תאילנד, והפעם: מה לקחת?

amitgold

New member
תאילנד, והפעם: מה לקחת?

שוב שלום! מאוד עזרתם לי כאן עם השאלות הקודמות, אז חשבתי שיש סיכוי שתוכלו לעזור לי גם עם זה - מה לקחת לנסיעה? האם כדאי להסחב עם תיק גדול (ומה זה תיק גדול בכלל? כמה ליטר?), או שעדיף תיק מיניאטורי עם מינימום ציוד? בגדים כבר הבנתי שלא צריך לקחת הרבה, ושאת הכול כדאי לקנות שם, אבל האם יש דברים נוספים שחשוב לקחת? עמית

amitgold

New member
../images/Emo51.gif רבה!

אבל אני עדיין לא סגור על נפח התיק שכדאי לקנות (או שאולי יש לי)... בסופו של דבר, מכיוון שאני עוד לפני גיוס (עתודאי), אני אצטרך לקנות את התיק הענק לצבא. אז כדאי עכשיו לקנות תיק קטן יחסית ואח"כ עוד אחד גדול?

amitgold

New member
עוד שאלה

החלטנו להוסיף לטיול 3 ימים בצ'אנג מאי (טיול ג'יפים מאורגן). כשקיבלנו את החיסונים לא חשבנו על זה, ואמרנו שנהיה רק בבאנגקוק ובאיים. האם יש חיסונים נוספים שצריך לקחת אם נוסעים לצפון? ומה לגבי כדורים נגד מלריה? עמית

amitgold

New member
../images/Emo51.gif! ואפילו עוד שאלה על ביטוח...

את ביטוח הנוסעים שלי אני עושה באמצעות קופ"ח כללית (מושלם). האם הביטוח שלהם כולל גם ציוד יקר יותר (כמו מצלמה דיגיטלית, נגן MP3 וכו')? אם לא, באיזו מסגרת מבטחים את הציוד הזה לנסיעה?

אני לא רוצה לענות לך על זה וסתם

להטעות אותך... מה יותר בטוח מלקחת את ה-
ולהתקשר אליהם?

amitgold

New member
טוב, דיברתי איתם...

כל פריט מבוטח עד 300$ בביטוח המשופר... אני חושב שזה מכסה את עלות המצלמה שלי....... שוב
, ובטח עוד איעזר בכם בהמשך (עוד שבוע לנסיעה!!!!!!!!!!!) עמית

בקשר למלריה...

דבר ראשון תהנה ... גם אני טס ב-10/11/03 לתאילנד בקשר למלריה אין לזה חיסון אבל יש אמצעי מניעה, הולכים לרופא והוא רושם לך 8 כדורים שאתה לוקח שבוע לפני הכניסה לצפון ואחר כך פעם בשבוע עד סוף הקופסא וככה אתה אמור להיות מכוסה...

xyz567

New member
ככה הרופא מכוסה..

כי הוא לא יכול לקחת את הסיכון ולהגיד לך שלא צריך. ככל הנראה אתה מדבר על כדורי לריאם שעלולים לגרום לתופעות לואי חמורות ולכן כדאי לחשוב פעמים אם לקחת אותם. למה לא לקחת? - תאילנד נקייה ממלריה חוץ מאיזורים בודדים כמו משולש הזהב ובאיזורים ליד קמבודיה. - הכדורים לא מונעים את כל סוגי המלריה. - מניעה מיתושים ע"י בגדים ארוכים וחומרים דוחי יתושים לא פחות חשובה. - אם היינו מדברים על מדינות כמו הודו או לאוס הייתי מבין, אבל בתאילנד? אם אתם מתכננים לקחת כדורים רק כדי להיות במשולש הזהב אז לדעתי עדיף שלא לקחת את הכדורים ולא לנסוע למשולש הזהב. בכל אופן זו רק דעתי ואני לא רופא.

aviron

New member
צ'.מאי ../images/Emo26.gif../images/Emo73.gif משולש-הזהב

צ'.מאי מרוחקת כ- 230 ק"מ ממשולש-הזהב. מתוכם 170 ק"מ הררים מאד שהנסיעה בהם איטית יותר. בכל מקרה: מצ'.מאי למשולש-הזהב זאת נסיעה של כ- 4 שעות. 2 דרכים מצ'.מאי למשלוש: האחת בכביש צ'.מאי - צ'יאנגראי ואחר"כ צפונה בכביש מס' 2 וימינה לצ'אנגסן השנייה צפונה מצ'.מאי - דרך טאטון.

amitgold

New member
אני ממש אוהב את ההודעות שלך ../images/Emo13.gif

יש בהן המון מידע מענין
! אז אם אני נוסע רק לצ'אנג מאי, אפשר לוותר על כדורי המלריה, לדעתכם?

aviron

New member
../images/Emo101.gif בהחלט כן !

באם אתה לא מתעתד לטראקים במקומות שכוחי-אל, ג'ונגלים ועוד - בהחלט אין צורך לדחוס לגופך כימיקלים וכ"ד. איזור צ'.מאי בפרט ותאילנד בכלל אינו מוכרז כאיזור מלריה ("הכרזה" על אזור מלריה נעשת ע"י "ארגון הבריאות הבינלאומי " שמסונף לאו"ם. על מנת לקבל מלריה (נניח שאתה מאד רוצה...) - אתה צריך להיות באזור מלריה ובלילה להעקץ ע"י נקבת האנופלס. וכעת - לך תמצא את היתושה למשפחת אנופלס שתגיע אליך מאזור נגוע, לתוך החדר במלון, בצ'.מאי. אפשר לוותר.

amitgold

New member
טוב, אם אתה אומר.....

אז נוותר על הכדורים נגד מלריה, ונקווה שהכול יהיה בסדר... טיולי הג'יפים המאורגנים לא עוברים דרך ג'ונגלים, נכון?

aviron

New member
../images/Emo73.gif../images/Emo26.gif../images/Emo128.gif../images/Emo58.gif

ה -
זה במקום יתוש אנופלס נושא מלריה, ה -
זה לא. הג'יפים לא עוברים דרך אזורי מלריה.

למעלה