה בקיום שירות צבאי). ובקשר לעולם טוב יותר, איני בטוח, דעה רווחת היא, שנשים יכולות להסתכסך ביניהן בצורה הרבה יותר מכוערת מאשר גברים... שלך, בעד שוויון חובות וזכויות הנווד

^^flower^^

New member
נשים....

הרבה נאמר על הנשים: קטנוניות, סכסכניות, ביצ`יות... אך למרות הכל מבינות הכי טוב את נפש האדם, יודעות לרפא הכי טוב... היו נשים חזקות בעבר אך לא הרבה ולא מספיק כמו הגברים וחבל!! הסיפור יפה ומזכיר הרבה מאוד דברים מאצלנו - לפי דעתי הנושא מאוד מעניין מכל ההבטים שלו! בעד שוויון חובות וזכויות (-8

sista

New member
נשים... גברים... בני אדם....

אין אף אחד שהוא אישה מוחלטת או גבר מוחלט, ביצ`ית עם ציפורניים ארוכות או הרקולס סתום מוח. העניין הוא לראות את האדם עצמו ולא את מינו, כי זו הסתכלות מאוד צרה ומוגבלת ומפספסים הרבה מידע. חוץ מזה, אף אחד לא אמר שאם נשים ינהלו את העולם הוא יהיה ריחני ומצוין. יש נשים כאלה ויש כאלה, בדיוק כמו הגברים. אז פלאואר, גברתי, הפמיניזם שאת חוששת להשתייך אליו דוגל בשוויון בין בני האדם, לא בהפרדה ובטענה ליתרון של מין מסוים על האחר, בשבירת סטריאוטיפים ולא בקיבועם. הקטע הוא השגת שוויון חוקי וחברתי לנשים כדי שיוכלו להגשים את עצמן ככל בני האדם.

Hell is beige

New member
אם אני לא טועה

לפי המיתולוגיה הרקולס היה גם איש מלומד בעל דרך ארץ

^^flower^^

New member
למרות הכל...

לא רציתי לקבוע סטריאוטיפים!! משיחות שהיו לי עם אנשים רבים, שוביניסטים או לא, פמניסטיות או לא, כולם הסכימו שעקב קיפוח הנשים בעבר הן לא היו לממציאות גדולות, הן לא זכו בהצלחה ובהכרה גדולה כל כך מפני שלא ניתנה להן האפשרות... לא רציתי לקבוע סטריאוטיפים (למרות שמה שאמרתי נכון...) ואני גם דוגלת בשיוויון מוחלט בין כל בני האדם לכן רציתי להדגיש נקודה זו - כדי שיבינו שלנשים יש את היכולות רק צריך לאפשר להן לממש אותן! אם נשים ינהלו את העולם הוא לא יהיה ריחני ומצויין, אך יש יותר סיכוי שנשים יסתכלו על כל הצדדים (גם הנפשיים), בכל החלטה אשר יחליטו, תמיד יש את האישה העומדת מאחורי הגבר (הגברת הראשונה, אשת רה``מ) למה לא יכול להיות הגבר שעומד מאחורי האישה?

morning star

New member
אני בשוונג של ציטוטים

``מאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה חזקה. מאחורי כל אישה מצליחה עומד גבר סר וזעף``. הסקלרוזה חוגגת, שוב שכחתי מי אמר. שלך כשיש אלצהיימר פוגשים אנשים נחמדים כל יום הנווד

ושוב.. יִינג יֵינג...

מסכימה עם sista: נשים - בני אדם, גברים - בני אדם. אבל המינים אינם שווים. את מנסה לרמוז שמישהו מן המינים טוב יותר ואני... מוכרחה לומר: איני יכולה להסכים עם זה. כל מין ניחן בתכונות אחרות. יש הבדלים בינהם, ובכל מין יש משהו מן המין השני במידה זו או אחרת. למשל: בדרך כלל - גברים יגיעו לחוזק פיזי רב יותר מאשר נשים. וכבר אמרתי כאן בעבר.. שאישה חלשה מבחוץ (פיזית) וחזקה מבפנים...(נפשית - רגשית) וגבר חזק מבחוץ (פיזית) וחלש/פגיע מבפנים... (נפשית רגשית) וכאם לשני בנים ושתי בנות אני יכולה להעיד על כך ממקור ראשון... ועוד ממוצעים שונים שנחקרו... ובכן - בממוצע.. לגברים חוש טכני מפותח יותר מאשר לנשים. (היי היי, אל תצעקו... יש, כמובן, יוצאים מן הכלל - גם לממוצע הזה יש סטיית תקן...) (רגע.. יש פה אגו טריפ בפעולה..., אני לא דוגמא... כי אם תבחני אותי - תמצאי חוש טכני ששם בכיס הקטן הרבה גברים...) ...בכל גבר יש מידה מסויימת של משהו נשי, ובכל אישה יש מידה מסויימת של משהו גברי. כל עוד נשמרים המינונים... אנחנו מדברים על ``סטריאוטיפים`` נשיים וגבריים. אבל אלו הבדלים מינוריים. יש כמובן את ההבדלים המהותיים: 1. תשוקת הגברים להיות נעטפים באיבר מינם ותשוקת הנשים לחוש ``מלאות``. 2. גברים אינם מעבירים את הגנים המיטוכונדריאליים שלהם לצאצאיהם, נשים - כן. 3. גברים אינם נושאים ברחמם את העובר, נשים - כן. 4. גברים אינם יולדים, נשים - כן. 5. גברים אינם מניקים את היילוד מגופם, נשים - כן. הבדלים אלו עושים המון: ראשית: גוף נשי מותאם להכלה של חיים חדשים ולהזנתם וגוף גברי בנוי ל``יציאה לצייד``. מכאן - התפתחו מודלים חברתיים שונים ומשונים. עם הטכנולוגיות של היום יש הזדמנות לשני המינים לעסוק באותם תחומים ולנצל יכולות שכליות ששמשו בעבר הרחוק לצרכים אחרים בהתנהגות הקבוצתית. עדיין אין זה אומר שאנחנו שווים. ולמרות שאיננו שוים - אין זה אומר שקבוצה מינית אחת טובה מרעותה. נוגעת בהבדלים, לא נוגעת בהעדפת ``איכויות``.

עוד אחת

New member
כל עוד לגברים יהיה חוש טכני

מפותח יותר, לעולם לא נגיע לשוויון, כי ההיי-טייק שדורש חוש טכני יצבור הרבה כוח בעתיד הקרוב ובעידן הטכנולוגיה מי שאין לו חוש תכני לא יגיע רחוק בחיים. בשביל להמציא מחשבים ולנהוג ולהשתמש בכלי-נשק צריך חוש טכני ובשביל להיות מדען וחוקר וכל עוד נשים יעדרו מהתחומים האלה הן לעד יהיו נחותות מגברים. אני לא מאמינה שבני-אדם הם רובוטים. ``אלה הבחירת שלנו שמעידות מי אנחנו, יותר מהיכולות שלנו``. הציויליזציה מתפתחת מעידן שבו כוח פיזי הוא השולט (תחום שבו על-פי דברייך גברים טובים יותר) לעידן שבו התחום הטכני שולט (תחום שגם בו על-פי דברייך גברים טובים יותר). וכל עוד נשים עם חוש טכני טוב יהיו יוצאות מן הכלל, לא יהיה שום שויון. התכונות שנשים (על-פי דבריך) יותר טובות בהן מגברים לא הולכות בעתיד הקרוב להיות תכונות דומיננטיות בעולם, על-פי מה שנראה לי. ואני אומרת כל הזמן ``על-פי דבריך`` כי גם על זה יש מערערים. אפילו בעניין הכוח הפיזי קמו מערערים מעטים בשנתיים האחרונות. רק תדעי לך, וזה מילה שלי, שלאבולוציה היה חשוב לתת גם לנקבות האנושיות כוח פיזי לא פחות מלזכרים. נשים חזקות פיזית עוברות את ההריון והלידה הרבה יותר טוב מנשים חלשות, ובתקופות קדומות, שסביר להניח שלא השתננו ביולוגית מימיהם כי הם היו רק לפני כמה מאות שנים, כשעוד לא היו תרופות וזריקות כל הנשים החלשות פיזית מתו בלידה ולילדים שלהם שלא היתה להם אמא היו סיכויי השרדות נמוכים מלילדים שכן היתה להם אמא, והן גם הספיקו להביא לעולם יותר ילדים, ומכאן גם יותר בנות להוריש להן את הכוח הפיזי שלהן. ולפני עשרים אלף שנה בכלל, לנשים חלשות לא היה מקום באבולוציה, כי הן בטח לא היו חזקות מספיק בשביל לשאת את ההריון והלידה ולעוברים שנולדו להן היתה בריאות פחות טובה וסיכויי השרדות קטנים יותר ומכאן לנשים הקיימות היום חייבות להיות אימהות קדמונות חזקות פיזית כי לחלשות לא היה מקום בברירה הטבעית. מי אמר שרק הציד דורש כוח פיזי? גם לגידול יצור אחר בתוך הגוף והנקתו דרושה הרבה אנרגיה והאבולוציה היתה צריכה לדאוג שלנשים יהיה אותה! המערערים (או ליתר-דיוק המערערות) אומרים שבממוצע בנות עושות הרבה פחות ספורט מבנים. בואי אספר לך משהו, אני מילדות שמעתי שנשים חלשות מגברים ולא ערערתי על ההנחה הזאת בכלל. ולכן ראיתי בעשיית ספורט בזבוז זמן כי ממילא אני בת וחלשה מכדי לעשות ספורט ואני בטוחה שרוב הבנות נוהגות כמותי וזה הורס את הבריאות שלהן, מנוון את השרירים שלהן ואת החוש הטכני שלהן (שמצאו שספורט בגיל ההתבגרות אחראי להתפתחותו) ועושה אותן למועמדות מצוינות לירידה בצפיפות העצם בגיל מבוגר. זה גם הופך אותן לחלשות יתר גם מבפנים (מצאו שיש קשר הדוק בין הגוף לנפש), פחות אגרסיביות ונוטלות סיכונים ועושות פחות טוב בבית-ספר ובקריירה. כשאת מצהירה שלגברים חוש טכני טוב יותר את בעצם מחליטה שכל הנסיונות הפמיניסטיים להגביר את אחוזי הבנות שהולכות ללמוד מחשבים ופונות למקצועות ריאלים וטובות במתמטיקה הם בזבוז זמן. והרי אלה תחומים שיהיו מוערכים ביותר במאות הבאות.

פרשנות

ראשית - את עושה פרשנות לדבריי ומבינה אותם מהמקום שבו את נמצאת. ןשנית - לגופו של עניין: לרוב הגברים יהיה יותר כוח פיזי בשרירים מאשר לרוב הנשים. מי אמר שיותר כוח בשירירים זה ``יותר טוב``?? - אינני מבינה על מה ולמה התחרות?! אני לא מדברת מתוך דוֹגְמוֹת שאת או אני גודלנו עליהן. אלו עובדות ידועות לכל מי שעוסק בביולוגיה או בספורט. ומדובר על הרוב - ולא על יוצאים מן הכלל. כוח פנימי וכוח סבל - זה כבר סיפור אחר. הישגים אולימפיים (זמן ריצה, הרמת משקולות) אצל גברים תמיד ``גבוהים יותר`` בהשוואה לנשים. אז מה? - מי אמר, לעזעזל, שזה יותר ``טוב``?? את רוצה שרירים של מאצ`ו בשביל השוויון?? אין שיוויון, אף פעם לא היה ואף פעם לא יהיה. זה ש-ו-נ-ה. לאו דווקא ``טוב``. ובאשר לחוש טכני - את עושה הנחה שתחום ההי טק דורש חוש טכני... לא בהכרח... חוש טכני הוא הבנה אינסטיקטיבית של פעולת מכשירים ו/או יכולת טובה בידיים. ממש לא חיוני לכתיבת אלגוריתמים... את עושה הנחה שזהו התחום שיצבור המון כוח בעתיד... גם זה אינו מחוייב המציאות. וחוץ מזה - למה את שמה מילים בפי?? ``כשאת מצהירה שלגברים חוש טכני טוב יותר את בעצם מחליטה שכל הנסיונות הפמיניסטיים להגביר את אחוזי הבנות שהולכות ללמוד מחשבים ופונות למקצועות ריאלים וטובות במתמטיקה הם בזבוז זמן`` דברים אלו מבטאים פרשנות שבאה מהמקומות הבלתי פתורים שלך. (חומר למחשבה) את יודעת מה זה סטטיסטיקה? דיברתי על ממוצעים!!! מטבע הדברים - רוב הממוצעים נקבעו מתוך נתונים שונים - לא זהים. כלומר, התוצאות השונות אינן חייבות להיות תואמות - ממוצע. אני יכולה לספר לך על בת אחותי שהוציאה 745 בפסיכומטרי, לומדת הנדסת חשמל על מלגת נשיא המדינה וכסטודנטית, עובדת בחברת מחשבים ידועה, במשרה חלקית בהחלט ומשתכרת פי ארבע מהשכר הממוצע במשק. אז?? את מכירה הרבה גברים כאלו?? אבל זהו מקרה בלתי שכיח בעליל!!! (ואגב, למרות הצטיינותה יוצאת הדופן, אין לה חוש טכני בכלל... כי לא זו התכונה הנדרשת לכך!!!) מה שהוזכר לעיל (חוש טכני) הוא ממוצע: דהיינו במקרים רבים יותר זה קורה אצל גברים מאשר אצל נשים. לא ``טוב`` או ``רע``! וחוזרת ואומרת: ככלל - אצל כל אחד מן המינים יש את כל התכונות. אבל בתמהילים שונים. הסטריאוטיים נקבעו... מכיוון שאצל קבוצת מין אחת מופיעות תכונות מסויימות בתדירות רבה יותר מאשר אצל המין השני. בכלל לא עניין של טוב ורע. וזה באופן כללי. באופן ספציפי כל פרט צריך לזהות במה הוא יותר טוב יחסית לעצמו ושם לנסות לדחוף את עצמו קדימה - ולא להאשים את הסביבה. נכון, זהו עולם של גברים. אבל כל אחת ואחד צריכים להתקדם כפי יכולתם. וכל עוד הנשים הרות ויולדות - לעולם לא יהיה שיוויון העסקתי מלא. FACE IT ומוטב מוקדם מאשר מאוחר. אלא אם כן אינך רוצה להרות וללדת. אז יש לך שיווין כמעט מלא... חוץ מהעובדה שאת צריכה להיות עם יד על הדופק באשר לאובדן של ההמוגלובין החודשי... וגבר לא... אה, ועוד משהו: אני מתעבת ``אפלייה מתקנת``. היא מנציחה מצבים מעוותים. אדם צריך להסתכל ``בפרצוף של החיים`` באומץ ולא להתחבא מאחורי קלישאות של ``טוב יותר`` או ``רע יותר``. נוגעת במציאות, לא נוגעת במושגים של טוב או רע.

עוד אחת

New member
הודעה חשובה מאוד! כולם לקרוא!

נוגעת לא נוגעת אומרת ב``פרשנות`` שהאישה ה מ מ ו צ ע ת תמיד תהיה נחותה מהגבר ה מ מ ו צ ע. אם כך היא סותרת את הפמיניזם, שמטרתו לעשות שמספר הגברים והנשים בעמדות הכוח יהיה זהה. הרי גם לפני כמה אלפי שנים היו לנו נשים חזקות ששלטו בעולם, אלא שהן היו מעטות ביותר, ולכן אין טעם בפמיניזם כי ממילא י-ש נשים כאלה. אבל הפמיניזם קם כדי שהנשים האלה יפסיקו להיות יוצאות מן הכלל. אז מה שאת אומרת, הוא שהנשים החזקות בחברה תמיד יהיו יוצאות מן הכלל, ושגברים תמיד בממוצע יהיו יותר חזקים בחברה מנשים, ואת התפקיד הבכיר ביותר בעולם תמיד יתפוס גבר! והאנושות צריכה איכשהו להתרבות, כך שנשים צריכות איכשהו להביא ילדים לעולם, ולכן רובן תמיד ישארו בבית לגדל את הילדים ולא יכתבו עליהן בספרי ההסטוריה. ודרך אגב לא ענית לי על עניין האבולוציה הפיזית שדיברתי איתה עלייך.

morning star

New member
עוד אחת

את פירשת לא נכון את דבריה של נוגעת לא נוגעת, שכפי הנראה כותבת מתוך נסיון חיים די עשיר ומגוון... היא לא טענה כי מישהו ``נחות`` או ``נעלה`` יותר, אלא דווקא התמקדה בהבדלים שלא רק ע``י בדיקה סטטיסטית (ששוב, ישנם הרבה יוצאים מן הכלל) ניתן להראותם, אלא גם מבחינה פיזיולוגית גרידא. אמנם תמיד ישנם יוצאי דופן, אך עדיין גוף הגבר בנוי להיות ``חזק`` יותר התחומיפ ספורטיביים מאשר גוף האשה, וזאת תוכל להגיד לך כל ספורטאית אולימפית. חוש טכני אינו קשור לאינטליגנציה. אם יתנו לי למשל מכשיר טכנולוגי חדיש, לא יקח לי הרבה זמן להתמצא בו, גם בלי הסבר. אימי היקרה, ורבות מחברותיי (אימי מהנדסת חשמל לדוגמא, ידידותיי רובן ככולן בלימודים אקדמאיים, לרוב בפקולטות חשמל, מחשבים ועוד שכאלה) עדיין לא מתמודדות עם כיוונון הוידאו להקליט בשעה מסויימת (יש אחת שכן...). אין קשר לאינטליגנציה. בעוד נשים קולטות טוב יותר אינטואיטיבית, גברים קולטים טוב יותר טכנית. במחקר שנעשה על יחסים חברתיים, גילו שנשים בעלות ``פגם`` גנטי מתייחסות לקשרים חברתיים כמו גברים ולא מסוגלות לנחש היטב הבעות פנים, בעוד נשים ללא ה``פגם`` קולטות הבעות פנים ושפת גוף בצורה אינטואיטיבית מצויינת. נכון, לחברה עדיין יש כברת דרך לעשות בכדי להגיע לשוויון הנכסף, אך מה לעשות, כל עוד האישה היא היחידה המסוגלת ללדת... אם כי במדינות שונות מחוקקים חוקים כאלו שגם הגבר יכול לקחת חופשת לידה... שלך, נגד שוביניזם ופמיניזם (שהוא פשוט שוביניזם הפוך) אלא בעד שוויוניזם הנווד

morning star

New member
על אבולוציה פיזית

מטענתך לגבי אבולוציה פיזית משתמע כי אם דורות של נשים יתאמנו בחדר כושר אזי יוולדו צאצאות חזקות יותר בעתיד וכך נגיע לשוויון פיזי. זוהי הטעות של דארווין - האדם (או כל יצור אחר) מתאים עצמו לסביבה בה הוא חי, ללא קשר על תכונות שהוא מפתח בעצמו. רק מה ש``יוכח`` כיעיל בעיני האבולוציה ``ישרוד`` במבחן הזמן (שוב, איני יכול להכנס כאן להסבר המלא) - ע``י כך שהלא מותאמים (ואין קשר ל``חזקים`` או ``חלשים`` - זהו עיוות של התאוריה אשר השתמשו בו לרוב הנאצים) יסוננו ע``י הטבע (וכיום אנו מסוגלים גם להתגבר על הסינון, כבני אדם סוציאליים). בעולם החרקים לדוגמא, לרוב הנקבה גדולה מהזכר. בעולם היונקים - ההיפך הוא הנכון (תמיד ישנם יוצאי דופן). למה? גילו קשר ישיר בין אלימות, כח פיזי ורמת טסטוסטרון בגוף. מאחר וגבר מייצר יותר מההורמון הדרוש ליצירת תאי זרע, גם ``תופעות הלוואי`` רבות יותר. הטבע והאדם ``מצאו לכך שימוש`` יעיל, בכך שהזכר הפך להיות הצייד/לוחם. זה לבינתיים, יען כי אני צריך לזוז שלך הנווד

Hell is beige

New member
צריך להתחשב בעובדה שעד לא מזמן

לא היו לנשים את ההזדמנויות להשפיע. ואלו שכן השפיעו, עשו זאת בדרכי חורמה (ע``ע ז`אן ד`ארק)

Tulula

New member
נכון מאד!

תיאוריה נחמדה לך, באמת הוכח מחקרית כבר ,שנשים הרבה יותר חכמות מהגברים!!! וגם יכולות לעשות מיליון דברים בבת אחת, כשהגברים מסוגלים רק דבר אחד כל פעם. וחוץ מזה אני מסכימה שהגיע הזמן שנשים ישלטו בעולם, להוריד קצת את רמת האלימות הפיזית... את מה שהגברים יכולים ויודעים כבר ראינו, והגיע הזמן לשנות גישה.B-) B-)

morning star

New member
תמיד

העובדה שלפעמים אנחנו לא מסכימים על הכל, לא אומר כי איני תומך בך. הדיונים פה, עם כולם, מלמדים משהו כל אחד מאיתנו, זוויות חדשות של ראיה, מחשבות חדשות... נכון, איני מסכים עם הקביעה כי אם נשים היו שולטות בעולם היה לנו עולם טוב יותר... או שנשים טובות מגברים. ישנם ההבדלים הפיזיולוגיים הברורים. השכליים/נפשיים - לדעתי, הרבה בגלל חינוך... רק כשזה ישתנה, אז יתחיל השוויון האמיתי. ``בגיל 6, בנים משחקים בחיילים ובנות בבובות. בגיל 18 זה הפוך`` (-; שלך ``איני מסכים עם כל מה שאמרת, אך אמות על זכותך להגיד זאת`` - אני כבר לא זוכר מי אמר שלך, הנווד

^^flower^^

New member
...כשגדלים הבנים משחקים בבובות והבנ

אני אוהבת את הדיונים פה ובכלל!! אני חושבת שכל אחד שרוצה להגיד את דעתו זו זוכותו וזה נכס גדול מאוד לשומע!!! ...אבא שלי איש חכם אשר לא אומר הרבה מידי אך כל מילה - זהב! תודה על ההקרבה.... (-8

למעלה