תאילנד

תאילנד

אני תכננתי לטוס לתאילנד ביוני-יולי אבל כשבררתי על מזג האוויר התבאסתי כ"כ עד כדי כך שאאלץ לוותר על הטיול עד כמה מזג האוויר יכול להשפיע? האם הוא יכול להרוס לי את כל הטיול או שבכל זאת לטוס (למרות העונה?)

בעיקרון אפשר לטייל שם כל השנה...

לקראת יולי באמת זה לא הכי מומלץ והעונה הגשומה בתאילנד היא מיוני עד אוקטובר אבל תמיד יש הפתעות וגם העונה היותר חמה תמיד יכול פתאום לבוא איזה מונסון... תעשי את השיקול ותחליטי אולי תראי שבאמת לא יהיה כדאי לך לטוס??? מזג האוויר דיי יכול להשפיע על הטיול אני מתאר לעצמי שזה לא יהיה כל כך נחמד לבלות את רוב היום במוטל כאשר יש בחוץ סערה.... האם את רוצה לטוס רק לתאילנד???? או לעוד משהו קטן באיזור??? ברי

אבי -רון

New member
יוני-יולי בתאילנד: ../images/Emo45.gif אין בעייה

המונסון (אני כותב בכוונה מונסון ולא מונסונים כי מדובר בגשם לעתים ולא כל הזמן) התאי אינו כבן-דודו המונסון ההודי. אינו סוער במיוחד ואינו קטלני. מדובר בגשם לעתים - אכן כמויות גדולות של מים שנשפכים ממעל - אך ברוב המקרים: למשך מספר דקות, לעתים שעה, ולאחר מכן כאילו כלום לא היה, השמש מחייכת והחום מייבש הכל. שטפונות יש במקומות שונים וידועים בדר"כ מראש (האדמה הינה אדמת חרסית והמים אינם מחלחלים) - ובפירוש: אפשר לטייל, אין כל בעייה. יתרה-מכך: מכיון שיש גשמים: היערות ירוקים ויפים- שלא כמו בתקופת ה"חורף השחון" (דצמבר,ינואר,פברואר). אלו חודשים שבהם שותלים את האורז וכך גם האדמה צבועה בירוק. זוהי התקופה שאני הכי אוהב בתאילנד. לכן: אל "תתבאס" ואל תשנה את תוכניותך לנסיעה לתאילנד ביוני-יולי.

אבי-רון.... אתה בטוח?

אני לא רוצה להישמע כאחד שמפקפק בדבריך.. אבל חבר יעץ לי לא להתקרב לתאילנד ביולי גם דיי ידוע שזוהי עונה לא מומלצת... אני אומר את דעתי(על סמך ניסיון) ואת מה ששמעתי ערב טוב ברי

אבי -רון

New member
מה-זה-בטוח ! לאללה !

ויעידו על כך מאות רבים של מטיילים שטיילו בהדרכתי ובהדרכת חבריי המטיילים (מבלי להזכיר שם חברה) במה שקראנו "מבצע תאילנד מונסונים" - ב- 3 שנים האחרונות. ובנוסף למה שכתבתי: איתני טבע זה דבר מעניין ויפה ויזןאלית ! נכון שזה לא נוח ולעתים טוב לכפריים - אל-עף שלעולם לא יתלוננו על-כך, מכיון שבתיזה התאית מים הינם דבר קדוש הנותן חיים - אך למטיילים: מעניין, אינו משבש טיולים (באחריות !!!...), הנהרות מלאים במים -= ולא כמו בתקופת החורף השחון - חוסר מים בנהרות...משעמם.. (נסה לשוט בנהר המקונג ביוני-יולי כשהנהר מלא עד לגדה, המים זורמים כפי שנהר צריך לזרום, אתה בגובה הכפרים הלאוטים (לאוס) - לעומת שייט בדצמבר-ינואר-פברואר-מרס כשכמעט אין מים בנהר, אתה בסירה שם למטה, מסביב הכל יבש וברוב המקרים שרוף....בררררר.. על הפנים! נכון שכולם- כולל סוכני-נסיעות, יגידו לך כפי שאתה חושב. שאל אותם באם ביקרו בתקופת המונסונים בתאילנד - ותיווכח שלא !! אז, ברי: כן, אני בטוח !

אוקי אבי .. אבל אולי סוכריונת

לא רוצה לטייל שם במונסונים??? אולי מה שמעניין אותה בתאילנד זה המקומות שרוב האנשים מטילים בהם? בנקוק צאנג´ מאי משולש הזהב ועוד ועוד כולל האיים וכולל הצפון??? אולי אם יפול עליה מונסון הוא יהרוס לה את הטראק? או את הטיול באיים??? לי אישית זה היה הורס סתם עוד נקודה למחשבה... ברי

אבי -רון

New member
ברי , ברי . לא מפריע !

לא לסוכריונתיות ולא לאף אחד. פשוט לא מפריע ! המונסונים התאים זה לא משהוא שמפריע לטייל !!! ת´שמע: אני גר בצפון תאילנד - לכן אני אומר לך את זה בודאות, מידיעה מה-זאת-אישית ! ואני מטייל במונסונים ומדריך מטיילים במונסונים. וזה יותר טוב (מכל הסיבות שמניתי כבר) מעונות אחרות !!! אבל אם אתה רוצה להיות בעל המילה האחרונה: סחתיין ! מה שאני יכול להגיד לך לסיום: ובכל-זאת נוע-תנוע !

מה שכן.....

אני רוצה לטייל באיים, להנות מהנופים,(פחות חושבת על טראק) נראה לי שאוותר על כל העניין בשלב זה (בעונה זו...) תודה לשניכם...

אני בעל המילה האחרונה???

חס וחלילה.... הרי רק בהודעה הקודמת רשמתי שאני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים ולכן נתתי נקודה קצת שונה ממבט אישי שלי או אולי של סוכריונת בגלל זה שאלתי אותך ולא קבעתי... וגם רשמתי שלי אישית מונסונים היו פוגעים בהנאה שלי אבל שלי בלבד... כל אחד עם טעמו ועם מה שנוח לו חלק יהנו חלק לא אבל בהחלט לא מילה אחרונה שלי ברי

ירדן 29

New member
עזרה לסוכריונת בקשר לבעייתה

בתור אחד שהיה שם אינספור פעמים,בתור אחד שטייל שם לא מעט,ובתור אחד שאפילו הביא משם כלה לארץ ישראל,אני יכול לומר לך שמדי פעם (בעיקר בעונת החורף) יש גשמים מועטים באיזור תאילנד,לא רציניים,ולא כאלה שמרתיעים אותך מלטייל,מה גם,שהגשמים מתחילים לאט לאט,נמשכים כמה דקות,ואז מפסיקים מייד (ממש כמו בארה"ב,אם את מכירה את מזג האויר שם). פרט לגשמים,הלחות שם מאוד גבוהה,כל השנה,ואין לך בעייה לטייל עם מכנסיים קצרים וגופייה,אפילו באמצע הלילה,רוב העונה חם שם,ונעים שם מאוד. אני ממליץ לך בחום לא לחכות יום נוסף ולצאת כמה שיותר מהר למסע במדינה הזו,שם יתגלו לך דברים,מקומות ואנשים מרתקים,דברים כאלה,שיגרמו לך להישאר שם הרבה מאוד זמן,ודברים כאלה,שיצערו לך את הנשמה,כשתצטרכי לעזוב שם.

אבי -רון

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

למעלה