תאירו את עיני

עליזה 63

New member
תאירו את עיני

תראו אולי אני אהיה בעיניך חריגה או לא יודעת מה באמת אבל אני לא מתחברת לקטעים ה אלה של בודהה,אושו,מאסטר באמת שלא. מתחברת אך ורק לבורא עולם ולצדיקים שלנו,ולנביאים שלנו. קשה לי לקרוא את כל הדברים שבהרבה פורומים מציגים. ההרגשה שלי שרוב היהודים מתבישים במה שהם וביהדות שלהם שהיא כל כך נפלאה ונכונה. למשל אצל הסינים גילו שאיפה שגבר יהודי מניח תפילין אז הם קוראים לזה הצא'קרות,וכאילו הם המציאו את דההההההההההההה והרבה ממש יהודים מתחברים יותר לצא'קרות מאשר לזה. כל הרפואה של הרמבם תרופות סבתא למינהם . ובכלל כל מה שקשור אצלנו אמיין יותר יפה ונכון מזה. וכל הקטע של הקבלה שלנו כמה זה יפה ונכון. ביבהדוחת אתה לא חייב להיות דתי וחרדי על מנת להאמין ןלעשות מצוות. כי אומרים צדקה יותר מלפעמים שמירת השבת יש לה כח יותר חזק. אז בואי תאירי את עיני למה הרבה יהודים מתחברים לזרים ולא לדת היפה והמופלאה שלנו.

neophile

New member
השאלה היא מה זה יהודי?

ה"יהדות" של אברהם שונה מהיהדות של משה וזאת שונה מהיהדות של אלו מגלות בבל . תמיד אלוהים יהיה הרבה מעבר מה שאדם יכול לתפוס ואפילו אלו הדגולים ..יכולים להביע אמת זמנית , אני חושב שכל האמיתות הזמניות מזמינות אותנו להביט פנימה כדי למצוא את האמת הבלתי ניתנת לביטוי . אין שום אחידות ביהדות למרות שמאמינים באל אחד אך זאת אמונה...ואמונה יוצרת מציאות . אני חושב שכבר הגיע הזמן שנתבגר ונכיר בכך שהאמונה שלנו היא שיוצרת את המציאות וגם את המצאותו של אלוהים יהיה אשר יהיה .

למעלה