תאורת גינה

TeaMaker

New member
תאורת גינה

שלום לכולם, אני מעוניין לבנות/להרכיב/לקנות תאורת גינה (מתח נמוך) 12/24v - האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג את הרכיבים הנדרשים במחיר נמוך ? החלקים: בתי ספוט, נורות, כבל מיוחד (חסין מים וכירסום), שנאי וכו'.

מאגר

New member
תאורת גינה12V או 24V

אם אתה רוצה להאיר את הגינ שיראו משהו אז רד מנושא תאורת 12 ו24 וולט כי זה לא נותן תאורה.

xorense

New member
תפרט בבקשה

אם זה על הצמחים אפשרי 12\24 וולט אבל אם זה תאורה ממש עמוד זה לא.

מאגר

New member
האור הזה טוב רק לדקורציה בלבד

האור הז אינו מספיק להארה האור הזה הוא רק לדקורציה ואורך חיהן של הנורות קצר ביותר והעבודה סביב זה מעיפת ומתישה עד למצב של הזנחה

doram44

New member
הי חברה הפסיקו עם המילה דקורציה.

עיצוב תאורה לגינה כולל עבודה פונקציונלית כמו גם תיכנון של היפה . משום מה דקורציה נשמע ומרגיש לי מעליב . ועכשיו לעניננו. ישנה כמובן סוגיה חשמלאית ודיון לגבי שימוש בגופי מתח נמוך (נחשבים יותר בטוחים)ושימוש בגופי מתח רגיל. בתיכנון גינה צריך גם לקחת בחשבון את סוגיית הסינוור, האחזקה , הקלות הנסבלת של החלפת הנורה, רמת הבידוד לאבק ,לחות וקורוזיה... כמו גם וואנדליזם וגנבות. רק כדי לסבר את האוזן תאורת גינה היא עסק יקר וחייב להיות משולב כבר בשלב תיכנון הגינה. פיזור הגופים נעשה בזמן שתילת הגן ובמקביל לעבודה הגננית. כיום יש קבלני גינון שמבצעים את שתי הפעולות יחד אבל על מנת ליצור גן בעל ערך נוסף כדאי להעסיק מעצב תאורה אדריכלי כמו גם אדריכל גנים ונוף... העכשוויות מדברת על שילוב של מים ואור בחלק הפיסולי של העבודה.(זה עוד לפני שנכנסנו לעניני פנג שואי...). איש מקצוע כזה יחשוב על פרמטרים נוספים בתפקוד הגן העתידי ועבודתו תקפיץ את הגן הרבה מעבר למדשאה וכדים+דוקרנים וזרקורי שטיפה. הגן הוא יצירה פיסולית תלת מימדית וחייו הלילים הם בעלי משמעות .

TeaMaker

New member
עוד קצת מידע

תודה לכולם על כל התשובות. כאחד שאיננו חשמלאי אינני יודע היכן חשמלאים קונים ולכן אם מישהו יוכל לרמוז לי, זה יהיה נהדר. בנוסף - אני מעוניין לקחת ספוט של 12/24w ולבנות לו בית (מעץ, פח או פלסטיק) היכן ניתן לקנות ספוטים כאלו אטומים למים ? האם הם יקרים ? צרפתי תמונה להמחשת הרעיון.

doram44

New member
אפשר למצא כאלה בניסקו עיצובים.

מחיר ... גופי גינה אטומי מיים יכולים להיות בטווח של מ500-3000 שח תלוי במיקום (על -שקוע),תלוי בIP,תקינה, יצרן, סוג אטימה וכו...

TeaMaker

New member
ספוט רגיל 500ש"ח ?!?!?!

נראה לי ממש הרבה - האבן עם הספוט בתמונה עולה 120ש"ח - כל שאלתי היא כמה עולה הספוט ? והיכן ניתן למצוא כזה.

מאגר

New member
תאורת גינה 12V

אם ברצונך לבנות מערכת תאורת גינה שתיתן אור בגינה על חבל על ההוצאות של 12V זה לדקורציה בלבד. ברמת העיקרון בכל חנות חשמל ובכל כולבו לעשה זאת בעצמך תמצא את הרכבים הדרושים.

למעלה