תאילנד לפני הצבא - כן או לא?..

תותי-בת

New member
תאילנד לפני הצבא - כן או לא?.. אחרי התלבטויות רבות בנוגע לבחירת המיקום שאמור להתקיים לפני הצבא החלטתי שתאילנד הוא המקום בו אני רוצה לבלות את החודשיים האחרונים שלי כאזרחית לפני גיוס... עכשיו השאלה היא האם יש פה מישהו שעשה את זה - אם כן - אפשר סיבות למה כן ולמה לא?... לילה טוב ../images/Emo29.gif ליאת.

אני לא הייתי שם לפני הצבא אבל... אבל אני לא רואה שוןם סיבה שלא לטייל שם לפני הצבא... אני שומע המון חברה שרוצים תמיד לנסוע ליוון לפני הצבא וברור (לי לפחות) שתאילנד עדיפה בהרבה החופים המדהימים האיים המטריפים האנשים המקומות המאכלים הצבעים הריחות.... יתאימו לך בהחלט לפני הצבא... חופשה שלא תשכחי הרבה זמן... תהני ברי

תותי-בת

New member
BIG BUT..... אל תשכח שתאילנד מינז המון חופש... להרגיש שכל העולם ביד שלך ובלה בלה בלה (זה מה שאמרו לי אנשים שהיו שם... ../images/Emo9.gif) ופתאום אני אח"כ מתגייסת לצבא ואני ב"כלא" שנתיים!!!! מה אתה אומר עכשיו?... ליאת.

דווקא בגלל זה..... דווקא בגלל ה"כלא" את אמורה להנות וממש להנות לחשוב שהכל אפשרי ושהכל שלך ואחרי ה"כלא" תלכי לשם שוב (ולעוד מקומות במזרח) ואז תרגישי שכל העולם ביד שלך ובלה בלה בלה מה את אומרת עכשיו?../images/Emo3.gif ברי

תותי-בת

New member
דווקא או דפקא? ../images/Emo3.gif ומה עם זה שרוב החבר´ה שאני אפגוש שם יהיו בערך 5-6 שנים יותר מבוגרים ממני (לא שיש לי בעיה עם זה אני מסתדרת עם גדולים...) והם כבר יעברו את הצבא וימשיכו עם הטיול שלהם ואני אוכל לי את הלב כשאני אהיה בטירונות? אה? ../images/Emo4.gif ליאת.

אל תיקשרי אנשים אחרים לתוכניות שלך מה עם אנשים שלא נוסעים בכלל לתאילנד?? ומה כשתשתחררי תסעי לתאילנד ולעוד כל מיני מקומות ואז כשתרצי לחזור לארץ אנשים שהכרת ימשיכו לטייל... מה זה לאכול את הלב כשתיהיי בטירונות... לכל אחד יש את החיים שלו ואת התוכניות שלו... אחד מטייל בחופשת סמסטר ואז חוזר אחרי חודש כדי ללמוד... אחד מטייל רק שלושה שבועות כי זה החופש שלו מהעבודה... אל תסכתכלי על אחרים... תעשי את מה שאת רוצה הם לא יהנו בשבילך רק את תהני ודרך אגב מה שאמרת תקף לכל מקום שתרצי לטייל בו שאנשים ימשיכו לטייל ואת תיהיי בטירונות... תחשבי על זה לילה טוב ברי

301arit

New member
לדעתי אחרי הצבא אני הגעתי למזרח בפעם הראשונה בגיל 28 שזה יחסית מאד מאוחר ופגשתי בני 22 שהיו די מבולבלים ואמרתי לעצמי איזה מזל שהגעתי דווקא בגיל הזה שפחות או יותר האישיות מעוצבת, יותר אחריות ובגרות... שכן כן צריך את זה בטיולים ואלה תכונות שבוודאי יתחזקו אחריי הסיום הצבאי.

yalyal

New member
גם אני הגעתי בגיל 26 אחרי הלימודים, ולדעתי זה הכי טוב, ככה מגיעים עם ראש על הכתפיים ועושים פחות שטויות, ותאמיני לי, הישראלים אחרי הצבא עושים שם הרבה שטויות, עושים הרבה נסיונות על המוח שלהם.....וכבר ראיתי במו עיניי איך זה הסתיים שם...לא נעים כ"כ. אבל בסה"כ לא לוותר על הטיול.

301arit

New member
התרמילאים הצעירים בד"כ ישראלים רק בארץ נוצרה מין נורמה כזו שאחריי הצבא נוסעים למזרח ומי שמעל גיל 30 עבר זמנו.. אז ממוצע הגילאים של רוב המטיילים ממדינות אחרות הוא הרבה מעל ה- 30. היום אני בת 30 ועדיין לא סיימתי את פרק המזרח עוד ידי נטויה

301arit

New member
נפאל, צפון הודו אולי במאי שום דבר לא סגור עדיין , פשוט פוטרתי לפני שבוע וקיבלתי פיצויים לשלושה חודשים.. ומחברים מובטלים הבנתי שלא ממש פשוט למצוא עבודה היום.. אז לדעתי יהיה לי יותר זול להחזיק את עצמי במזרח מאשר כאן.. אבל שוב הכל עדיין בגדר תוכניות

301arit את כל כך צודקת ../images/Emo45.gif באמת יש מן נורמה בארץ של אחרי הצבא הולכים למזרח ומיותר לציין כמה נזק גורמים אותם אי אילו אנשים שכל כך לא אוהבים את המזרח אבל נוסעים כי "כולם נוסעים אז גם אני אסע" ובאמת אני מאחל לך להמשיך את פרק המזרח לעוד הרבה שנים גם אני מקווה שכך אני אדבר בגיל 30 ואף יותר... בנאפל למשל פגשתי זוג אמריקאים מאוד נחמדים האיש היה מעל 45 וגם האישה לא הכי צעירה בעולם לא רק שהם עשו את הטראק "אראונד אנאפורנה" אלא שהם לא שכרו פורטר אלא סחבו את כל הציוד לבד... ולא לדבר על זה שבהודו שפגשתי ישראלי בן 76 זה היה מדהים בן אדם עם תיק מפה וזה הכל הבן אדם פשוט תרמילאי לכל דבר אבל מה לעשות הדבר הזה ימשיך להיות מופלא בעיני אנשים לעוד הרבה זמן כי ככה זה כאן מבוגרים בגיל של הורים לא טסים למזרח (אני רק מציין מה חושבים ) בתקווה לעוד המון טיולים.... ערב טוב ברי

תותי-בת

New member
תמיד יש יוצאי דופן... ../images/Emo9.gif למשל אחותי סיפרה לי שבתאילנד הם פגשו איזה כמה בנות זהב מטיילות להן... ../images/Emo9.gif ולפני שבוע הייתה אישה מבוגרת במספרה שהתחילה להיזכר בנופי תאילנד והמזרח בעודי מחכה לשיבה הבייתה... ובכלל ההורים של חברה שלי היו במזרח וההורים שלי גם מתכננים טיול עם חברים שלהם לתאילנד ואני מדברת על גילאי 40+... ככה שאני חושבת שאולי לאט לאט גם הישראלים "הגדולים" (בגיל...) מבינים עד כמה המזרח קסום... שנהנה כולנו, לילה טוב ../images/Emo29.gif ליאת.

תותי-בת

New member
תודה לכל מי שענה לי ../images/Emo9.gif עדיין לא גיבשתי דיעה סופית... בקרוב איידע אתכם מה החלטתי... רק אהבה, ליאת. נ.ב אתם באים לבוםבמלה?!

מריושי

New member
רק עוד נקודה קטנה... אםם תטיילי לפני הצבא, יהיה לך על מה לחלום במצבים קשים בטירונות... יהיה לך על מה להעביר את הזמן ולתכנן את הטיול שאחרי

ירדן 29

New member
תשובה למסר של תותי-בת יש לי סיבות למה כן כדאי מאוד לנסוע ולמה לא מאוד לנסוע. נתחיל ברעות: ברגע שמגיעים למקום,תוך זמן קצר מתאהבים בו,ומה שלא יהיה ומה שלא תעשי,בסוף,אחרי שתעזבי,את מאוד תתבאסי שלא היה לך עוד זמן לראות עוד הר,לראות עוד עיר,או לראות עוד כפר מפני שכשנמצאים שם,ממש מתאהבים במקום,וכשעוזבים,תמיד רוצים לחזור למקומות כאלה (מדבר מתוך ניסיון) ועכשיו למה כן: האנשים שם מאוד רגועים,המנטליות שונה לגמריי מהארץ שלנו,שם אין פיגועים,שם לא שונאים אותך כי את ישראלית או ערבייה או כל לאום אחר,שם מקבלים את האחר כפי שהוא,ולא מנסים ורוצים לשנות אותו,שם העלויות של הכל מאוד מאוד זולות ומי שיש לו קצת כסף (קצת כסף = מעל 10 אלפים שקלים) יכול לחיות שם ממש כמו מלך,כי הכל זול,הכל נגיש,ואין לך בעייה להשיג כל דבר,ובמחיר אגדה. לא רק שהייתי שם לפני ואחרי הצבא (היום אני בן 29) אלא שהבאתי משם חיים חדשים שלמים,התחתנתי עם תאילנדית והיא ילדה לי ילד,ככה שאת בטח מבינה עכשיו עד כמה התאילנדים אדיבים,נחמדים ועם ממש מיוחד. אני כל שנה נוסע, וכמה פעמים בשנה למשפחה של אישתי,לכבוד החגים שלהם ולכבד האירועים שלהם,ומהנסיעה הראשונה שלי ועד לאחרונה,אני בכל פעם מתרגש מחדש כי אני מאוד אוהב ומעריך את הארץ הזו,שהיא כמו בית שני בשבילי אני באמת מאחל לך כל טוב וכשתטוסי לשם תראי עד כמה מה שאמרתי עלייהם היה נכון

נקודה קטנה אבל גדולה לירדן 29 בקשר לקטע של הישראלים אני לא אגיד "שונאים" כי זו מילה ..מממ בוטה מידי? גסה מידי? אבל בהחלט לא מחבבים אותנו (אני משתדל להתבטא במילים יפות כמה שיותר) אני למיטב ידיעתי כל כרטיס נסיעה באוטובוס עולה לישראלי יותר. כמה וכמה פעמים שאלו אותי אם יש לי פספורט אחר כי ככה זול יותר לנסוע, ישראלים משלמים יותר (כןכן כמו שחשבת בגלל כל הנזקים שהם עושים לאוטובוסים). ולא נשכח את הרעש הבלאגן אני לא אגיד שכולם כאלה אך הרוב הוא כזה... לא מדבר איתך על הקטע של להשכיר אופנוע שמעקמים פרצוף ברגע שיודעים שאתה ישראלי ואני רק אוסיף משפט שמישהו אמר לי שם "יו אר פרום ישראל? יו אר מייק ביג בלאגן איי דונא וונט יזראלי מאני יו גו פליז דונט מייק מי בלאגן" לא יודע למה אבל הייתי חייב להגיב למראה המשפט שם לא שונאים אותך כי את ישראלית שבת שלום נעימה שקטה ובטוחה לכולנו ברי

ירדן 29

New member
תגובה לברי ההומלס שקופא מחום זה שיש ישראלים והם מראים את אותותיהם בכל מקום,נגד זה אפשר להילחם,אבל קשה. אולי במקומות שבהם ביקרת יש את המודעות הזו של "ההתנהגות" המסויימת הזו של הישראלים,אבל אגיד לך מה: לפני שהכרתי את אישתי (שמוצאה מתאילנד) טיילתי במספיק מקומות בתאילנד (ואנחנו מדברים על לפני 6 שנים בערך) ואני יכול לומר לך שאני לא נתקלתי בהתנהגות שכזו,כפי שאתה מתאר,אף תאילנדי/ת לא גירש/ה אותי משום מקום,תמיד חייכו אליי,עזרו לי,וזו באמת ארץ נפלאה. אולי בזמן שאתה טיילת,ובמקום שאתה טיילת נתקלת בהתייחסות מזלזלת של תאילנדים,אבל בכל מקרה אני בטוח שזה היה מקרה חד פעמי,או אולי מישהו מסוים שלא ממש אוהב אורחים. נכון שחבל על אותם מקומות שיראלים "מקלקלים" עם ההתנהגות שלהם,ולאותם ישראלים,מהסוג הזה,לא מגיע להנות מהארץ הנפלאה הזו. נקודה נוספת היא שהייתי רוצה שרק חלקיק קטן מדפוסי ההתנהגות,ורק חלקיק קטן מדפוסי החוק שנהוגים שם,היו נחקקים פה ע"י הרשות המחוקקת,והיו נאכפים פה ע"י הרשות המבצעת,אילו היו מונהגים פה חלק מאותם דפוסי התנהגות,לא בטוח שכל הערבים וחלק ממדינות העולם היו כ"כ מתנגדות לעצם קיומה של ישראל,ובנוסף,החיים עצמם,בתוך מדינת ישראל,היו הרבה יותר טובים.

למעלה