תאמת , אני על סף יאוש

maya28

New member
תאמת , אני על סף יאוש../images/Emo7.gif

אני 3 וחצי חודשים אחרי לידה . כל ההיריון הייתי בבית(כי לא הייתי מסוגלת לעבוד) , עכשיו אני מחפשת עבודה(אני מהנדסת תוכנה) ומה אני אגיד לכם , אני ממש מיואשת. המצב על הפנים! כל דבר רוצים ניסיון של מאה שנה , אפילו לבדיקות תוכנה
אני ממש לא יודעת מה לעשות. אפילו בתור מזכירה לא יקבלו אותי , כי אין לי ניסיון. מה שמצחיק זה שרוצים מישהו עם 7 שנות ניסיון ואבל יהיה גם מתחת לגיל 30, זה נשמע לכן הגיוני????? מה קורה כאן???? ובנוסף לזה מטפלת רוצה 4500 שקל , מה אני בנק???? בקיצור אני ממש מיואשת , עכשיו פרקתי את אשר על ליבי ואני רגועה יותר.

meravido

New member
4500 ש"ח למטפלת???!!!

איפה את גרה? בסביון? חשבת על פעוטון או מעון? לגבי נסיון וכאלה - החלק העיקרי זה להגיע לראיון עבודה. בהרבה מקומות עבודה מבקשים נסיון בין אם זה מזכירה ובין אם זה מהנדסת תוכנה. בשביל נסיון צריך לעבוד בעבודה הזו אבל אף אחד לא נותן צ'אנס כי אין נסיון - וכך הגלגל מסתובב לו. תנסי איכשהו לבלף. אם תצליחי להגיע למקום עבודה לראיון, אני בטוחה שהרושם שתשאירי הוא זה שיקבע ולא הנסיון. ותמיד אפשר להגיד שאת מאוד אוהבת ללמוד ויש לך רצון ללמוד את העבודה ולא משנה מה. ההתלהבות שלך היא זו שתקבע אם תתקבלי או לא.

maya28

New member
אני לא רוצה לשקר בקורות החיים

ולכתוב שיש לי ניסיון , כי בסופו של דבר יגלו את זה. אני גרה בצפון תל אביב וזה המחירים כאן. אני לא רוצה להכניס ילד בן 3 וחצי חודשים למעון , הוא נראה לי קטן מידי.

meravido

New member
ואם תנסי נגיד דרך חברות כ"א

כי החברות האלה יכולות לשכנע יותר טוב. או יתרה מזה, אם את מתקשרת ושואלת פרטים והם אומרים שהם רוצים נסיון של כמה שנים תשאלי במין חצי טון של תחינה: "ומה, אם אין לי את הנסיון הזה אני לא מתאימה? ואם אני הייתי מצטיינת בלימודים ואין לי את הנסיון אז לא מגיע לי ראיון עבודה?" ואם את ממש מיואשת תגידי בפנים: "כולם רוצים נסיון בעבודה אבל לא נותנים צ'אנס לקבל את הנסיון הזה". לפעמים צריך קצת חוצפה כדי להשתחל לראיון עבודה. בד"כ התגובה שלהם תהיה ש:"תשלחי קורות חיים". ואת גם תתקשרי אח"כ לשאול מה עם ראיון. בלי מרפקים לא תתקבלי לשום עבודה היום. ואני עדיין בשוק מהמחיר למטפלת. הבן שלי נכנס למעון גם בגיל 3.5 חודשים וגם הבן הקודם - זה עושה להם רק טוב. הם לומדים להיות שורדים ולא חננות (הבן הקודם הכנסתי בגיל 9 חודשים והוא חננה עד היום). כמובן שצריך לבדוק איך המטפלות ומה מספר הילדים וכו'... אבל אל תדאגי לו כי הוא ילמד לשרוד יותר טוב.

Tovlli

New member
הלוואי וחוצפה הייתה עוזרת... ../images/Emo4.gif

מירבי, לכל השאלות שהצגת כאן התשובה היא אחת וחד-משמעית: בלי נסיון אין על מה לדבר, תודה, ובהצלחה בהמשך חיפושך! מיה, לצערי אני מכירה מקרוב מאוד את הסיטואציה... ומה אני אגיד לך? המצב לא נראה מזהיר
. אולי ינחם אותך שלפחות את נמצאת במרכז, המקום שבו יש הכי הרבה הצעות עבודה. אני גרה בצפון, ועל כל 20 (או 50???) הודעות דרושים שאני רואה למרכז הארץ, יש אחת לצפון
. המצב עגום, איכס ונאחס וגם מעצבן
. ועוד לא דיברנו על שעות עבודה... שגם אם את כבר מוצאת מישהו שיהיה מוכן להסתכל עליך בלי נסיון תעסוקתי, אז השעות שהם מבקשים מציבים אותך מול בעיה חדשה: איך לעזאזל לצליח להישאר גם אמא משקיענית וגם קרייריסטית מבלי לפגוע (או לפגוע הכי פחות?) באף אחד מאלו
|מזיע| התכוונתי לנסות לעודד אותך, אבל יצא קצת הפוך
. אני באמת מקווה שבקרוב מאוד נראה הודעה שמחה שלך כאן שמספרת על מציאת עבודה

maya28

New member
כמה שאת צודקת ../images/Emo45.gif

לא מבינה איך מצפים שיהיה לך ניסיון , אם אף אחד לא מוכן לקבל אותך לעבודה. זה ממש מעצבן , המצב ממש על הפנים. אני הלכתי לריאיון לחברת השמה (כולה חברת השמה , לא החברה) , אז זה שריאיין אותי שואל מה יהיה עם הילד , האם יש לו סידור ושברור לי שהייטק זה הרבה שעות. תאמת שאני ממש מיואשת ולא נראה לי שהמצב ישתפר בקרוב.

maya28

New member
אני שולחת הרבה קורות חיים , הבעיה

היא שאני לא מגיע לריאינות , אני ישר נפסלת על זה שאין לי ניסיון. גם חברות כוח אדם בקושי מתעסקות עם חסרי ניסיון וחבל.

sharonmx

New member
אלו המחירים בת"א ../images/Emo7.gif

נראה לי סיכוי טוב דרך חברות כ"א. לגבי מעון- גם אני התלבטתי והחלטתי לחכות עד גיל שנה. עכשיו אני בטוחה שגן יתאים לה כי אני רואה איך היא עם ילדים אחרים.

nubi

New member
גם אנחנו מגיעים לסכום

דומה. אני המון מחוץ לבית, לא מחזירה אפילו חצי מזה והמצב בקנטים. אבל אני לא מוכנה בשום פנים ואופן לשבת בבית.

פשושולה

New member
אני מאד נגד לבלף בקורות חיים, למרות

שזה כאילו נהוג. (מי בודק תארים, מי בודק מקומות עבודה קודמים וכו') אבל בודקים. ושואלים שאלות שניתן לענות עליהן רק אם באמת יש ניסיון ואם מכירים חברות מבפנים. ולהרוס את השם שלך והמבוכה שאת עומדת בה אם פתאום עולים עליך - לא שווה את זה. אני הייתי מתמקדת בחברות סטארט אפ, שמוכנות להיתפשר על ניסיון בתמורה למחיר יותר נמוך. בקשר לפעוטון - בהחלט ממליצה על האופציה הזו לעומת מטפלת, ועוד כזו יקרה.

rona25

New member
אצלנו העיפו מישהו מאוד בכיר

אחד מעמודי התווך של החברה, בגלל שלא דייק בקורות החיים שלו

galiaS

New member
את לא בנק ובתור מהנדסת תוכנה

את יכולה להרוויח פי כמה מהמטפלת של הילד שלך. המצב דווקא משתפר, אל תתייאשי. בטח שלא היתי משקרת כפי שיעצו לך כאן בענין הנסיון שלך- זה נראה מאד לא רציני אם קורות החיים לא תואמים את המציאות. בהצלחה, אני מקווה שתמצאי כמה שיותר מהר.

missB

New member
לא לשקר אבל אולי ליפות קצת?

לפעמים צריך להיות יצירתיים באופן הצגת הנתונים. תחשבי מה היתרונות שלך ותנסי להדגיש אותם בקורות החיים כדי להגיע לראיון. לגבי עלות המטפלת, אולי אפשר למצוא עוד מישהי מהאזור ולהתחלק בעלות המטפלת?

nonaa

New member
../images/Emo24.gif

גם אני עם מחפשי העבודה בתחום , לי דוקא יש נסיון .... אבל בתחומים לא כ"כ רלוונטים. זה ללא ספק קשה אבל אני מאמינה שאם יש סבלנות בסוף מוצאים. מאוד כדאי לדעתי להעזר בכל מי שאת מכירה. כשמישהו שעובד בתוך החברה מביא את הקורות חיים שלך, זה בדר"כ נראה אחרת. אמרו לי שכדאי גם ממש להכנס לחברות ולנסות לדבר עם האחראים ולהסביר שאת מוכנה לעבוד תמורת שכר נמוך יחסית בכדי לצבור נסיון ושיראו מה את שווה, אבל אני בינתיים לא כ"כ מסוגלת לעשות זאת ... וחשוב, לדעתי, למצוא כל עבודה גם אם היא לא הרבה מעל שכר המטפלת כי מי שנמצא מחוץ לשוק הרלוונטיות שלו רק קטנה עם הזמן ...
לכל המחפשות !

nonaa

New member
ודרך אגב ...

אני לא כתבתי בקורות חיים שיש לי ילדה - אני מזכירה את זה רק כששואלים.

אלינה12

New member
לא להתייאש../images/Emo24.gif

בת דודה שלי היתה מובטלת שנה וחצי והיא פשוט חיפשה וחיפשה וחיפשה. במקביל היא היתה בבית לומדת דברים חדשים, כי תחום תוכנה הוא מאוד דינמי ובסופו של דבר היא מצאה. בגלל ששוק מוצף הרבה חברות מרשים לעצמם לבחור את הכי טובים עם ניסיון ובמשכורת יחסית לא גבוה. אבל לפעמים מה שמחליט זה כימיה בין מועמד ומראיין.אז תמשיכי לחפש. אני מצרפת כמה לינקים של אתרים לחיפוש עבודה. שיהיה לך בהצלחה

מעיןבר

New member
וואו../images/Emo70.gif אחלה קישורים../images/Emo70.gif

אני אוביף אותם לקישורי הפורום במרוכז וכך מוכל להפנות ישירות לעמוד אחד. אם את רוצה להוסיף עוד - פשוט תשלחי אלי במסר

Tovlli

New member
יש לי מלא להוסיף לך../images/Emo70.gif

זה קישור לדף שבו יש עוד הרבה קישורים.... joblink

למעלה