תאנים וענבים.

lili1812

Member
שלום לכולם, הרבה זמן לא פניתי בפורום זה, אז ככה היה החלום שלי שאני קמה בתוך החלום להולכת לכיוון המקרר ורואה תאנים יפים ירוקים וענבים. שלפני כן הייתי בתוך מקום ועבודתי בחלום ופתאום קפץ לי המקרר עם התאנים והענבים. רקע ... אני כרגע בחופשת מחלה במקום עבודתי , משום שקבלתי מכתב שימוע ולקחתי את זה קשה,לאחר חופש המחלה,ברצוני לקבל מכתב לסיום עבודתי, ולפתוח דרך לכיוון שונה במה שני עובדת לאחר 25 שנים. תודה מראש לתשומת לבכם.

אלישבע777

Well-known member
הי לילי, ברוך שובך לפורום!

מקווה שהבנתי נכון את החלום. אני מנסחת אותו שנית, כדי שתתקני אם זה לא נכון.

א. את נמצאת במקום עבודתך וקמה לכיוון המקרר, שם ישנם תאנים ירוקות יפות וענבים.
ב. פתאום קפץ המקרר עם התאנים והענבים שבו.

הפרוש שלי לחלם,

בפרוש הזה יש כמה אפשרויות סימליות ( המקרר והפירות שבו ) המתחלפות זו בזו, את יכולה לבחור בזו שמתאימה לך או גם בכולן, כי בחלומות הכל אפשרי.

החלום נפתח בפתיחה שגרתית – את קמה והולכת למקרר שמקום עבודתך של ישנם פירות יפים, לכאורה אירוע בנאלי אבל מאוד סמלי. המקרר הוא מקום עבודתך בה עבדת 25 שנים ראית בעבודה את פרי עמלך. אהבת את מקום העבודה הוא היה מקום טוב עבורך ואפילו מתוק כמו הפירות הללו. אבל המקרר הוא גם מקום קר וחשוך, מקום העבודה הזה גרם לך גם עוגמת נפש – בזמן הקורונה נשלח לחל"ת (לקירור) לזמן רב והתגעגעת לחזרה לעבודה. כשחזרת לעבודה זכית לכתף קרה מהמנהלת שהתנהגה אליך לא יפה ונאלצת לעבור מהמקום הטוב שלך (הפירות היפים) למחלקה אחרת (קירור) ולא התחשבו בוותק שלך.

בחלום המקרר קפץ עם הפירות בתוכו. גם אירוע זה הוא סמלי. לאחרונה קרה לך אירוע מטלטל ומקפיא דם מבחינתך שבגללו נפלת למשכב ואת עכשו בחופשת מחלה.

מקום העבודה שלך שהיה לך כבית, היה צריך לשמור אותך, כי את הבאת את הפירות היפים שלהם!! במקום זה מקום העבודה שלך שולח לך מכתב נורא ומטלטל את חייך . אם פעם ייחלת לחזור לעבודה מחל"ת, היום את רוצה לעזוב את מקום עבודתך שבגד בך. לא עזרו לך כל שנות הוותק והניסיון שצברת והפירות שהבאת למקום הזה.

המקרר שקפץ מסמל את קפיצת הדרך שאת רוצה לעשות עכשו. בחלום אין רגשות, גם את שומרת על קור רוח... לא ממש נבהלת מקפיצות מקרר... החלום אומר לך – הטלטלה הזאת והמצב הבלתי נעים בעבודה הוא רק שעת מעבר למקום אחר- טוב ממנו! זו העת לעזוב את המקום הקר הזה, ולתכנן מפנה. או לקפוץ למקום אחר ( לנסות בלי חששות, בקור רוח, כמו שאת בחלום) . אם תעזי לקחת סיכונים יהיו גם סיכויים שתזכי לאכול תאנים וענבים. אלה פירות הקיץ של העונה הזאת, של הימים החמים והיפים בשנה, אלא שניים משבעת המינים שבהם התברכה ארצנו והפירות שתאכלי בעתיד. בעבר כשלא היו מקררים, שמרו את הענבים לצימוקים ואת התאנים ייבשו לדבלים ( תאנים מיובשות). פירות הקיץ שלך ואת עצמך - צריכים עכשו תקופת צינון לגוף ולנפש, אבל הם ואת עצמך - יישמרו גם לימים הבאים כצימוקים ודבלים, ללא צורך בקרור. יש לך כוחות ומגיע לך להיות במקום טוב יותר!

אשמח לתגובתך לפרוש זה. מה התאים ומה לא

lili1812

Member
שלום אלי שבע 777 יקירתי, ברוכה הבאה. כל מילה חקוקה בסלע, את יודעת את יכולה גם להיות פסיכולוגית, אולי את כן ...אני בכל מיקרה לא חוזרת למקום עבודתי הנוכחי, אני מנצלת את ימי המחלה שלי על מנת לנוח, לאחר שהרגיש יותר טוב, אני הפנה בבקשה לקורס שמגיע לי דרך לשכת עבודה. ולצאת לדרך חדשה. מאחלת לכולם הרבה בריאות.🙏💜

lili1812

Member
שוב פעם אני פונה אלייך אלישבע יקירתי קראתי את מה שכתבת לי שוב ושוב ,הכל היה נכון כל כך . בדיעבד היה בכוונתם להעביר אותי למחלקה אולם נעשה גישור בעובדות במחלקה בין הבנות למנהלת מחלקה לבני,הבנות כל כך רצו שאני אשאר במחלקה והלכתי על זה. ואז עניין התפוצץ שוב בצורה לא יפה המנהלת המחלקה שוב התנהגה לא יפה ועירבה את מנהלת הסניף, שמכן במצב התגלגל למכתב שימוע. ומכן אני בחופש מחלה. אני כותבת לך משום שאני עברתי את שלב התסכול וכעת אני בשלב רגיעה . עם תכניות לדרך חדשה. תודה רבה לך.

אלישבע777

Well-known member
שוב פעם אני פונה אלייך אלישבע יקירתי קראתי את מה שכתבת לי שוב ושוב ,הכל היה נכון כל כך . בדיעבד היה בכוונתם להעביר אותי למחלקה אולם נעשה גישור בעובדות במחלקה בין הבנות למנהלת מחלקה לבני,הבנות כל כך רצו שאני אשאר במחלקה והלכתי על זה. ואז עניין התפוצץ שוב בצורה לא יפה המנהלת המחלקה שוב התנהגה לא יפה ועירבה את מנהלת הסניף, שמכן במצב התגלגל למכתב שימוע. ומכן אני בחופש מחלה. אני כותבת לך משום שאני עברתי את שלב התסכול וכעת אני בשלב רגיעה . עם תכניות לדרך חדשה. תודה רבה לך.
תודה לילי על התגובות! טוב שעברת את התסכול ונרגעת. החלום משקף זאת בין השורות - שאת לא נבהלת ממה שראית לפנייך. עדיף לקחת סיכונים מחושבים, מאשר להיתקע במקום לא נעים ולא מתאים מתוך חששות. רוב האנשים מצטערים יותר על פספוס הזדמנויות והחלטות, מאשר על החלטות שגויות. הגורל בידייך ולא בידי אחרים.

למעלה