תאילנד באפריל-מאי, התייעצות

תאילנד באפריל-מאי, התייעצות

אנחנו שתי חברות שמתכננות טיול של חודש בין ה-20.4- 20.5 לתאילנד. הבנתי שזוהי לא העונה, השאלה אם זה מאוד משמעותי?
המסלול כנראה יהיה המסלול הסטנדרטי שכולל 5 ימים בצפון, איים ובנקוק.
האם כדאי דווקא להפוך את המסלול ולסיים בצפון בגלל המזג אוויר?

אופציה אחרת שהרבה פחות נוחה לנו ויותר יקרה היא להקדים בחודש ולנסוע ב20.3, האם כדאי לעשות את המאמץ בכל זאת? זה שינוי משמעותי?

אשמח לכל תשובה!!!
תודה רבה

תאילנד באפריל מאי

לא כדאי להקדים אתם הטיול, התאריכים שבמרץ אפריל פחות טובים מסוף חודש אפריל ומאי. את לא חייבת לשנות את הסדר שתכננת לך. אין מסלול קבוע שחייב לעשות, כל מטייל מתכנן לו את מסלול הטיול לפי היעדים שהוא מעוניין לבקר בהם, כך שזה לא משנה אם תתחילי בצפון או תסיימי בצפון.

T o m c o

Member
מנהל
אתן עתידות לבקר בתאילנ בתקופה היבשה. תקופה בה אין כמעט גשם, תקופה בה רק חם ולח!.
אין משמעות למזג האוויר ביחס למסלול.

מה שכן - מציע לכן לא לעלות לצפון לחמישה ימים בלבד, יש לכן חודש - השקיעו בצפון יותר מחמישה ימים - יש לאזור הרבה יותר מה להציע מחמישה ימים (שבטח יכללו בתכנון את טיול הג'יפים של טאנה/רד בריק (שלדעתי חבל לבזבז עליהם זמן) ועוד יום להסתובבות בצ'יאנג מאי)..

בגדול תאילנד מומלצת לטיול

בכל עונות השנה .
ואני מסכים לגמרי עם TOMCO הצפון מדהים
וחמישה ימים מתוך חודש זה כלום. הוא מדהים ויש המון מ הלראות במיוחד בפאי שאותה אהבתי מאוד.
אין לי בעיה עם הטיולים של הרד/טאנה אך המונח של "הייתי בצפון עם טאנה/רד " לא מדויק . את לא חווה את המקומות כמו שצריך זה אמנם יפה אבל בהחלט הטיול שלהם לא ממצא לפחות בעיני.
קחו לכם יותר ימים בצפון משם לאיים ולבסוף כמה ימים בבנקוק כולל יום הקניות שכולם עושים בסוף .

תהנו תאילנד מדהימה

T o m c o

Member
מנהל
עקרונית גם לי אין בעיה עם טיולי הג'יפים הנ"ל אבל - לדעתי הם עדיין תחת ההגדרה של "עושים עוול" לצפון תאילנד - הם טיול שהוא יכול להיות כיפי ומהנה מאוד לאנשים מסויימים שימצאו אותו סביר להניח כממצה ובזה יסתיים ביקורם בצפון תאילנד.
על זה חבל לי, בגלל זה אני משתדל להקצין את התגובות שלי עליו כדי להבהיר שיש עוד הרבה מה לראות באזור זה.
לדעתי חבל להקדיש זמן קצר מאוד לצפון על טיול שהוא ריצה מטורפת של סימון וי, אפשר לעשות את הדברים שהטיול מציע בטווח מרווח יותר של ימים ולהרוויח בדרך עוד נופים, עוד חוויות, עוד אזורים. אם ההקצבה המתוכננת היא באורך טיול הג'יפים בלבד (+משך זמן ההצפנה וההדרמה) - לדעתי עדיף כבר לוותר על לעלות צפונה ולדחות לביקור הבא שיצטרך להיות ארוך יותר.

למעלה