תאילנד, עוד מספר שאלות

blondi rebelde

New member
תאילנד, עוד מספר שאלות

קראתי קצת בפורום ובהודעות נבחרות ובכל זאת נותרתי עם מספר שאלות.
אנחנו נוסעים 2 אנשים, ל-3 שבועות. התכנון הוא להגיע, לקחת טיסה לצפון, לעשות את ה-טנה, להיות בקוסומוי, קופיפי וקופנהגן (הסדר יכול להשתנות בהתאם לפול מון/האלף מון) ובסוף להשאיר 3-4 ימים לבנגקוק.

1. יש לכם המלצות איך לחלק את מספר הימים באיים? בעקרון אנחנו רוצים קצת מסאז'ים, בטן גב ומסיבות, אבל לא יותר מדי. אמרו לנו שיש המון טיולים של יום ובכל מקום פשוט יקפצו עלינו עם הצעות, זה נכון?
2. לגבי טלפונים- מומלץ לקחת? לא לקחת?
3. כסף בתאילנד- יש אופציה של לקחת את האגרות האלה בדואר (אני לא זוכרת את השם) ואופציה של אשראי נטען, בהתחשב בסניפי דואר בתאילנד או אינטרנט זמין (wifi וכאלה), מה עדיף?
4. שמעתי הרבה על הזיופים בתאילנד, אם למשל יש סניפים של חברות מוכרות, אפשר להיות בטוחה ששם זה מקורי ואין זיופים? למשל סניפים של ויקטוריה סיקרהט וכו.
5. התכנון כמו שאמרתי הוא לקחת ישר טיסה לצפון, כדאי להזמין מראש או לחכות שנגיע ושם להזמין? אם כן, מאיזה אתר מומלץ?
6. טיסות בכללי, אפשר להיות ספונטנים שם ולהזמין טיסות?
7. לגבי אוכל, אני שומרת על כשרות ודי חוששת מכל הנושא, אבל אני לא מגזימה, למשל אני מוכנה לאכול פסטות או פיצות כל עוד זה נראה לי סביר המקום. מה אפשר לאכול שם בבטחה מבחינת כשרות? פסטות ופיצות זה בסדר? יש הרבה מסעדות של ישראלים?

אני פשוט קצת בלחץ כי זה מתקרב... תודה למי שיענה ויעזור:)

Yuval I

New member
קצת תשובות

טלפון סלולרי - לקחת ולקנות שם סים תאילנדי

בקשר לזיופים, יש זיופים בכל הרמות ויש חנויות רישמיות של מותגים בינלאומיים. אני לא רוצה להשמע ציני אבל לטוס לתאילנד ולקנות מוצר מקורי של ויקטוריה סיקרט או פראדה זו ממש בדיחה.
תקנו מה שטוב לכן במחיר שיתאים לכן ואף אחד לא חייב לדעת שקניתן זיוף.
בקשר לויקטוריה סיקרט וביגוד דומה, התאילנדיות קטנות בכל הממדים יחסית לצבריות ולכן קניית ביגוד ובמיוחד חזיות יכולה להיות בעיה.

טיסות הייתי מזמין מראש, היה בעבר דיל בתאי של הזמנת שלוש טיסות במחיר מיוחד (לצפון, לפוקט ובחזרה לבנגקוק) כשהם היחידים שטסו כמעט כל יום בשבוע ישירות מצ'יאנג מאי לפוקט

לגבי אוכל, יש הרבה מסעדות צמחוניות, כנראה ששם לא תהיה לך בעיה.

טיול מהנה

blondi rebelde

New member
קודם כל תודה לשניכם:)

לגבי המסלול כנראה שבאמת נהיה בצפון יותר בהתחלה ונוותר על קופיפי, אנחנו שם רק ל3 שבועות...
יש אתר מוכר להזמין ממנו טיסות? הבנתי שיש שדה תעופה חדש וישן ואני חוששת להסתבך. הטיסה שלנו היא עם אלעל לבנגקוק.
ויש אפשרות להזמין 3 טיסות פנימיות ולנצל אותן בלי לקבוע תאריך מראש? מאיזה אתר?
ולגבי מזומן, לא מסוכן להסתובב שם עם יחסית הרבה מזומן עליך?

ושוב,תודה על התשובות המפורטות:)

T o m c o

Member
מנהל
טיסות פנימיות בתאילנד: טיסות אלעל נוחתות כמו מרבית הטיסות הבין לאומיות בשדה התעופה סוואנפום (suvarnhbumi).

לטיסות פנימיות יש מספר חברות אפשריות.
יש את airasia:
http://www.airasia.com/ot/en/home.page
שיוצאת משדה התעופה דון מואנג (השדה הישן), המרחק בין שני השדות הוא כ-שעה נסיעה (ויתקנו אותי החברים אם טעיתי), ולזה צריך להוסיף את השעה שיש בין הנחיתה ליציאה ועוד כשעתיים להגעה לפני הטיסה השניה. (וזה עוד לפני עיכובים בנחיתת ה"דיר"...)

יש את Bangkok airways:
https://www.bangkokair.com/eng
שיוצא מסוואנפום - השדה החדש, המרווח הרלוונטי הוא כשלוש שעות לדעתי (וגם כאן יתקנו אותי החברים).
יש לשים לב שלסאמוי יש את החברה הזו בלבד שמגיעות לשדה התעופה באי, השדה בסאמוי הוא שדה שנמצא בבעלות בנגקוק איירוויז, ולכן להם יש בלעדיות יחסית על הקו, אייר אסיה לדוגמה מוכרת כרטיס שהוא טיסה בשילוש עם מעבורת, נחיתה באיזור סוראט ת'אני ומשם מעבורת לסאמוי.

ויש את Thai Airways:
http://www.thaiairways.com/
שיוצאים גם הם מהשדה החדש...

אני לא מכיר דילים של שלוש טיסות, לא יודע לענות כלפי זה...
אני רק יודע שבכולן אפשר להזמין את הטיסה גם יומיים מראש - לא תמיד יהיו כרטיסים ולכן עדיף יותר מזה...

כלפי ההסתובבות עם מזומן - אני הסתובבתי עליי עם מעט מזומן יחסית, כל פעם כ-100-150 דולר, כשהיתרה הייתה מאופסנת בכספת במלון (בכל מלון שהייתי בו הייתה כספת, בכולם כספת קוד שאני מגדיר מה הקוד, בחלקם אפשר היה להעביר כרטיס מגנטי שישמש כ"קוד". לדוגמה הייתי מעביר את הכרטיס של קופת החולים שלי בכל פעם והוא ששימש בתור קוד. במלונות שאין כספות בחדרים לרוב יש תאים הניתנים לנעילה בעלות של כמה בהאטים בודדים בכל נעילה בלובי המלון, או לחילופין אפשרות הפקדה אצל הפקידים בקבלה במלון. (אגב, כל האמור תופס גם על גסט האוסים למיניהם).
הייתי מסתובב עליי עם ארנק בכל מקרה, ככה שהיה אשראי למקרה וצריך, באם ידעתי שאני מתכנן רכישה גדולה יותר, לדוגמה כרטיס טיסה שעולה כ-200 דולר ויום טיול ליום למחרת, הייתי מסתובב עם יותר מזה, או משלם באשראי.

T o m c o

Member
מנהל
תשובות למספר שאלות: נתחיל לפני התשובות לשאלות ששאלת, עם המסלול:

צפון - לעלות לצפון לטיול של טאנה בלבד זה מיותר!
לפניכם שתי אופציות לדעתי:
האחת - ותרו על הצפון! בנגקוק, איים, בנגקוק והבייתה.
השניה - ותרו על הטאנה! עלו לצפון, מייד עם הגיעכם לתאילנד, למשך של לפחות חמישה ימים ועשו שם טיולים עצמאיים או טיולים רגליים, לא את טיול הג'יפים של ים הישראליאדה הנוראי שאתם בטח רק מנסים קצת לנוח ממנו!

האיים - האיים בתאילנד מבחינה גיאוגרפית מחולקים כך:
איי הדרום - מחולקים לשני חלקים -
הצד המערבי של דרום תאילנד - ים אנדמן האיים פוקט, פי פי, לנטה וכל אזור ריילי ביץ' ואו-נאנג.
הצד המזרחי של דרום תאילנד - מערב מפרץ תאילנד - האיים סאמוי, פנגאן, טאו.
בנוסף יש את איי דרום מזרח תאילנד - מזרח מפרץ תאילנד - צ'אנג, סאמט.

אם תשימי לב - פי-פי, וסאמוי-פנגאן - אינם באותו איזור! מעבר ביניהם אורכו במקרה הקצר ביותר כמה שעות טובות, ואם לא מצליחים לסנכרן את הזמנים כמו שצריך יכול לקחת גם כיממה.
ותרו על פי-פי. היו רק בסאמוי ופנגאן. (הצעה שלי - 10 ימים לשניהם ביחד)

עד כה - יש לנו בסה"כ 19 יום נטו (21 ברוטו, אני מתעלם מהימים הראשון והאחרון בגלל הטיסות)
מתוכם כבר אמרנו שיש לנו חמישה ימי צפון ועשרה ימי איים, נשארו לנו ארבעה - לבנגקוק...

ועכשיו לתשובות לשאלות:
1. טיולי יום יש בכל מקום, בכל סוכנות טיולים שנמצאת בכל פינת רחוב או מלון, יש המון אופציות, שונות, מיוחדות, רטובות, יבשות, ארוכות, קצרות, מאתגרות, רגועות, קלות, וכו'...
2. טלפונים - לבחירתכם, אפשר לקחת אבל! בשום פנים ואופן לא להשתמש בחברת הסלולר הישראלית! אם רוצים - לרכוש סים מקומי בתשלום מראש שניתן להטעין בכל seven eleven, העלות של דקת שיחה לישראל מסים של חברה ישראלי עומד על בערך 12 שקל במקרה הזול ביותר, ואילו בחברה תאילנדית יעמוד על בין 4 ל7 בהאט - שהם בערב 80 אג' לכל היותר. (לדקה כמובן), בכל צורה שתסתכלי על זה - ישראלי - יעלה הרבה, מקומי יעלה הרבה פחות! כלפי גלישה סלולרית - מקומי יעלה הרבה פחות מישראלי... אני לא יודע איך זה עובד בדיוק...
3. לדעתי - מזומן ואשראי רגיל (בינלאומי) כגיבוי, אופצית האשראי הנטען הינה יקרה - יש לה המון עמלות מיותרות, לדעתי חבל... עדיפות לדעתי היא המזומן לרוב הדברים - במידה ויש דברים שההזמנה אליהם היא באינטרנט (טיסות וכו') אז יש את האשראי, במידה ונגמר המזומן, יש אשראי כגיבוי וניתן למשוך מכל כספומט.
4.בחנויות של המותג עצמו - סבירות מאוד גבוהה שהמוצר הוא אכן מקורי, גם המחירים בהתאם, וגם האיכות...
5. אם התכנון הוא לעלות באותו היום צפונה - להזמין מראש טיסה - לדעתי אפילו מלון ללילה הראשון עדיף - יהיה יותר נוח להגיע למקום לא מוכר, ולדעת שלא צריך להתברבר עכשיו בלחפש איפה לישון בייחוד שמדובר אחרי טיסה ארוכה מאוד...
6. בעקרון אפשר להזמין טיסות גם מהיום למחר ולהיות מאוד ספונטניים - רק שבשונה מבארץ - ככל שמזמינים קרוב למועד הטיסה - מחיר הטיסה עולה! אם אתם יודעים מראש, ואין סיכויים לשינוי התאריכים של הטיסות - אני לא רואה סיבה להזמין אותם מראש, בכל זאת מדובר על שלושה שבועות. אין לכם מנעד זמנים כל כך רחב... במידה וישנו סיכוי לשינוי - הייתי מזמין יום-יומיים לפני הטיסה...
7. אוכל- כשרות - א. יש מסעדות כשרות, בבנגקוק - באיזור בית חבד, בצ'יאנג מאי - בית חבד, בסאמוי - בית חבד, פנגאן - אין לי מושג.
ב. באשר למיני מזונות שאינם בבתי החב"ד השונים - הפתרון הפשוט ביותר במקרה זה - הוא להיות "צמחוניים" לשלושה שבועות, לא לאכול מזונות המכילים בשר, פירות ים, דגים וכד'.
אסייג ואומר - זה בהכרח לא אומר שהמזון לא הוכן בכלים שהוכנו בהם מנות בשריות, עם פירות ים, שאינן כשרות., וזה תקף כל המסעדות למעט המסעדות של הישראלים הכשרות. (משמע, גם בפיצריה שמכינה פיצה צמחונית שממש אהבת את מה שמוגש עליה, יש סבירות גבוהה שבסיבוב הקודם - התנור - אפה פיצה עם פירות ים או בשר וגבינה ביחד.)
ג. מסעדות שהן מראש רק מסעדות צמחוניות - ויש כאלה, הן למעשה שטח בטוח בעניין הזה...

למעלה