תאורת חרום

הילית111

New member
תאורת חרום

תאורת חרום החורף התחיל ואמרו לי שעכשו שיש לי בייבי בבית ( בן 10 חודשים) צריך לדאוג שיהיה בבית תאורת חרום... סליחה על הבורות אבל מה הכוונה בדיוק לתאורת חרום ? במקרה של הפסקת חשמל או משהו יש לי פנס קטן שעובד על סוללות.... אשמח לקבל המלצה על תאורת חרום טובה איפה כדאי לקנות ושל איזה חברה? ובכלל מה שמים את זה במקום מסויים בבית? תודה מראש ויום מקסים

קשכפית

New member
היי, לא לדעת משהוא זה לא בושה

תאורת חרום זו מנורה שמחוברת לחשמל וכשיש הפסקת חשמל זה נדלק ומספק לך מספר שעות של אור אני מצרפת לך קישור שבו תראי בדיוק במה מדובר אני חושבת שזה מאוד נוח וטוב כשיש כהז דבר כשיש לך תינוק בבית שמים את זה בכל מקום שנוח לך ויש שקע חשמלי אצל אמא שלי לדוגמא זה במסדרון בין החדרים שם הכי נוח ומתאים לה. מבחינת מחיר יש טווח די משתנה של מחירים תראי בקישור וזה יתן לך מושג. לגבי איזו חברה מומלצת, סורי אבל אני לא יודעת. יום טוב

תאורת חירום היא מצבר קטן נטען

למצבר הקטן שנטען באמצעות חיבור לזרם החשמל מחוברות בדרך כלל נורת פלואורסצנט או שתים ויש כאלה שיש בתוכן גם פנס עם נורת ליבון רגילה. המכשיר מחובר באורח קבע לשקע וכשהזרם נפסק, ישנן כמה אפשרויות בהן את יכולה לבחור מראש. או שהתאורה נדלקת ושתי נורות הפלואורסצנט דולקות או רק אחת, או שאת מכוונת אותו שאף אחת לא תדלוק או שאת משתמשת בפנס שבה כרצונך. המצבר מספיק לתאורה לכשעתיים והאור שלו חזק ויעיל יותר מאורו של פנס או נר. ברגע שזרם החשמל מתחדש, האור כבה מעצמו, המצבר מתחיל להיטען מחדש ותאורת החירום מוכנה להפסקת החשמל הבאה. צריך לתלות אותה במקום כזה שהיא תאיר אזורים חשובים בעת הפסקת חשמל. תחילת פרוזדור שיוצא מהסלון לחדרים היא מקום טוב. אפשר לקחת את תאורת החירום ולהשתמש בה גם מחוץ לבית, בקומזיץ למשל. מה שצריך לזכור זה לא לתת למצבר להתקורן לגמרי ולחבר אותו חזרה לזרם כשחוזרים הביתה.

dance of life

New member
רוצה להוסיף משהו לתשובות שניתנו לך

יש תאורת חירום קבועה - שהיא למשל מנורת פלוריצנט רגילה המותקנת על התקרה ובהפסקת חשמל ממשיכה לפעול ויש תאורות חירום ניידות בהרבה גדלים וסוגים (בסביבות ה-150 ש"ח לגודל ממוצע) שאת מחברת לנקודת חשמל קבועה בבית וכשיש הפסקת חשמל היא נדלקת ואת יכולה לטייל איתה בבית ולהשתמש בה איפה שנוח (אני יודעת שהסבירו את זה לפני, רציתי לחדד למידה וזה לא הובן) אני חושבת שכשיש ילדים בבית, ופרט תינוק, כדאי גם להתקין נורה רגילה כזאת (בבתים החדשים היום זה תמיד מותקן בחדר ממ"ד) וגם להחזיק אחת ניידת למקרה הצורך (אצלנו למשל נמצא מעל המקרר ולכן לא נראית ולא תופסת מקום מיוחד, אבל מאד נגישה בעת הצורך)

למעלה