תאילנד-3 שבועות באוקטובר לזוג.

yuliaok

New member
תאילנד-3 שבועות באוקטובר לזוג.

שלום לכולם, אני ובן זוגי רוצים לנסוע לתאילנד באוקטובר בערך ל3 שבועות. (פעם שניה שלי, פעם ראשונה שלו)

מה דעתכם על המסלול הבא:
נחיתה בבנגקוק.
יום התאוששות ואולי טיול קצר בבנגקוק
נסיעה למפלי אירואן* (האם אפשרי לנסוע לשם עצמאית ליום אחד? לשכור רכב? יש מוניות? אני לא מעוניינת בטיול יומיים לקנצ'נבורי)

ריילי (טיסה מבנגקוק לקראבי ומשם לונג טייל לריילי) - האם זו הדרך היעילה ביותר?
יומיים התפנקות במלון טוב בריילי.
מריילי חזרה לקראבי, ומשם מעבורת לקופיפי.
יומיים קופיפי

קוסמוי (מעבורת מקופיפי לפוקט, טיסה לקוסמוי) - האם זו הדרך היעילה ביותר?
3 ימים קוסמוי
4 ימים קונפגאן (פול מון)
יומיים קוסמוי

טיסה לבנגקוק
2-3 ימים בבנגקוק.

תודה על העזרה

sani48

New member
נישמע מסלול לא משהו

לנסוע לקנצבנורי ולחזור באותו יום לבנקוק זה טרטור רציני ולא הגיוני,לטוס לאזור של קראבי,בשביל להיות יומיים בריילי ויומיים בקופיפי זה גם סתם טרטור בעיני,אתם לא תספיקו להנות בשום מקום ככה(למרות שמדובר על שתי מקומות קטנים,זה פשוט מעייף לעבור כל יומיים מקום),אני במקומכם הייתי טס על ההתחלה לקראבי מבלי להתעקב בבנקוק ומוסיף לילה אחד לקופיפי ולילה אחד לריילי,בקופנגן רב המקומות לינה דורשמים מינימום של 5 לילות,חוץ מזה תקחו בחשבון שחודש אוקטובר זה אחד החודשים הכי גשומים של השנה בתאילנד,

כדאי שתשנו את מסלול הטיול

גם לדעתי, חבל לנסוע לקנצ׳נבורי ליום אחד, תיקחי בחשבון שמשך זמן הנסיעה לקנצ׳נבורי הוא כ-3 שעות הלוך ו-3 שעות חזור, כך שלא תספיקו להינות הרבה וחבל.
אתם קופצים ממקום למקום, ובמקום להינות מהטיול אתם תהיו עסוקים בלהגיע למקום ולעבור למקום הבא וחבל.
אתם מגיעים לבנגקוק עוזבים וחוזרים בסוף וכך גם עם קוסמוי, רצוי שתשהו בבנגקוק פעם אחת וכך גם בקוסמוי, כל הקפיצות שלכם הלוך וחזור, יהרסו לכם את הנאת הטיול.
בתקופת הפול מון, רוב בתי המלון מחייבים במינימום שהייה של 5 לילות.
ב- 3 שבועות טיול, אתם יכולים להינות מאוד בתאילנד, אתם רק צריכים לתכנן את המסלול נכון.

yuliaok

New member
היי, תודה על התשובות

בנוגע ליום הראשון בבנגקוק הכוונה הייתה במידה וננחת בצהריים, יתכן ונעדיף לישון לילה אחד בבנגקוק ולטוס לקראבי כבר ביום למחרת. אם ננחת בבוקר, נמשיך ישר לקראבי.

בנוגע לקאנצ'נבורי - האם יש אפשרות לעשות טיות עצמאי לאזור? או האם יש חברות שמציאות טיול שנותן יותר זמן להנות מהמפלים מהטבע באזור?
(כשעשיתי את הטיול ה"מאורגן" של היומיים זה היה 3 שעות מפלים, ומשם ישר נוסעים לכול מיני גני חיות/מקדשי טיגרסים/חוות נחשים ודברים דומים שאני לא מעוניינת בהם)

בנוגע לפול מון כנראה שאנחנו הולכים לטוב בסוף בתאריכים אחרים ולא נוכל להגיע אליו, האם יש מה לעשות בקופנגאן לא בשבוע שלפני הפול מון? האם עדיין יש מסיבות בערב על החוף ומופעי אש וכו'?

בנוגע לקופיפי וריילי - נתתי יומיים לכול אחד מהם ואמרתם שזה מעט מידי? אני לא זוכרת כמה זמן הייתי שם בטיול הקודם שלי, אבל אני זוכרת שבריילי היה לנו קצת משעמם וגם בקופיפי, אם זכור לי נכון אין שם חיי לילה, וביום אין כול כך לאן לטייל (בקופיפי יש איזו נקודת תצפית יפה אבל בריילי רק החוף לא? ) , ואני לא יכולה לשכב בטן גב יותר מיומיים.. אולי אני מתבלבלת , תוכלו לפרט קצת מה יש בקופיפי ריילי שיכול למלא 3 ימים נניח, חוץ מבטן גב?

תודה על העזרה!

תלכו על איכות טיול ולא על כמות

רוב המטיילים מגיעים לקופיפי ל-3 ימים 2 לילות, הבעיה במסלול שלך, שכל המסלול המתוכנן שלך הוא קפיצות ממקום למקום.
האם שווה לך לשלם כסף עבור כרטיסי טיסה ולבזבז זמן במעברים ממקום למקום ולהיות רק יומיים?
לקנצ׳נבורי, כפי שהמליצו לך תסעו עצמאית ולפחות ליומיים, כל תטיילו היכן שאתם רוצים ובקצב שלכם.
בקופנגאן, יש מסיבות בכל יום, גודל המסיבות אינם כמו בפולמון אך אתם תהינו.
תלכו על איכות ולא על כמות של מקומות, אתם משלמים כסף רב עבור הטיול, העיקר הוא שתהינו מהטיול ותמצו אותו ולא תסמנו v.
בקופיפי וריילי ביץ, העיקר הוא בטן גב אלו הם איים קטנים ואין הרבה מה לעשות שם. אתם יכולים לצאת לטיולים יומיים כגון 7 האיים, צלילה ושנירקול מאוד פופולרים באי.

אבשלום68

New member
סאני היה עדין ומנומס

ואני אחדד את הדברים
ראשית כל מעבר ממקום למקום זה חצי יום
נסיעה למפלי ארוואן היא בת למעלה משעתיים לכל כיוון!!
ביום אחד של טיול תהיו בין 5 ל 6 שעות על הכביש - תכנון גרוע!
כמו שסאני המליץ ממש חסר טעם לנסוע למפלי ארוון בלי לטייל 2-3 ימים באיזור קאנצ'נבורי.
אז או שתוותרו על הנסיעה הזו או שתפנו לקאנצ'נבורי 2-3 ימין.
בכל שעה שתטוסו לקראבי תהיה לכם שעה וחצי נסיעה לשדה+ צריך להיות לפחות שעה קודם ,+ שעה טיסה+ יציאה מהשדה והגעה למלון לפחות שעה+ התארגנות במלון = לפחות 5.4-6 שעות!!!!!
ובחזרנה מקראבי ובנסיעה לקו פיפי אותו כנ"ל אלא שהתעבורת לוקחת 4 ש'
כלאמר יהיה לכם בקושי את הערב ביום ההגעה + יום אחד ולמחרת בוקר צריך לרוץ הלאה.
בקיצור אני הייתי עושה שינוי דראסטי בתכנית.
נוסע לקאנצ'נאבורי ל 3-4 ימים כולל טיול של יומיים לסאנגקאלבורי
משם לקו סאמוי 4-6 ימים + קופאנגאן יומיים
או פוקט 4-6 ימים + קו פיפי יומיים
ולבנגקוק 3-4 ימים
כך תיהנו מהטיול ומהמנוחה ולא תעשו טירונות גולני.

http://www.travelfish.org/weather/thailand

http://www.travelfish.org/region/thailand/central_thailand

yuliaok

New member
היי אבשלום , תודה על התשובות

כמו שרשמתי למעלה,
אני לא רוצה את המסלול המאורגן לקנצנבורי כי זה שעתיים מפלים ואז גן חיות/רכיבה על פילים/חוות נחשים ושאר דברים שלא מעניינים אותי.
האם אתה מכיר חברה שעושה מסלול אחר שכולל יותר זמן בטבע ויותר זמן בכול אתר על מנת להנות ממנו ? ולא סתם סימון וי
האם זה אפשרי ובטוח לעשות את זה עצמאית?

* קופנגאן יומיים - כנראה שבאמת בסוף לא יצא לנו לתזמן את הטיסה בתאריכים של הפול מון, האם עדיין יש מה לעשות שם ? האם בערב יש מסיבות על החוף מופעי אש וכו' כמו בשבוע שלפני הפול מון? או ששומם שם יחסית??

או פוקט 4-6 ימים + קו פיפי יומיים--> מפוקט לא התרשמתי במיוחד, האם אפשרי ריילי 3 ימים , קופיפי 3 ימים? תוכל להמליץ על דברים מעניינים בריילי וקופיפי? זכור לי שבריילי אחרי היום הראשון שבו מפתעמים מהנוף קצת משעמם לא?

תודה על העזרה!

צול1

New member
בוודאי שאפשר לעשות את זה עצמאית

פשוט תנסעו לשם. יש שם ברחובות הראשיים בדיוק כמו בכל מקום אחר המון סוכנויות שיסיעו אתכם לשם או אפילו מוניות שיקחו אתכם לשם.

yuliaok

New member
מעולה תודה!

אז סביר להניח שניסע לשם עצמאית, ראיתי שיש הסעות נוחות למפלים והנסיעה היא בערך חצי שעה, כתוב בכול מקום שאסור להכניס לשם אוכל, זה נכון?? האם יש לפחות מסעדה בכניסה או משהו כזה? רציתי לבלות שם כמה שעות טובות, אבל בלי אוכל זה קצת קשה, למישהו יש ניסיון עם זה?

בנוסף אני מחפשת משהו מעניין באזור ליום נוסף, מה עם שמורת Sai Yok, שווה ביקור?

צול1

New member
הדאגות האלה יראו לך כמו בדיחה כשתגיעו לשם

מבטיח לך.
יש מסעדה וקיוסק בכניסה. ושהאוכל לא יטריד אותך. תוכלו להעביר שם יום שלם בכייף.
בכל מקרה אל תסעו לקצ'נבורי ליום אחד. חבל על הזמן ועל הכסף שלכם. שווה להעביר שם לפחות לילה אחד. גם להסתובב בעיר עצמה מאד נחמד. אנחנו אהבנו את שוק הלילה.
אני לא מכיר את השמורה השנייה שאת שואלת עליה.

אבשלום68

New member
תחבורה ציבורית

בתאילנד היא נוחה ומסודרת הלוואי עלינו.
מבנגקוק לקאנצ'נבורי יש אוטובוס כל 20 דקות מתחנת האוטובוס הדרומית נדמהנלי שמס' הקו הוא 81
או שזה עולה 81 באהט, ממש כבר לא זוכר בדיוק.
יש אוטובוסים למפלי ארוואן מתחנת האוטובוס בקאנצ'
יש מלא משרדי נסיעות
מאד ממליץ לפחות 3-4 ימים
אני לקחתי טיול לסאנגקלבורי, שעבר דרך מעיינות חמים, מפלים, מעבר hellpass
יצאנו בבוקר וחזרנו למחרת כולל לינה בסאנגקלבורי.
טיול כזה עלה 2000 באהט לאדם
כולל הסעות לינה ואוכל
הייתי שם כשהיו שטפונות קשים בבנגקןק והיו מעט מאד תייים וכל הטיול היה לשני אנשים.
שווה כל אגורה

למעלה