תאורת פלורוסנט - הבהוב קבוע

I t a y l

New member
תאורת פלורוסנט - הבהוב קבוע

שלום רב, היום גיליתי שפלורוסטים (2 במספר) דולקים באופן חלש ביותר גם שכלל התאורה כבויה. הפלורוסנטים דולקים בצורה חלשה (ריסוד קל) ביותר. האם מישהו יכול לעזור לי איך ניתן לטפל בבעיה. תודה

מאגר

New member
היבהוב פלורסנט

מספר סיבות יש להיבהוב פלורסנט: 1 . הפיכה של האפס והפזה בחיבור לגוף התאורה. 2 . בכבל עם ישנו הולך להישרף ואם איניו יש להוסיפו. 3 . הנורות כבר חלשות או שהמשנק אינו מספק את המחת והזרם הדרוש. דרך הטיפול בבעיה לקחת ממקום אחר נורה שלא רועדת ולראות עם היא רועדת בגוף הזה אזי התקלה היא באחד המרכיבים של הגוף ואם כך המצב יש לקרוא לחשמלאי לתיקון.

רז חשמל

New member
פלורסנט - עצה שימושית נוספת....

אני ממליץ כאשר נורת פלורסנט נשרפת או עושה סימני גסיסה להחליף תמיד את 2 הנורות ואת 2 הסטרטרים במקביל מה שישמור על חיי הנורות. זו הוצאה לא גדולה כי מתבצעת פעם בכמה שנים.

I t a y l

New member
../images/Emo51.gif

שלום רב, נקודה מספר שניים (2) אינה ברורה. "בכבל עם ישנו הולך להישרף ואם איניו יש להוסיפו" \ בנוסך אתה מציין הפיכה של הפזה בחיבור לגוף התאורה. אפס איזה צבע חוט ?. תודה מראש

רז חשמל

New member
קבל וצבעי חווט

ע"פ התקן יש להוסיף קבל בכל גוף תאורה פלורסנטי, תפקיד הקבל הוא אך ורק לשיפור מקדם הספק(מי שלא יודע מה זה שלא ינסה להבין) ע"מ ליצור קריאה נכונה יותר של מונה החשמל.ג"ת יכול לעבוד גם ללא קבל. צבעי חוטים : אפס שחור בתקן ישן, כחול בתקן חדש. פזה חום בתקן חדש, חום או כחול או סגול בתקן ישן. הדרך לדעת באיזה תקן החיווט היא אם יש שחור אז זה תקן ישן אם אין זה תקן חדש.

roy269

New member
מי שלא יודע, שישאל

בשביל זה קיים הפורום כופל (מקדם) ההספק במערכות חשמל לינאריות (מי שלא יודע מה זה שישאל) מבטא את הפרש הפאזה (הזווית החשמלית) בין המתח לזרם. כיוון שרוב העומסים החשמליים הם השראותיים , הזרם מפגר אחרי המתח. ומה זה בעצם איכפת לנו - צודקים, לנו הצרכנים לא איכפת. אנחנו משלמים על ההספק האקטיבי בלבד - זה הנמדד במונה בכניסה לבית. אז למי זה איכפת - לחברת חשמל כי היא מספקת גם את ההספק הראקטיבי - לא שאנחנו מפיקים מזה תועלת - אבל לחברת חשמל זה עולה בהפסדים גדולים יותר על קווי ההזנה. לכן ח"ח מחייבת התקנת קבלים על עומסים השראותיים, לא כדי לתקן את קריאת המונה - אלא כדי להקטין את ההפסדים בקוו..

I t a y l

New member
קבל

ברור, לפי הבנתי את האמור. באם ננתק את הקבל אזי "עלות" החשמל תיקטן. האם אני צודק. תודה

למעלה