תאורת גינה במתח נמוך

barnea e

New member
תאורת גינה במתח נמוך

שלום לכולם אני מעוניין לפרוס בגינה תאורה במתח נמוך (12 או 24 וולט). מדובר בתאורה דקורטיבית בלבד. תאורה סביבה כבר קיימת במתח גבוה. שתי שאלות: 1. לגבי שנאי: נאמר לי שרצוי להשתמש בשנאי מבדל. מה דעתכם? יש לי נקודת חשמל במבנה חיצוני מוגן מים ובכוונתי למקם את השנאי שם. האם ניתן לרכוש שנאי מבדל שמתחבר ישירות לתקע 220V או שקיימים רק שנאים ללוחות חשמל ואז אצטרך להעזר בחשמלאי? 2. האם כבל NYY בחתך של 1.5 מ"מ מספיק לפריסת החשמל בגינה (מדובר במתח נמוך). והאם יש בעיה בפריסה ישירה על הקרקע (ללא חפירות) מבחינה בטיחותית. תודה

רז חשמל

New member
בגדול

בגדול, זאת עבודה לחשמלאי. העבודה צריכה להעשות ע"פ חוק החשמל שבאמת לא מגזים בדרישה שלו. כמה תשובות : כדאי להשתמש בשנאי מבדל. אפשר למקם אותו באזור לוח החשמל או בקופ' חיצונית שמיועדת לכך. גודל הכבל תלויי בגודל ההספק שיחובר אליו (מספר נורות וגודלם) כך שכבל 1.5 מספיק להזנת 2 נורות 50 וואט ב 12 וולט. בד"כ תאורת מתח נמוך מאוד מחווטת בכבלים של מינימום 2.5 גם בגלל שהמתח הנמוך והזרם הגבוהה יגרמו למפל מתח. אסור להניח כבלים גלויים על הרצפה, יש להתקין אותם ע"פ החוק ודובר על כך בהרחבה בהודעה בדפים האחרונים של הפורום.

barnea e

New member
רז - תודה ושאלה

תודה על התשובה המפורטת. חשבתי לתומי שכל הרעיון של תאורת גינה במתח של 12 וולט, הוא שמותר לפרוס אותה באופן עצמאי ועל פני הקרקע. מדבריך אני מבין שגם תאורה ב12 וולט, יש להטמין בקרקע ולבצע ע"י חשמלאי מוסמך. השאלה שלי היא הבאה: האם זוהי דרישת החוק או המלצה מקצועית? (הכוונה לכבלים ולא להתקנת השנאי שברור שאם הוא מותקן בלוח מחייב חשמלאי מוסמך).

פרסה

New member
תראה....

בגדול ברגע שהתאורה היא בתוך גינה אני מאמין שאף אחד לא יחפור בשביל 2 מטר כבל 50 ס"מ כמו שאומר החוק.... בין המנורות הכבל צריך להייות בתוך צינור שיהיה בולט (צבע). עד ללוח החשמל (במידה והוא לא צמוד לגינה) חייב להייות הכבל בצינור (=אפילו שחור וישן של הגינה) בוך הגינה במידה ואתה לא רוצה שהצינור יהיה בולט מידי אז אתה חייב לחפור לפחות 50 ס"מ בכדי שאם מישהוא יחליט שהוא עובד שם עם תוריה או הופך את האדמה אז שלא יהיה מצב שהוא יקרע את הכבל.... אני במקומך היתי לוקח חשמלאי שישבור את הראש על זה שעתיים, יעשה לך ב 220 V (יחסוך לך כסף של השנאי) והכל באחריות לפי התקן גם למצוא את המנורות של 12 V זה לא ענין פשוט... לרוב לא תמצא אותם בחנוית "עשה זאת בעצמך"

למעלה