תאנים צהובים קונפטורה

תאנים צהובים קונפטורה

שבוע טוב
לפני זמן קצר קטפתי 2 ק"ג תאנים צהובים.
ההכנה: שטיפה ,מים וסוכר 2 ק"ג
לקוחים סיר שמים בערך שלוש רבעים מים ומבאים לרתיחה ואחר הרתיחה מוספרים את התאנים ומבשלים כשעה ואז מוסיפים ק"ג סוכר ומבאים לרתיחה ואז מוספים את הק"ג השני ומבאים לרתיחה .
בנתיים מכירים את הצנצנות לאריזה ,עוקרים את הצנצנות ווממילאים אותם סוגרים ושמים הצנצנות הפוכות על השיש עד שיצתננו
את הסירים מנחים על מבודד חום,אפשר לשים שני מבודדים.
אבקש להזכיר שהתאנים לא בשלים לגמרי.
מאיר כרמיאל
 

TCHM

New member
תאנים בסירופ...

לטעמי יותר מדי סוכר בקונפיטורה שלך. אבל זה ענין של טעם.


תאנים מוצקות, לא תאנים ברזילאיות.
קוטמים את העוקצים מהתאנים ושוטפים במים.
מניחים בסיר ומודדים את גובה התאנים, מוציאים מהסיר.
ממלאים את הסיר במים עד לגובה המסומן, מודדים בכוסות או במשקל.
מוסיפים מחצית ממשקל המים בסוכר, מוסיפים כפית דבש לכל כוס
מים, ווניל/קינמון.
מבשלים עד להמסה ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית.
מוסיפים את התאנים, מניחים נייר אפיה מעל ומבשלים רק עד לשינוי
בגוון התאנים שהופכות מעט שקופות, מסירים מהאש ומניחים לצינון
של חצי שעה.
מעבירים לצנצנות מעוקרות בכיסוי סירופ וסוגרים היטב. הופכים את
הצנצנות ומניחים לצינון מלא.
מעדן.



 
למעלה