תאילנד שבועיים לזוג

מתוקק

New member
תאילנד שבועיים לזוג

שלום לכולם
מבקש את עזרתכם בנושא תכנון וזמנים טיול בתאילנד למשך שבועיים עם החברה.(לה זו פעם ראשונה בתאילנד לי 3)
חשבתי על המקומות שהכי "כייפים" בהם ושגם אני עוד לא הייתי(לקחתי קצת מכל דבר-מסיבות,קניות,טבע וכו..):
צ'אנג מאי
פוקט
קופיפי
קוסמויי
בנקוק

נחיתה בבנקוק ומשם ישר טיסה לצ'אנג מאי(טויול של יומיים)
ומפה קצת מסתבך...
לאחר מכן פוקט -> קופיפי -> קוסמוי -> בנקוק
או קוסמוי ->פוקט -> קופיפי -> -> בנקוק

מה עדיף מבחינת נסיעות וסדר הגעה?
פתוח גם לגביי הצעות נוספות +מלונות/הוסטלים ברמה טובה שאתם ממליצים
(רוצה להנות מכל מקום בלי לרוץ מאי לאי-למרות הזמן הקצר...)
תודה מראש !!!

T o m c o

Member
מנהל
נתחיל מזה שאתה סותר את עצמך באופן מוחלט...
מצד אחד, אתה אומר שאתה "רוצה להנות מכל מקום בלי לרוץ מאי לאי".
ומצד שני, אתה נותן מסלול שכולל בתוכו חמישה יעדים בטווח של שבועיים.

כדי להנות ולא לרוץ, צריך לצמצם יעדים! תחשוב על זה שיש לך שבועיים (נטו? ברוטו? לא ציינת ולכן אתייחס כברוטו, אבל זה היינו הך, יומיים יותר לא ירווחו את זה יותר מדי), 14 ברוטו הם 12 נטו, (נתעלם מיום ההגעה ויום החזרה), 12 יום להספיק חמישה יעדים, זה פחות או יותר יומיים וחצי לכל למקום, תחשוב שכל מעבר בין מקום למקום לוקח לפחות חצי יום, יש לך 6 מעברים (לצ'יאנג מאי, לסאמוי, לפוקט, לפיפי, מפיפי, לבנגקוק), הורדנו את הזמן לכל מקום לפחות מיומיים.

תחשוב טוב אם זה מה שאתה רוצה, אם כן - בהצלחה במסע הכומתה והמסלול לא משנה באמת, הוא יהיה קשה ומתיש ומבוזבז בעיקר.
אם אתה רוצה מסלול מרווח יותר, הפתרון הוא לוותר על אזור אחד (לפחות) בו תהיו.
האזורים שיש לכם כרגע הם:
צ'יאנג מאי.
פוקט + פיפי.
סאמוי.
בנגקוק.

מספר הערות שעלו לי שכדאי שתשים לב אליהן:
  • לעלות צפונה ליומיים - לדעתי מיותר. יש הרבה יותר מה לעשות באיזור צ'יאנג מיומיים.
  • פיפי - באי אין שדה תעופה, מה שאומר, גם כניסה אליו וגם יציאה ממנו הן בשייט בלבד! מה שאומר שזה נספר כשני מעברים. האפשרויות להגיע אליו הן מפוקט או מקראבי, בשני המקרים, כשעתיים שייט..
  • סאמוי - פוקט - פיפי : אם בחרת כן לבצע מעבר שכזה, הוא יקח לך זמן.
    טיסה - יש בין שתיים לארבע טיסות ביום, לוקח כ-4 וחצי שעות לפחות (שעתיים לפני טיסה (נסיעה + צ'ק אין ובורדינג), שעה וקצת טיסה, ועוד שעה וקצת אחרי (איסוף מזוודות, ונסיעה)).
    מעבר ימי+יבשתי - מסאמוי לסוראט ת'אני (שייט של כשעתיים), מסוראט ת'אני לפוקט (אוטובוס של 5 שעות), הם לא מסתדרים בזמנים , אז הרבה המתנה ביניהם.
מקווה שהצלחתי לעזור באיזשהו אופן עם כיוון, מוזמן לשאול עוד שאלות בהתאם..
בהצלחה.

לגבי הריצות המטורפות

אם אתם נוסעים לשבועיים אני מסכים לגמרי עם tomco שעליכם לוותר על מספר יעדים. לגבי האיים המלצה שלי היא לוותר על פוקט.
זה אי גדול וכמו שאני זוכר יקר ואין הרבה מה לחפש שם ( דעתי האישית ).
הייתי שם פעמיים ובשתי הפעמים זה היה לזמן קצר ורק על מנת להגיע ליעד אחר.
לשבועיים מה שאני הייתי עושה זה מיד עם הנחיתה טס לצפון ל4-5ימים. משם טס לאיים לעוד שבוע בערך אחר כך לבנקוק ליומיים והבייתה.
.עוד המלצה היא לנקודת מחשבה של מה אתם אוהבים.
.אם אתם אוהבים יותר איים תעשו טיול איים כמו שהרבה עושים. פשוט שבויים של איים.
.בכל מקרה המון הצלחה אני בטוח שתהנו

תאילנד שבועיים

גם אני חושב בדומה לקודמיי בפורום צמצמו יעדים לתקופה כ"כ קצרה
בנוסף חושב לדעת באיזה חודש אתם מגיעים כדי להמליץ לכם באיזה אי לשהות כמובן שהעדיפות היא לקוסומוי אבל יש תקופות בהם מזג האוויר פחות נוח באיזור

מתוקק

New member
קודם כל תודה רבה על התשובות וההתחשבות

טס בתחילת דצמבר לשבועיים.
לפי מה שכתבתם פה אני אמור לוותר על יעד
מקומות שאני כן רוצה להיות בהם: צ'אנג מאי בתחלית הטיול(יומיים,שלושה) בסוף הטיול בנגקוק(יומיים-זה מספיק בשביל קניות?)
וקופיפי שאני ממש רוצה להיות במקום שקט ורומנטי ושעוד לא הייתי...
העניין הוא שבשביל להגיע לקופיפי צריך להיות בפוקט,לא?
כי האמת שאני מוכן לוותר על פוקט ולעשות את קופיפי וקוסמויי...
האם דבר זה אפשרי?

מה אתם מציעים?

T o m c o

Member
מנהל
ברשותך היות ושרשור זה אינו קובץ, אגיב לך על הודעה זו בשני.

למעלה