תאילנד וצהבת A

• פותח הנושא orlov
  • פורסם בתאריך

orlov

New member
תאילנד וצהבת A

אני נוסע לתאילנד לכ 40 יום רובם באיים. חוסנתי היום כנגד טיפוס הבטן, MMR, פוליו וטטנוס. אמרו לי שלא צריך צהבת A. בכל מקום שקראתי אומרים שיש צורך בצהבת A וגם אישתי קיבלה את החיסון (היא בקופת חולים אחרת) למה אמרו לי שלא צריך והאם צריך לחזור למרפאה ולעשות?

orlov

New member
תוספת

אם זה משנה אז התחסנתי במרפאה של איכילוב בת"א. ושאלה: למה אין אחידות בחיסונים הדרושים? למה רופא אחד אומר כך והשני אחרת?

orlov

New member
טעות שלי

מסתבר שקיבלתי חיסון משולב של טיפוס וצהבת A. hepatyrix. האם יש צורך בהשלמה של הצהבת A לאחר חצי שנה?

צהבת A לתיאלנד

אכן צריך צהבת A לתאילנד הנך מוגן בפני הנגיף למשך הטיול באם תחזור על החיסון בעוד חצי שנה זה יקנה לך חסינות למשך שנים רבות (לצורך העניין- לכל החיים) נסיעה טובה,

חיסונים לתאילנד, כולל התאוט.

מודה ועוזב-ירוחם. אמנם נכון, צריך חיסון כנגד צהבת A. החיסון כולל 2 זריקות במרווח של 6-12 חודשים ביניהן. נסיעה טובה וחג שמח.

תגובה

א. אכן צריך להיות מחוסן נגד צהבת A לנסיעה לתאילנד. ב. מרפאות המטיילים עובדות כולם ע"פ המלצות אחידות של משרד הבריאות ולכן אמורה להיות אחדות. ג. אני לא מכיר את המקרה הפרטי שלך, אך יתכן ואתה כבר קיבלת בעבר חיסון נגד צהבת A ולכן לא היית צריך לקבו עכשיו שוב. סיבה נוספת אפשרית להבדלים - באיכילוב משתמשים בדר"כ בחיסון משולב נגד צהבת A + טיפוס הבטן (הנקרא Hepatyrix) במקום 2 חיסוני וזריקות נפרדו. בכל מקרה, כדאי ליצור קשר עם המרפאה בטפלון - אפילו מחר, ואחד מהרופאים יחזור אליך בטלפון ויבררו האם יש בעיה או שהכל בסדר. הטלפון במרפאה: 03-6973653 שלוחה 0. אני מקווה ובטוח שהכל יסתדר . בהצלחה !

תגובה לתוספת

הקדמת את תגובתי בכמה דקות. צדקתי - ראה סעיף ג. ארחי חצי שנה עד שנה מומלץ בותר להשלים את החיסון נגד צהבת A - אז תהיה מחוסן לתקופה ארוכה מאוד וכנראה - לכל החיים. נסיעה טובה ובטוחה !

למעלה