תאחלו לי בהצלחה...

elley

New member
תאחלו לי בהצלחה...

מחר לפנות בוקר (חמש וחצי. טירוף!!) מגיעים לביקור האח שלי, אשתו והילדה. הילדה נורא מתלהבת מלפגוש את הדודה שלה (אני) שלא פגשה מעודה. כלומר, נפגשנו פעם אחת, לשעתיים, כשהילדה היתה בת שנה ו-8 חודשים, אבל בגיל הזה זה לא ממש נחשב. מה עושים? כמו גאון התנדבתי לאסוף אותם משדה התעופה (מה שאומר לנסוע הערב מהעבודה ישר להורים שלי, לקחת מהם האוטו, לחזור הביתה ובבוקר לנסוע לשדה התעופה. לא ספור גדול, רק 3-4 שעות של אוטובוסים, תורים ופקקים מיותרים
), למרות שאני לא אוהבת לא את האח שלי ולא ילדים. למזלי אשתו נחמדה. לפחות זה משהו...
ואז, ביום רביעי, זה היום "שלי". אני לוקחת אותם ומשחקת איתם כל היום, בלי הורים. רק אלוהים יודע איך נשרוד את היום הזה. מישהו מוכן להסביר לי למה אם היא רוצה להיות סבתא (האמא שלי) אני חייבת לסבול את ה"להיות דודה"? ואיך לעזאזל מדברים עם ילדה בת 6?! מה כבר יש לי להגיד לה, או לה לי?! למה הם לא יכלו להשאר באנגליה. כל השנים הם היו הולכים לחופש במיורקה. מקום מאד נחמד. למה לשנות? אוף.

Arfilit

New member
לא הבנתי -

ביום רביעי את מי את לוקחת? רק את הילדה? יש עוד ילדים בסיפור?

elley

New member
אז ככה

ביום שלישי אני אוספת את אחי, אשתו והקטנה משדה התעופה. ביום רביעי אני צריכה תמצוא תעסוקה לנ"ל (כל ה-3) כי צריך שיהיה quality time עם הדודה.

Arfilit

New member
אוי זה נורא קשה!

זה נשמע כמו קבוצת אנשים שאת לא מכירה מי יודע מה. מה עם לבלות בוקר בים?

gertrude

New member
אולי

את יכולה לקחת אותה ללונה-פארק בתל אביב או בראשון לציון - גם בילוי של יום שלם במתחם אחד, גם כיף לילדים ומותאם להם, גם אין הגבלת שפה וגם יש סיכוי שתהני בעצמך.

קודם כל ../images/Emo50.gif

ועכשיו כמה עצות: 1. להבא, אל תתנדבי כל כך מהר
2. אם יש לך אפשרות לקחת איתך חברה - עדיף. אולי יש לך איזה חברה שגם לה יש אחינים והיא תשמח להפוך את זה לבילוי משותף? 3. אם את צריכה להיות איתם יום שלם, אני מציעה לך לקחת אותם לגן חיות או לאיזה פעילות אחרת (אני תמיד בעד גן חיות - זה תירוץ נהדר בשבילי ללכת לשם!) במקום כזה יש להם הזדמנות להוציא הרבה אנרגיה, ואח"כ הם עייפים מדי לעשות לך צרות. אבל קחי בחשבון שהם גם ירצו משהו לאכול ולשתות וכד'. 4. אם את מאמצת את הרעיון של גן חיות, יש לך הזדמנות לספר להם סיפורים משעשעים/מעניינים על החיות שאתם רואים, וזה מעביר את הזמן. 5. אם את צריכה להיות איתם בבית, לכי לחנות הצעצועים הקרובה וקני לוח ציור (קטן לילדים) וגירים. זה לא צריך לעלות הרבה - 20-30ש"ח - וזה מעסיק אותם שעות! הם פשוט לא מוכנים להפרד מזה! קני באותה הזדמנות גם כמה סוגים של צבעים (תשתדלי להמנע מפנדה), ותארגני להם שולחן קטן עם ניירות שהם יכולים לצייר עליהם. 6. השאילי מקרובי משפחה כמה קלטות וידאו של סרטי ילדים למקרה של קטסטרופה מוחלטת... 7. עוד משהו שיכול לעזור הוא בועות סבון (תדאגי שיהיה לך לפחות אחד לכל ילד - לא משנה באיזה גיל הילדים!). זהו. מקווה שעזרתי. בהצלחה.

או לחילופין:

רשימת קניות: -כמה אזיקונים -מטפחת לעיניים -איזולירבנד רחב לפה ניתן לייצר בקלות פינה אפלולית בפינת הבית ולשכוח מהעניין. טוב, נו, לא באמת. כששמרתי פעם על בת של ידידה, הוידאו עשה עבודה מצויינת. והי כמה סיפורים לגני החיות. הייתי חייב, שתקתי הרבה זמן, תודו.

gertrude

New member
אמיר, אני איתך

גם לדעתי גני חיות הם מקומות עצובים ואנטי-חינוכיים. להכניס חיות בר לכלובים ולצפות באומללותם, בנוירוזות השבי שלהם, בריחוקם ממקום גידולם הטבעי וכו', רק כדי שילד ידע איך נראה פיל חי במציאות, זה רעיון מחריד בעיני.

elley

New member
מסכימה לחלוטין גם אני.

וגם עם הרשימה
חשבתי אולי לקחת אותם בשלישי (אם מישהו יהיה ער מספיק. הם נוחתים בחמש וחצי לפנות בוקר) לנחלת בנימין. הילדה מאד אוהבת יצירה וכאלה, וזה נראה לי משהו שגם ההורים יכולים להנות ממנו. ולקנות מיליון מתנות לכל החברים שלהם גם, ואז שאר החופשה פנויה לחופש. מה דעתכם? ללכת לגן החיות זה פשוט נוח. אני יודעת שזה קצת צבוע מצדי, אבל תמיד אפשר להכניס את הנושא לשיחה ולנסות לפתח אצלה ראיה ביקורתית. אני קצת מתעלמת מההורים שלה, למרות שגם הם יבואו למה שזה לא יהיה בסוף, בעיקר בגלל שהם הורים, אז שיאכלו את זה. מבוגרים גם יכולים להעסיק את עצמם רגע לבד.

elley

New member
איזו רשימה ! כבוד !!! ../images/Emo13.gif

אז ככה: 1. צודקת לחלוטין. מה לעשות שאני פראיירית סדרתית
2. כל החברות שלי עובדות. מי היה האדיוט שאישר לי יום חופש? אז מה אם ביקשתי ?!
3. גן חיות יכול להיות דוקא נחמד, למרות שאני מסכימה עם גרטרוד, שגני חיות הם מקומות עצובים. 4+5. הילדה מאד מאד יצירתית, מסתבר. יש לי רעיון ! שהיא תמציא את הספורים על החיות !!! 6. וידאו לא ילך. כל הפואנטה זה "דודה נותנת צומי לילדה". מאיפה היא קבלה את הרעיון שאני אדם נחמד זו כבר שאלה פילוסופית כבדה, אבל נו מילא...
7. בועות סבון זה פק"ל. גם פצי שלי מת עליהן (ולמי שלא יודעת, פצי הוא החתול שלי, 10 ק"ג (ואני לא צוחקת) של חתול אשפתות ג'ינג'י). אמנם הילדה אנגליה, אז רכבות זה לא גליק גדול, אבל אם כבר גן חיות, נראה לי שאפשר לקחת את הרכבת לירושלים וללכת לגן החיות התנכ"י. ככה זה גם טיול, גם חיות וגם חינוכי. וגם שורף יום שלם...
תודה!

prizman

New member
אני בטוח שאת לא רוצה לשמוע

מה אני חושב על זה, אז אני סותם את הפה.

t32

New member
דווקא כיף

אני נהנית לבלות עם ילדים, ואני עושה את זה המון מתוקף העבודה- רק לא רוצה כמובן משלי. כל העצות פה מעולות- אני מבינה שאת הולכת עם ההורים גם? אז זה בכלל כיפי כיף, תלכו לספארי- ריק שם יחסית באמצע השבוע, לאכול משהו כיפי, תהנו. אל תשכחי שקצת חם ולילדים יש יכולת ריכוז קצרה יותר משל מבוגר.

magicgirl1983

New member
לי יש 3 אחייניות שאני איתם בקשר

יחסית טוב לעומת האחיינים האחרים שלי. מה עושים? יש גני שעשועים...קחי עיתון או ספר ושחררי אותם לחופשי...קרוב לוודאי שזה ייקח רק חצי שעה אם יש ילדים מתחת לגיל 5. תכיני סנווצים ושתייה בבקבוקים קטנים אם את לוקחת אותם לגן חיות וכאלה. לונה פארקים זה המון כסף וילדים שהם קטנים מדי לא אוהבים להישאר יותר מדי זמן במקום מסויים. אל תקחי אותם לבית קפה!! אל תקחי אותם לנסיעה ארוכה מדי! אבל...אפילו נסיעה פשוטה ברכבת יכולה להיות טריק אדיר בשבילם!! כמובן שדפי ציור וכיוב'.... את יכולה גם לעשות איתם דברים מגניבים עם גבס וכאלה... מבחינת "אומנות" אני ממש מומחית בעיניין דברי איתי אפילו במסרים אני מוכנה לתת לך טיפים לשהייה מוצלחת בבית!!

elley

New member
אם נשארים בבית זה בכלל לא בעיה.

כי זה הבית של סבא וסבתא (ההורים שלי) ושם יש מספיק יצירה להעסיק קייטנה שלמה, שלא לדבר על זה שאמא שלי תקח פיקוד, כי איזה-יופי-שהנכדה-באה-צריך-לנצל-כל-שניית-ערות-פנויה-איתה. אז החוכמה זה לצאת. חשבתי (כמו שכתבתי למעלה) אולי רכבת + גן חיות תנכ"י. מצד שני, הילדה הזו מושקעת בטירוף, ואני די בטוחה שהיא היתה בגן חיות כבר אלף פעם. אני רוצה מצד אחד משהו שיעסיק את הילדה, שיהיה אינטיליגנטי! והמבוגרים לא ימותו משעמום. שמעתי שהיו פעם סדנאות בישול לילדים באיזה קניון. אבל זה כבר לפורום של הורים, לא פה. תודה לאל...

gertrude

New member
מוזיאון המדע?

מוזיאון הצעצועים (נדמה לי שבחולון יש מוזיאון ילדים כזה)? חוץ מזה, אם היא כזו יצירתית, אז שהיא תחשוב איך להעסיק אותך בכל היום הזה...

Arfilit

New member
אם היא באה מאנגליה -

ואם את מחפשת משהו שהיא לא מכירה - אז אני שבה ומציעה - ים ים ים!!! זה לא אינטיליגנטי - אבל גם מבוגרים יכולים להנות. אפשר אולי - לשלב - מוזיאון המדע - ואח"כ ארוחה"צ וים?

למעלה