תאוריית כדור השלג

magic goldfish

New member
תאוריית כדור השלג

כידוע לכל בעלי ההשכלה, וגם לאלה שאינם בעלי השכלה מרובה כל כך (ע"ע 'עבדכם הנאמן'), תקופת הקרח האחרונה, שתמה לפני כ-10,000 שנה, היא היא הנחקרת והמובנת מכל עידני הקרח. עידני הקרח, בתימצות מתומצת ביותר נגרמים בשל שינויים מחזוריים ואיטיים במסלולו של כדור הארץ ביחס לשמש. עידן הקרח האחרון גרר מגוון תאוריות לגביו, שהמעניינת ביותר לעניות דעתי היא תאוריית כדור השלג. לפני התאורייה הנ"ל, שאני בטוח שרובכם שמעתם עליה, כדור הארץ לא היה קפוא רק באיזורים ספציפיים ובשאר האזורים פשוט היה קר, אלא כל כולו של כדור הארץ היה קרח (כאן לא מדובר על תקופת הקרח האחרונה, אלא תקופות קרח של 5-6 מיליוני שנים, אבל זה על בסיס נתונים שמצאו מתקופת הקרח האחרונה). עד כאן לאקספוזיציה. כפי שאפשר להבין רק בעזרת שימוש בהגיון הישר שלנו, תאוריית כדור השלג שוללת מכל וכל קיום של חיים על פני כדור הארץ. האמנם? חוקרים מצאו בקטרייה הנקראת "כחלן", שלפיהם היא יכלה להתקיים רק מהאור המועט שחדר מבעד לשכבת הקרח. האם הממצאים אלה מוכיחים פלא אבלוציוני, של יצור שיכול להתקיים למרות התנאים הללו? מעין סופר יצור שכזה? האם זהו המתכון להישרדות מינים? אני ממש מתנצל אם הלאיתי אתכם. אמנם יש פה הרבה עובדות אבל זה בסופו של דבר פאזל אקלקטי של מחשבות שלי. אגב, אם יש פה משהו לא נכון, תרגישו חופשי לתקן. עדיף להיות מובך לשנייה אחת ולהיות מתוקן מאשר לגרור את הטעות. תודה על ההתיחסות

magic goldfish

New member
מממממ......

זו נראית כמו שאלה פשוטה כביכול, כזו שאני עונה ב"כן ולא". אבל אני יודע שזו לא שאלה שכזו. זו שאלה עליונית כזו. שאלה שאני פתאום חושב לעצמי "אוקי, אמרתי משהו ממש מטומטם". אז במקום שאני אשבור ת'ראש שלי בניסיון לענות לך תשובה הולמת לשאלה שאני לא בטוח שהבנתי את כוונותיה, תוכל להסביר?

Levos

New member
הכוונה היא

שלפני כחמישה מיליוני שנים חיו, סתם לדוגמא, האבות המשותפים לנו ולשימפנזות אשר לא קפאו כולם למוות כפי שניתן להבין מהימצאותינו כאן כיום. כך גם לגבי שאר המינים שאתה רואה סביבך. תקופות הקרח אומנם היו מביאים להכחדות המוניות, אך רוב המגוון החי היה שורד אותן ברמות הצלחה שונות.

למעלה