תאורית המפץ הגדול

קאפלה

New member
תאורית המפץ הגדול

כרגע שודר החידון "50 דברים שחייבים לדעת". אחת השאלות הייתה - מה כוללת תיאורית המפץ הגדול והתשובה הייתה:
כל כוכב מסיים את חייו בפיצוץ גרעיני והיקום ממשיך להתרחב.

פה קצת התערערתי כי אני יודעת שתאורית המפץ היא שהייקום החל מנקודה קטנה והוא ממשיך להתרחב. אך לא ידעתי ש"כל כוכב מסיים את חייו בפיצוץ גרעיני" זה חלק מהתאוריה הזו, במיוחד שאני יודעת שלא כל הכוכבים מסיימים את חייהם ב"בום", אלא רק הכוכבים המאסיביים בעוד הכוכבים הקטנים יותר, כמו השמש שלנו, מתרחבים להם בשקט ונותרים ננסים לבנים.

אז מי טועה פה?
התחקירנים שכתבו את השאלות?
התאוריה של המפץ?
אני?

deathcaster

New member
תגובה

[אני מקווה שבניגוד לפורום אתאיזם, לא תנסי להחריב גם את הפורום הזה]

התחקירנים של התוכנית אינם חפים מטעות. ואני אינני פיזיקאי ולכן סליחה אם ארשום טעות.

תאורית המפץ הגדול:
http://he.wikipedia.org/wiki/המפץ_הגדול

כנראה פיזיקאי מודרני רשם את השאלה (והתשובה) והבעיה היא בהגדרת המילה כוכב, ננס חום למשל, הוא "כוכב" שלא עבר פיצוץ גרעיני, אבל מקורו בגוף שמיימי המוגדר כתת-כוכבי. גם ננס לבן הוא גרם שמיימי תת-כוכבי.

כאשר גרם שמיים עובר את גבול צ'נדראסקאר הוא יעבור סופרנובה - פיצוץ גרעיני.

קאפלה

New member
תגובה:

מתנצלת על החרבת פורומך. הייתי צריכה להביא אתכם לקצה כדי להשיג תוצאות עבור עבודת מחקר חברתי שאני עושה.

מודה על התשובה שלך ועל הקישור. קראתי והבנתי שאכן צדקתי. כוכב צריך לעבור את גבול צ'נדראסקאר בשביל לגווע בפיצוץ גרעיני. כוכב בעל מסה בינונית שלא עבר את הגבול הזה פשוט יתרחב עד להיותו ננס לבן אפוף ערפילית פלנטרית.

deathcaster

New member
תיקונים

"מתנצלת על החרבת פורומך"- א. זה לא פורומי. ב. אני זוכר שזו לא הפעם הראשונה שאת עושה זאת, התנצלותך לא תתקבל במהרה.

"הייתי צריכה להביא אתכם לקצה כדי להשיג תוצאות עבור עבודת מחקר חברתי שאני עושה"- לא הבאת אף אחד לקצה, נא להיזהר עם המסקנות שאת מסיקה כתוצאה מניתוח שגוי של התוצאות.

ולגבי תשובתי, אין בעד מה.

קאפלה

New member
אז שלא תתקבל.

גם ככה נהנתם מזה, אחרת לא הייתם מתעסקים בזה בכלל.

איזה מן עולם משעמם זה היה אם כולם היו מסכימים עם כולם?

deathcaster

New member
עניתי, עליך לקרוא שוב

קאפלה

New member
הוא התייחס לשני הסעיפים בשאלתי

הם טענו בחידון שתאורית המפץ הגדול עוסקת גם בהתפשטות היקום וגם בעובדה שכל כוכב מסיים את חייו בפיצוץ גרעיני.

אך כל בר דעת יודע שלא רק שהמפץ הגדול לא עוסק במותם של כוכבים, זה כלל לא נכון שכל הכוכבים מסיימים חייהם בפיצוץ גרעיני ולזה מתיחס החלק האחרון בתשובה שלו.

אתה מספיק אינטלגנט בשביל לדעת את זה לבד, אז אולי התכוונת לשאול משהו אחר ואתה פשוט מתנשא מכדי לומר את דברך באופן ישיר במקום להסתחרר ולהביך את כולם?

איך לא חשבת על האפשרות הכי פשוטה

שאני לא מבין למה להתייחס לחלק על הכוכבים אם ברור שהוא לא קשור למפץ הגדול.

קאפלה

New member
למה שלא תבין שאנו מצביעים על טעות כפולה.

הוסיפו חטא על פשע החוצפנים ההם.

למעלה