תאילנד לשבועיים

מתוקק

New member
תאילנד לשבועיים

שלום לכולם
אני טס לשבועיים(חודש דצמבר) לתאילנד עם חברה וצריך עזרה/חוות דעת/המלצות שלכם לגבי המקומות והאטרקציות...
התכנון הוא להיות 3 ימים בצפון,ולאחר מכן לרדת לאיים- פוקט,קופיפי,קוסמויי ולבסוף בנגקוק..

השאלה איך לחלק את הימים בין כל אחד(למרות שכמו כולם נזרום לפי החשק-אבל עדיין)
הבנתי שבפוקט אין כל כך הרבה(לזוג)מה לעשות..-קצת קניות,טיול לאי של ג'יימס בונד וחוף קארון..(כי הרוב שמה מסיבות,ליידיבוי,וזו**ת)
קופיפי-לינה בפידון(יש המלצות-תקציב של עד 300 ש"ח ללילה),מפרץ מאיה ביי ויש נקודת תצפית שהרבה מדברים עליה (איפה היא בדיוק?)
קוסמויי-יום יומיים בצוואנד-יום יומיים בלמאי -(אילו טיולים המקום מציע?)
ולבסוף בנגקוק-הרוב קניות וקצת מקדשים...
יש לכם המלצות למקומות/מלונות/אטרקציות נחמדים לזוגות ??
אשמח לכל טיפ בנושא
תודההה מראש

T o m c o

Member
מנהל
בתגובה להודעתך בשרשור הקודם:
( http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=359&messageid=176976020 )
&nbsp
1. כשאנחנו (אני ושאר חברי הפורום שהגיבו לך) אומרים שיש צורך בויתור על יעד, כוונתנו היא ויתור על אחד משני הצדדים של האיים כולו, או לחילופין ויתור על הצפון. שישאר לך מסלול שכולל שניים מתוך השלושה בלבד:
סאמוי, פוקט ופיפי או צ'יאנג מאי. לשלושתם אין מקום ביחד בטיול של שבועיים. (שאגב, זה שבועיים ברוטו או נטו? מה תאריכי הטיסות?)
&nbsp
2. הגעה לפיפי וסאמוי שניהם לא תצמצם לך כלום, ההגדרה של זה היא "להגיד שכן, לעשות שלא!" פשוטו כמשמעו.
כדי להגיע לפיפי יש צורך להגיע לקראבי או לפוקט, גם אם זה אומר רק לעבור דרכם, לאי אין שדה תעופה או דרך תחבורה יבשתית, המעבר אליו לוקח זמן, הכל תלוי בתזמון ובהצלחתך לסנכרן בזמנים בין ההגעה לקראבי/פוקט והמעבורת משם לפיפי, פספסת את המעבורת האחרונה. לכן נאמר - וותר על אחד מהצדדים של האיים.
&nbsp
3. דעתי האישית, לעלות צפונה ליומיים, חבל! מעט מדי, לא מספיק ממצה לדעתי, ואם זה כל מה שאתה מוכן להשקיע שם, אני מניח שמדובר על טיול ג'יפים כזה או אחר, מוטב היה אם היית מוותר על הצפון בכלל, טיולי הג'יפים למיניהם לדעתי (ולדעת אחרים נוספים) הם תמצית הישראליות המגעילה, נסיעה בג'יפ עם מוזיקה מזרחית בעברית בקולי קולות, בקבוצה שגודלה נע בין כיתה בבית ספר ממוצע לשתיים כאלה. (30-60) במסלול שכל תחליתו היא לעבור בכל המקומות שאפשר בזמן הכי קצר שאפשר רק כדי שהמשתתפים יוכלו לסמן
על זה. אלא אם זו אכן מטרתך בנסיעה לתאילנד ואז אין לי מה להגיד לך מעבר ל"תישאר עם התכנית המקורית שלך, צ'יאנג מאי, פוקט, פיפי, סאמוי ובנגקוק. בהצלחה עם זה!".
&nbsp
4. קניות בבנגקוק - אין תשובה נכונה לשאלתך האם יומיים זה מספיק, יש שזה יהיה להם הרבה יותר מדי, ויש שזה רק קצה הקרחון, בבנגקוק יש המון מקומות לקנות, המון סוגים של דברים.
רק כדי לתת לך קצת כיוון: צ'יינה טאון, צ'אטוצ'אק, פראטונם, קניון פלאטינום, פלדיום, סיאם פרגון, סיאם סנטר, סיאם דיסקברי, טרמינל 21, פאנטיפ פלאזה, MBK, שוק הלילה Asiatique, סנטרל וורלד. וזה רק ההתחלה.. בחלקם אתה יכול להעביר גם שבוע..
&nbsp
מעבר לזה, כן, אני יודע שכתבתי דברים שכנראה יעצבנו אותך, יתנו לך הרגשה שאולי אני מתנשא מעליך, זו כמובן לא המטרה שלי, (אני לא כאן כדי להתנשא מעל אחרים) המטרה שלי היא לעזור לך להבין שתכנון כזה הוא לדעתי שגוי בבסיסו, בעיקר מבחינת תפישת הזמן שיש לך ושהולך לך לאיבוד על מעברים מיותרים שאתה פשוט לא לוקח בחשבון ולכן אם תלך לפי תכנית זו, לדעתי תגיע מהר מאוד לתחושה של "פספסתי, אני לא עומד בקצב, אני לא מספיק, אין לי זמן" ותתבאס מזה שאתה חייב און-ליין לקבל החלטה על מה אתה מוותר מכורח המציאות. ניסיתי ככל שביכולתי לגרום לך להקדים תרופה למכה ולוותר מראש על יעד, בהחלטה מודעת.
&nbsp
מוזמן להמשיך להתייעץ כמובן, אני אמשיך לענות את דעתי.

מתוקק

New member
המשך

T o m c o,תודה רבה על הזמן שלך,אכפתיות והרצינות בתגובות...
צדקת זה קצת הרגיז ,אבל אני מעדיף לקבל את האמת בפרצוף ולהתמודד איתה. מה גם כמו שאמרת שזה מכוונה טובה..
משך זמן- 1.12.14-14.12.14
אומר לך שכן אעשה את
-הצפון יומיים לינה ובצהרי היום ההלישי טיסה ליעד הבא שהוא....
(פה אני אמור ל"החליט" על צד אחד של האיים )
- פה נכנסת השאלה..
רציתי קופיפי כי הבנתי שהוא מקום שקט יחסית לאחרים ורגוע "ומתאים לזוגות"
אבל מה אעשה שם יותר מ 8 ימים? ובפוקט לא מוצא עניין של ממש...
השאלה אם יש בצד השני של האיים משהו שדומה בשקט וביופי של קופיפי..
ואז גם אוכל לקפוץ לקוסמויי

-שלושה ימים אחרונים בבנגקוק.
תודהההה

T o m c o

Member
מנהל
נסה לכתוב לי שעות נחיתה בבנגקוק והמראה מבנגקוק, מחר אענה על
הכל מסודר לקראת הערב.

מתוקק

New member
זמנים

ישראל בנגקוק-נחיתה בשעה 15:00 מקומי(תאילנד)יהיה כבר 2-12-14
בנגקוק-צאנג מאי 17:20 ( הטיסה האפשרית)

בנגקוק ישראל-טיסת חזרה בשעה 00:20 שעון מקומי (תאילנד)15-12-14
נחיתה בישראל 06:40 15-12-14

T o m c o

Member
מנהל
טוב, אז ככה.
1. נתחיל עם זה שיש לך 12 יום בלבד!
אתה מגיע ב2/12, אחר הצהריים, היום הזה מת לא משנה איך תסתכל על זה, יש לך עד ה14/12.
בספירה שלי מדובר על 12 יום נטו, מה שמחדד עוד יותר את הצורך בוויתור על אחד מהיעדים לפחות.

2. עלייה לצפון ליומיים - שוב, לדעתי מיותר, ביחוד שאתה כותב שני לילות, ובצהרי היום השלישי מעבר לאיים. זה אפילו לא יומיים, זה יום ורבע. ביום הראשון אתה מגיע אחרי טיסה, ישר ללילה, אתה לא תגיע למלון לפני 19:00. יום למחרת אמרת שיש לך יום מלא, וביו השלישי בצהריים אתה כבר טס דרומה. מה שהופך אותו לפחות מחצי יום, כי כבר בסביבות 12:00-13:00 אתה צריך להיות בשדה, כמובן תלוי בטיסה. לדעתי לעלות צפונה ליום וחצי זה חבל. בזבוז אנרגיה, כסף וזמן. או שתאריך את השהות בצפון ליותר מזה או שתוותר בכלל.

3. אם נשארים בתכנית שכתבת, זה משאיר לך פחות מ-7 ימים באיים.
4/12 הוא יום מבוזבז, הוא נאכל על ידי מעבר מהצפון לאחד האיים, כשבבוקר יש לך מעט זמן בצ'יאנג מאי, וההגעה היא אחר הצהריים לאי - מה שלא משאיר הרבה זמן להסתובב
גם 11/12 הוא יום מבוזבז, הוא נאכל על ידי מעבר מהאיים לבנגקוק החלוקה כמובן תלויה בשעה שתבצע את המעבר, הזמן - יקח הרבה זמן והיום למעשה מבוזבז כמעט במלואו).

4. גילוי נאות - לא ביקרתי בפיפי מעולם, כמו גם לא בפנגאן או טאו. אבל...
הגעה לפיפי מחייבת מעבר דרך פוקט או קראבי, אין דרך אחרת לעבור אליו. מעבורת מאחד מהשניים היא הדרך היחידה.
בצד של סאמוי - יש את האיים פנגאן וטאו, פנגאן הוא ההיפך המוחלט מההגדרה של "שקט ויופי" זה אי של מסיבות, זה אי של רעש! טאו לעומתו אמור להיות רגוע יותר ולרוב המטיילים מגיעים אליו בתור יעד מועדף לצלילות.

5. קצת קונקרטיות:
אני חושב שאתה יכול לקצר את השהות באיים ל-4-5 ימים, ולהאריך את השהות בצפון למשהו דומה. והמסלול יראה משהו כמו קובץ האקסל המצורף.

6. הערה חשובה נוספת, בהזמנת טיסה לצפון - שים לב טוב טוב מאיזה שדה תעופה ממריאה הטיסה צפונה, בבנגקוק שני שדות תעופה, האחד נקרא Suvrnabhumi (סוואנפום), השני נקרא Don Muang (דון מואנג), המרחק ביניהם הוא כ40 דקות נסיעה וצריך להגיע לפחות שעה לפני הטיסה צפונה, מה שמצריך מרווח של לפחות שלוש שעות בין נחיתה להמראה אם מדובר על שני שדות שונים, רצוי אפילו יותר. שים לב לזה טוב טוב, חבל לפספס טיסה בגלל זה. וחבל להזמין טיסה אם לא תוכל להגיע אליה מראש.

תכנון טיול

לדעתי טומקו תכנן את הטיול בצורה מעולה ! מבחינת בחירה לאיים הייתי מתמקד באיזור של פוקט קופיפי מכיוון שמזג אוויר אמור להיות נוח יותר בתקופה של דצמבר באיזור זה ע"פ נתונים משנים קודמות

T o m c o

Member
מנהל
מצטרף להמלצה על אזור פוקט-פיפי, אבל כמו הכל, זה לא תלוי בך
או בי, אלא רק בבחירתו של "מתוקק".

מסכים בחצי

ממליץ בחום על קופיפי
לפוקט לא הייתי מתקרב
אבל כפי שאמר tomco אנחנו יכולים להמליץ עד מחר
הבחור הוא שיקבע לעצמו
בכל מקרה המון הצלחה וטיות מהנה.

T o m c o

Member
מנהל
מסכים עם זה שיכול להיות שאין לו מה לחפש בפוקט,
אבל הוא יהיה חייב לעבור שם או בקראבי, ויכול להיות אפילו ללון שם לילה (תלוי בשעה שבה הוא מתכנן לבצע את המעבר דרומה ובשעות המתאימות של המעבורות לפיפי.

מתוקק

New member
תודה על ההתעניינות והתשובות המהירות..

ד"א למה אין מה לחפש בפוקט?
יש שם מלא סוגים של אטרקציות,
הרבה חופים
מסיבות
וז***ות- שזה לא רלוונטי
ומלא מלא אנשים- (בעיקר בפטונגלא?)אבל בשביל זה יש עוד מקומות בפוקט..
\אני טועה?

הוא יהיה חייב לעבור שם על מנת להגיע ליעד הבא

&nbsp
&nbsp
ואין שום בעיה עם זה.
זו בדיוק הסיבה שהייתי בפוקט, היא שמשה תחנת מעבר ולא מעבר לכך.
אבל אני התכוונתי לשהייה של מספר ימים שם ,וזה לפחות מבחינתי בזבוז של זמן וכסף אבל בעיקר זמן.
&nbsp

lioriano16

New member
מצטרפת לשאלתו של מתוקק על פוקט

למה אין מה לעשות שם?
האם יש מישהו שהיה שם (ואני לא מתכוונת כתחנת מעבר) ולא נהנה / נהנה?
מתכננת גם טיול של שבועיים בפברואר כירח (חצי ירח) דבש.
לנו יש שבועיים נטו- וחשבנו על: פוקט 4 ימים, קופיפי 5 ימים קראבי 3 ימים ובנקוק 3 ימים
זה פחות או יותר (יום לפה יום לשם).
כיוון שאנחנו לא בטוחים שיהיה לנו מה לעשות בקופיפי 9 ימים - הברירה שנותרה היא פוקט

למעלה