תאוריית היציאה מאפריקה, משהו שלא מובן לי

Enrique romero

New member
תאוריית היציאה מאפריקה, משהו שלא מובן לי

הרי אומרים שההומו סאפיינס הראשונים היו שחורים, וכשהם יצאו מאפריקה הם בעצם נדדו לאירופה, אסיה, וכו'. אז איך זה שאין שחורים באירופה? או באסיה? (לא מדבר על מהגרים, אלא על אוכלוסיות ילידות). מה גרם לשחורים ש"השתנו" לאט לאט ללבנים או אסיאתים לשרוד, אבל לשחורים המקוריים להכחד באזורים הללו?

זה נראה לי חור די רציני בתאוריה...מה גם שלא נשמע הגיוני כל הסיפור הזה שהפכנו בכמה עשרות אלפי שנים מגזע שחור אחד לכ"כ הרבה גזעים אחרים, הרי לא נראה לי שהשחורים שהיגרו לאירופה\ארה"ב יהפכו לאט לאט ללבנים גם הם במרוצת השנים (לא כולל נישואי תערובת).

אתה שוב שוכח את נושא השונות הטבעית באוכלוסיה

גם בתוך אוכלוסיית שחורים באפריקה למשל, יש אנשים כהים קצת יותר וכהים קצת פחות. זה בחלקו תוצאה של הבדלים בגנים, למשל באותה האוכלוסיה עצמה אפשר למצוא אנשים עם יותר עותקים לגנים מסויימים ואנשים עם פחות.

נניח למשל שמישהו עם עותק אחד פחות יהיה בעל עור קצת יותר בהיר, וכתוצאה מכך יהיה לו יתרון קל באזור כמו צפון אירופה כי הוא מייצר יותר ויטמין D, ונאמר שזה מתרגם סטטיסטית ל- 1% יותר צאצאים בממוצע. אפשר לחשב שזה מספיק בשביל לקבל אוכלוסיה של צפון-אירופאים עם מעט עותקים של הגן ועור בהיר אחרי כמה אלפי דורות.

למעלה