תאי גזע

תאי גזע

אני רוצה לדעת אם מישהו שמע על השתלת תאי גזע עובריים, (שמפיקים מהשליה בזמן לידה) רוצה תשובה מרופא אם אפשר תודה, דורית

anat11

New member
הי דורית,

בפורום הזה אין רופאים, יש רק אנשים שיש להם "טרפצת" או חברים/קרובים שלהם. אני אישית לא שמעתי שכבר הגיעו לשלב של השתלת תאי גזע עובריים. ההשתלה האחרונה ששמעתי עליה היא הניתוחים הניסיוניים שעושים בהרוורד או ייל, בהם משתילים מיאלין שנלקח מחלק אחר בגוף. אני מצרפת לינק להודעה שכתבתי בשעתו על הענין: ניתוח השתלת מיאלין. יום טוב, ענת

RomiVais

New member
תודה ענתי!! ודורית...

אני מצטערת שאין פה את המידע הרפואי שאת מחפשת... הלוואי ויום אחד אני אצליח לשנות את זה, אבל בינתיים זה רק "תמיכה". איך את מרגישה? ומה שלומך? שיהיה לך שבוע נפלא ביותר

ברנקו

New member
למה רק "הלוואי" ?

רומי ממה שאת אומרת אני מבין שאת היית שמחה אם ניתן היה גם לספק מידע רפואי בפורום? מה מונע מזה להתממש? מעניין מה שאר חברי הפורום היו חושבים אם הפורום היה מקבל "תוספת" מסוג זה?

RomiVais

New member
יש לך הצעות ברנקו???

אני אשמח לשמוע.................. בכל מקרה, אף פעם לא ניתן להסתמך על מידע רפואי שמתקבל בפורום. הרי כל מידע שתקבל יכול בסופו של דבר להטעות מהסיבה שבעצם לא היית פיזית אצל הרופא הוא לא בדק אותך ולא יכול לדעת מה בדיוק!!!! מצבך... זה כמו טיפול "טלפוני"... עד כמה הוא יעיל?? ושים לב לשורה שרשומה בפורום שמנהל רופא: "המידע והעצות בפורום הינו כללי וחלקי בלבד, ואיננו בא להחליף יעוץ מקצועי ואישי, המבוסס על נתונים אישיים של כל מטופל. לפיכך, X אינם אחראים לנזק שיגרם עקב הסתמכות על מידע זה, ולהתאמת או אי התאמת העצות לכל מטופל." בכל מקרה, אני תמיד אשמח לקבל הצעות לשיפורים... לילה טוב

ברנקו

New member
רעיון - תגידו מה דעתכם

טוב אז קטונתי מלהציע רק לפני מספר ימים נכנסתי לפורום בפעם הראשונה. אני מנסה לחשוב על מה שרומי אומרת לגבי ל"הסתמך על מידע רפואי" ומיד עולים לי שתי מחשבות האחת שמניסיוני אין לסמוך ב100% על שום מידע מסיבה פשוטה ככול אתה חולה יותר זמן אתה לומד שאף אחד לא מחזיק בידע מלא על משהו ובוודאי שלא רופאים על מחלות. אבל שלא ישתמע מדברי שאני פוסל ידע של רופאים או מומחים נוספים (ראה ערך הרב פירר למשל) ידע זה עשוי לעזור לגבי הרבה שאלות לא ברורות שלא מחייבות יחסי רופא פציינט מהסוג שאת מזכירה. למשל מידע על תרופות, בדיקות דם ומשמעותם הכללית ועוד ועוד. אולי אפשר לבדוק אם ניתן לבקש ממספר רופאים רציניים וחשוב לא פחות אמפאטים להכנס מידי פעם לפורום ולהשתתף בו מה דעתך? מה דעתם של חברים אחרים בפורום?

סיאמית

New member
מדי פעם ../images/Emo42.gif

יש פה מידע רפואי ומאמרים חדשים וכאלה, אבל אם אתה רוצה שיהיו יותר לינקים אינפורמטיביים... אז קדימה!!!! תביא חומר!!! ... רק לא על הטיפול בעקיצות דבורים בבקשה....
ומי שרוצה יכול להכנס ללינקים ולקרוא ומי שלא מעוניין, יכול לחכות דומם לעונה החמישית של באפי ציידת הערפדים שמפציעה לה בסטאר-וורלד ביום חמישי זה.

ברנקו

New member
סיאמית ציניות?

סיאמית אני שומע ציניות??? טיפול בעקיצות דבורים, עונה חמישית של באפי ציידת הערפדים... לא הצלחתי להבין האם את היית רוצה שבפורום תהייה גם אפשרות לקבל מידע על שאלות רפואיות ספציפיות. הדיון התחיל מכך שרומי אמרה הלוואי שיהיה ניתן לספק בפורם מידע רפואי

anat11

New member
לא בהכרח ציניות דווקא, אני חושבת

יש באמת דרך טיפול בטרשת באמצעות עקיצות דבורים. היתה על זה גם תכנית הטלויזיה לפני זמן מה ולדעתי סיאמית כתבה כאן פעם שהיא מכירה מישהו בארה"ב שניסה את זה והיא לא ממש היתה בעד. הסיומת (בענין באפי) נראית לי לא קשורה בכלל ורק נובעת מחיבתה של סיאמית לתכנית האמורה. סוג של הומור, כך נראה לי לפחות... ענת (מנסה ליישב הדורים)

לילית7

New member
לא היו כאן עקיצות

ובאמת יש אנשים שניסו עקיצות דבורים בשביל לטפל בט"נ. לגבי מידע רפואי - ברקו, אתה מוזמן כמו שאר החברים בפורום לתרום מנסיונך ולשתף במאמרים או כתבות שנראות לך מעניינות שמצאת ברשת.

Navva

New member
../images/Emo32.gif לילית

כתבתי לך תשובה ארוכה מאוד למסר האחרון שלך אבל הוא לא עבר. אכתוב בקרוב, אני נקראת לדגל, בעצם לציצי. להת´ וד"ש לפשושית שלך. נאוה

לילית7

New member
OK../images/Emo13.gif../images/Emo8.gif

גם לי יש נסיון עם מסרים ארוכים ודווקא הכי-הכי-הכי ארוכים אוהבים להימחק. פעם הבאה אפשר לנסות לעשות BACK ולראות אם זה עדיין קיים בדף והכי רצוי ברגע שמסיימים לכתוב לעשות שמור (או שלח מסר לעצמך) ואז גם אם זה לא נשלח זה שמור.

סיאמית

New member
שום ציניות, ברנקו!

נהפוך הוא... אני מאוד בעד מידע! כוונתי היא, (כמו שענת הסבירה בחן רב) שאתה מוזמן להביא לכאן כל מידע שנראה לך רלוונטי, אנחנו עושים זאת מדי פעם ותראה שגם בקישורים המתחלפים יש מידע רב. וזה לא סותר את העובדה שאני מתרגשת עד דמעות מזה שהעונה החמישית של באפי מגיעה ביום חמישי לסטאר-וורלד (אני רצינית!!!) ובשלב זה אני יותר סקרנית לדעת מה יהיה על הרומן הלסבי של ווילו והאם אוז, איש הזאב הדפרסיבי, יחזור לחייה? האם אנג´ל, הערפד טוב הלב, יבקר את באפי שוב? מה יהיה עם ספייק?!??! מתי יחזירו לו כבר את הניבים שלו ומדמות טראגית ומעוררת חמלה הוא ישוב להיות נוספרטו טיפוסי וסקסי??? ועוד כהנה וכהנה שאלות דומות הטורדות את מנוחתי.... מה שכן, אני יכולה בביקור הבא שלי באיכי´ לספר לדר´ חילקביץ´ ושות´ על הפורום הזה ולבקש ממנה מדי פעם לבוא לבקר... בינתיים, קבל

ברנקו

New member
../images/Emo39.gif

קודם כל באפי, עשית לי חשק לראות על מה מדובר ועל כך תודות. הרעיון שלך לפנות לדבר עם ד´ר חילקביץ ושות´ נשמע לי כיוון נכון אם המטרה היא באמת "להזמין" רופאים שמתמחים במחלה לסייע במידע. לגבי הפרח המון תודה שווה בעיני הרבה. אם הייתי יודע איך מכניסים איקונים לתוך ההודעה הייתי מצרף לך ללא ספק אחד. מה שלומך?

RomiVais

New member
ברנקו, הסבר טכני קטנטן... ../images/Emo63.gif

בדיוק כפי שהוספת את האייקון לנושא ההודעה, מתחת לתיבת ההודעה שאתה כותב יש עוד אפשרויות להדגיש חלק מההודעה וגם להוסיף סמיילים וסימנים לתוכן ההודעה. אתה פשוט לוחץ שם ויוצא לך חלון האייקונים.

סיאמית

New member
באפי וחילקביץ´ (להבדיל) ../images/Emo42.gif

קודם כל - אזהרה!!! באפי זה לא "דוסון קריק" בבאפי יש עומק לדמויות והדם זורם כיין בכל פרק.
רומי הסבירה לך איך לצרף אייקונים לגוף ההודעה ולכן אני מחכה לפרח/משולש פיצה בכליון עיניים
שלומי מצויין אבל עכשיו רק 7 בבוקר והיום עוד צעיר... מי יודע? אולי שלומי יהיה אפילו עוד יותר טוב לקראת הצהריים? צ´או!

RomiVais

New member
קבלי ../images/Emo39.gif ממני בינתיים...

וגם
ו-
ולמקרה שיתחשק

ברנקו

New member
לילית תודה על ההבהרה ועוד משהו

לילית הבנתי אני אשמח לתרום במקומות שארגיש שאני יכול. אני לא בטוח שהתרומה תהייה דווקא מכוון המאמרים או הכתבות. אני מאמין בחשיבות של הקשבה הדדית מהסוג עליו אני מדבר בהודעות האחרונות שלי - הקשבה ששואפת להבין את האחר ולא מתוך המצוקות שלך. אלא מתוך אלו שלו (וכמובן גם הפוך) להשתמע

למעלה