תאילנד-נפאל

תאילנד-נפאל

לכל מי שחושב שהוא מבין... האם ניתן לטייל בתאילנד באוגוסט מבחינת גשמים? האם יש טעם לקחת טיסות פנימיות? ולגבי נפאל - מה יש לעשות שם חוץ מטיפוסס הרים? מצפה לתשובותיכם

aviron

New member
אני חושב שאני מבין ... ../images/Emo22.gif

תאילנד: אין שום בעייה (תעשה טובה - אל תשמע לכאלו שלא היו באוגוסט ושמעו שיש בעיית גשם...) לטייל בתאילנד באוגוסט - שהינו חודש מונסוני. המונסון התאי אינו כבן-דודו (...) המונסון ההודי. מדובר בגשם - ולעתים הרבה - ואפילו הרבה מאד - שיורד בדר"כ מספר דקות (לפעמים שעה שזה כבר המון זמן) - מקרר קצת את האויר החם ונעלם. ולכן:בעונה זו הכל ירוק על כל גווניו - מה שלא כך בחודשים דצמבר-ינואר שבהם הטמפרטורה אכן נוחה, אבל אין גשם והכל יבש, צהוב, משעמם. לכן: תאילנד באוגוסט: ירוקה, מעניינת !. לך על זה ! טיסות פנימיות:תאילנד מדינה גדולה (520 אלף קמ"ר). מה עוד ש"מתמרחת" מצפון - שבו האטרקציות הצפוניות: צ´יאנגמאי, צ´יאנגראי, שבטים, נהרות - קוק, פאי, מקונג ועוד, פילים , משולש-הזהב - לדרום עם האטרקציות הדרומיות: איים, איים, איים (!!!) - לאורך יותר מ- 2000 ק"מ. לכן: המלצתי להצטייד ב"ווזה". (מקנה לך 4-5 קטעי טיסה במחיר מוזל מאד ואטרקטיבי) את ה"ווזה" ניתן לרכוש בדר"כ יחד עם רכישת כרטיסי-טיסה לתאילנד בחברת "תאי" או "אל-על". (יכול להיות שעם עוד חברות - תשאל במשרד הנסיעות שלך). ואז: באם אתה מצוייד ב"ווזה", אתה יכול לטוס, למשל: בנגקוק-צ´.ראי, צ´.מאי-פוקט, פוקט-בנגקוק וכ"ו . שיהיה לך אחלה טיול !!!
נפאל: לא מכיר...

Phangan

New member
גשמים יש בכל השנה

נכון שביוני - ספטמבר הגשמים מרובים יותר וחזקים יותר אבל עדיין חם גם שיורד גשם, אני אישית מעדיף להיות בתאילנד ביוני - יולי כי אז יש פחות תיירים והכל הרבה יותר זול (אפילו שתמיד זול) אחרי שמסתובבים הרבה זמן בארצות גשומות מתחילים להבין איך לחיות עם הגשם, פה בארץ שיורד איזה טיפטוף כל התנועה נעצרת והאמא הפולניה ישר שמה סוודר וכובע שהילד לא יתקרר ואילו בארצות הטרופיות החיים ממשיכים כסדרם גם שיורד גשם... ולסיכום פרק הגשם סע לתאילנד מתי שנוח לך ועל תחשוב על הגשם כדבר רע (תמיד אפשר להיכנס לים בזמן הסופה ולצאת כשהיא עוברת....) נפאל: טיפוס הרים הוא ספורט למקצוענים בלבד ולכן אצא מנק´ הנחה שהתכוונת לטרקים, שהם שונים מטיפוס הרים, הטרקים הם מסלולי הליכה ללא ציוד עזר של טיפוס הרים והם מתאימים לכל הגילאים תלוי במסלול, ישנם מסלולים של שלושה ימים וישנם מסלולים של שלושה שבועות. הטרקים הם חוויה בלתי נשכחת לכל החיים ולא הייתי ממליץ לוותר עליהם
חוץ מטרקים ניתן לעשות רפטינג במס´ נהרות אבל יש לבדוק היטב המלצות על אותם חברות/סוכנויות שעושות את זה הרפטינג הוא בין שלושה ימים עד שבוע יש גם חד יומי. בעמק קטמנדו ניתן לקחת אופניים ולטייל בהמון כפרים קטנים שחיים עדיין כמו בימי הבינים, גם בקטמנדו יש המון מה לראות החל ממקדשים רבים מופעים שונים שווקים חנויות וכו... והחוויה הגסטרונומית בקטמנדו למי שמגיע מהודו או אחרי הטרקים חבל"ז... Phangan שפרץ געגועים עז למזרח גרם לו לכתוב כל כל הרבה.... Phangan

noaaaa

New member
גם אני בפרץ געגועים...

נפאל,אח...נפאל!!!סע,אתה כבר תמצא מה לעשות שם,יש ראפטינג,טרקים שחבל על הזמן בכל הרמות ואפשר להתקע בהרים כמה שרוצים...

לפי דעתי....אפשר רק...

לשבת שעות בדורבה סקוור (היכן שכל המקדשים) בקטמנדו ולא לעשות כלום... לטפס מעלה מעלה אל המדרגות של אחד המקדשים לשבת ולהסתכל על הכל מלמעלה זה מדהים.... כל הרוכלים שם האנשים והאלה החיה (התמזל מזלי מאוד והצלחתי לראות אותה) חוץ מזה כבר אמרו לך יש המון דברים אבל אם אתה כבר שם לך לטראק נחמד קח את הקצר כמה ימים בודדים אני בטוח שתהנה ברי

noaaaa

New member
ברי,ראית את האלה החיה???

זאת הילדה הקטנה לא??

Phangan

New member
כן זו הילדה

אבל אני חושב שלא מרשים לראות אותה חוץ מאיזה חג אבל בזה אני לא בטוח. Phangan

micmuk

New member
שונאת ת´פורום הזה!

די נמאס לי! כל פעם אני נכנסת לכאן - ומתה מתה לחזור (!!!) טוב אחרי שנרגעתי.... בקשר לנפאל מה יש לעשות? אז באמת כמו שהרבה אמרו כאן קודם טראק וראפטינג הם שני דברים מרכזיים. לא הייתי ממליצה לוותר על טראק - ככל שהרגלים כואבות יותר הנוף נעשה מדהים יותר! חוצמזה כדאי מאוד לבקר בעיר פאטן (ציפור האבן מהשיר של גלי עטרי, נא לא להתאכזב היא מאוד קטנה, אבל יש עוד הרבה מה לראות בעיר שווה להגיע !!) וכדאי גם לבקר בעיר נגראקוט משם אפשר לראות את האוורסט בזריחה. שתי הערים לא רחוקות מקטמנדו. בנוסף - אפשר לשכור אופנועים (יש גם קטנועים אוטמטיים) בפוקרה ופשוט ליסוע לאן שהלב / ההגה לוקח. הייתי ממליצה גם לטייל בפוקרה לא רק באזור האגם שזהו האזור התיירותי , אלא - גם להיכנס לעיר עצמה להתערבב עם המקומיים, פשוט שווה!! ועוד משהו - בפוקרה יש מפלים שנקראים "מפלי דיוויס" , אומנם השמורה קטנה מאוד, אבל רק בשביל לראות את עוצמת המים והכמות שיש שם שווה להגיע (אפשר אפילו באופניים, אנחנו היגענו על אופנועים), לראות ולקנא - למה לנו אין כ"כ הרבה מים בארץ?! בנוסף לזה פוקרה היא עיר שובת לב אני הייתי שם בערך חודש - טיילתי בכל האזור, יצאתי משם לטראק (ABC) יצאנו משם לשלושה ימים ספארי בצ´יטואן פארק (שזו חוויה בפני עצמה...) והייתי במקום שנקרא: fullbari (אם שמעת על ההופעה של בנאי בנפאל - אז זה היה שם) אני הייתי שם בפסטיבל בירה (אני לא יודעת אם זה פסטיבל שמתקיים כל שנה בכל אופן אני יכולה לברר את התאריך) - המקום פשוט מ-ד-ה-י-ם----!!! אי אפשר לתאר צריך לראות, אפילו בתמונה זה לא נראה כ"כ מרשים כמו שזה באמת. בקיצור..... עכשיו אתה מבין למה אני שונאת ת´פורום הזה?! בא לי לחזור לשם עכשיו!!!! אח נפאל היזה מקום מדהים. מיכל

yalyal

New member
אגב, האגדה מספרת ש...

DAVIS FALL - זה על שם תייר בשם DAVIS שהציץ ונפל שם לחור, לפני הרבה שנים...

כן נועהה היא מדהימה.....הקומארי הזו

טיילתי שם עם כמה חבר´ה שהיכרתי... וכשהגענו לאיזור המתחם שלה בא אלינו נאפלי התחיל לבלבל לנו את השכל שהוא מדריך טיולים והוא יראה לנו את האלה החיה ובלה בלה בלה אז האמנו לו הוא התחיל לספר לנו סיפורים כל אחד נתן לו בערך אם אני זוכר נכון איזה 50 רופי בקיצור אחרי כל בילבולי המוח שלו הוא אומר לנו חכו רגע אני הולך לבקש שהאלה תצא ,ואז הוא חוזר אומר לנו בעל המקום אומר שהיא ישנה עכשיו והיא לא יכולה לצאת וכשהוא אומר בעל המקום הוא מצביע על מוכר בקיוסק (אם אפשר לקרוא למקום בעל 4 קירות שחורות כמו פחם ויש שם 12 בקבוקי מים מינרלים קיוסק). בקיצור אחרי כמה ימים שם אני סתם מסתובב באיזור אני רואה קבוצת תיירים ויש איתם מדריך צמוד אז הם נכנסו למתחם נכנסתי אחריהם באמת רק להקשיב להסבר של המדריך (למדתי ממנו המון על האלה) ופתאום אחרי ההסבר כל אחד מן האנשים הוציא כמה שטרות של כסף ושם בקופה באמצע אחרי כמה שניות יצאה הכומרי.. היא אומנם ילדה אבל היא היתה לבושה מדהים עם מלא ניטים כמובן עגיל באף עם שרשרת מחוברת לאוזן... אני רציתי להוציא את המצלמה אבל נאפלי אחד כמעט הרביץ לי אומנם ראיתי אותה אולי לחצי דקה אבל זה היה בהחלט אחד הרגעים המרתקים בטיול.....שנחרט בראשי... טוב מצטער שהכרחתי אותך לקרוא את כל זה אבל תודי שנהנת מזה.... (ואני גם בטוח שחזרת אחורה אל נאפל וכן בזכותי הגעגועים מציפים שוב) ערב טוב ברי

noaaaa

New member
ברי ,המצב מחמיר מיום ליום

כל הקטע הזה של הציפיה בכליון עיניים לטיול הבא,הרגשת החופש,הקטע שאתה אדון לעצמיך,להחליט באותו רגע בלי לחשוב יותר מידי,הריחוק מהבית ומהפוליטיקה המקומית שלנו,ממחשבות על "העתיד" ולימודים,והציפיות של החברה ממך ומה מתאים לגילך וכו וכו... טוב,גם געגועים זה דבר חיובי והעיקר שיש תקווה!!! ובקשר לנפאל-אני הייתי במפלי דיויס ולא ממש ראיתי פרץ של מים,אני זוכרת שדי התאכזבנו מהמפל,אבל אפשר לעשות טיולי אופניים באזור.

למעלה