תארו לכם שלא היה שלום עם מצרים

jewjew1

New member
תארו לכם שלא היה שלום עם מצרים

תארו לכם שמנחם בגין לא היה מצליח להעביר את הסכם השלום בכנסת, והייתה פורצת מלחמה איומה עם מצרים שהייתה גובה מאות הרוגים. אם זה היה תלוי באהוד אולמרט, אז זה היה המצב. מפני שאולמרט היה בין חברי הכנסת הבודדים שהצביעו נגד ההסכם. וזה האיש ששליש מהעם רוצה כראש ממשלה!!!!!!

Tomak20

New member
מפחיד, וזוהי עוד סיבה להצביע לעבודה

שיעשו שלום עם סוריה ובעקבות זאת עם לבנון ויורידו את האוויר בגלגלים של האינתיפאדה הפלסטינאית.

עדיף מלחמה עם כל שכנותינו

מאשר מדיניות בולשוויקית כמו שהעבודה רוצה להנהיג כאן...

EverMan

New member
דמגוגיה נטו.

ממתי לשלם שכר הגון לאנשים על עבודתם , על עידוד לעבודה - זה בולשוויקיות ?

לשלם שכר הגון לאנשים על עבודתם

ולעודד עבודה זה לא בולשוויזם - זה מדיניות חשובה ונכונה. אך זה רחוק מאוד ממדיניות פרץ-יחימוביץ'. לא לדבר על זה שההתדסרות בראשו של פרץ רק עשקה את העובד, גזלה את תשלומי העבדה ש"כביכול" ניתנו לו ודרסה את זכויותיו, אלא שפרץ מדכא את העבודה, מדכא את הכלכלה ומעודד אבטלה. זכורות לנו שביתותיו האיומת של פרץ בנמלים, בגין "חוסר הזכויות של עובדי הנמל"... ממתי משכורת של 80 אלף שקל למנופאי ויגוארים לראשי וועדים ומנהלי מוזיאונים שלא קיימים זה חוסר זכויות? זאת ועוד, שלי יחימוביץ' הגדירה עצמה בעבריו כ"לא סתם סוציאליסטית, אלא מרקסיסטית אמיתי!" חלדבריה... מה ההבדל בין מרקסיזם לבולשוויזם?

doresh shalom

New member
מכיוון שאתה מדבר עם איש העבודה ../images/Emo41.gif

(EverMan) ועם אדם שמשתדל לעקוב אחרי פרץ (אנוכי), אתה תצטרך לספק הוכחות להיות פרץ בולשוויק (והיותו איש-איגודים מקצועיים אינה מספיקה).

רגע אחד. אתה מכחיש

שעד אשתקד, בהיות פרץ ראש ההתסדרות, הוא תמך ואירגן שביתות והפגנות (חלקן בלתי חוקיות ע"פ צו ביהמ"ש) בלתי מוצדקות אשר כמעט מוטטו את כלכלת ישראל? האם אתה מכחיש שחומת ברלין נפלה? (במילים אחרות - שהקומוניזם נכשל...)

Mip Mip

New member
בוא נבין משהו

לפני שאנחנו מדברים על חומת ברלין ועל הקומוניזם ועל הסטליניזם לאידאלוגיה של פרץ. הקומוניזם נכשל מפני שהוא הפך להיות טוטליטרי. סטלין היה רודן. פרץ לא אומר בואו נרצח עכשיו את כל בעלי ההון, נלאים את כל הרכוש הפרטי ונחיה בקולחוזים, נדכא כל רגש דתי, לאומי, אמנותי, יצירתי וכו'... פרץ אומר: בוא ניתן לכולם לחיות בכבוד. אני חושבת שזה מצב מגוחך שרוב מעמד הביניים והפועלים לא מסוגלים לחיות בכבוד בלי אוברדראפט (ופה נשאלת השאלה אם לחיות עם אוברדראפט זה לחיות בכבוד...) וש18 משפחות במדינה מחזיקות 70% מהמשק...

בקשר לפרץ

פרץ אומר לטענתך "בואו ניתן לכולם לחיות בכבוד"... ואיך בדיוק הוא מתכוון לעשות זאת? על ידי דיכוי בעלי ההון? לא זה לא יעבוד. ודווקא המידיניות של ביבי, למורת רוחכם, הוכיחה את עצמה ובגדול - לא ניתן להתעלם מן העובדות. ובאשר לשביתות של פרץ - לא הייתה שום סיבה מוצדקת להפגנות האלה (לא לדבר שהם היו בלתי חוקיות בעליל! פרץ תמך בגלוי בהפרת צווי בג"ץ! זהו בולשוויזם לשמו - סוציאל דמוקרט לא מפר את חוקי הדמוקרטיה - את זה עושה הסוציאל הלא דמוקרט)... נטען שהפיכת הנמל לחברה ציבורית תביא לפגיעה בזכויות העובדים - על מה אתם מדברים? מנופאי פשוט (שבכל מדינה אחרת היה מרוויח שכר מינימום) מרוויח כאן 50 אלף שקלים בחודש! פי 5 ממורה תיכון ממוצע, אז על אילו זכיויות אתם מדברים? חשוב והכרחי להפריט את הנמלים האלה. ופה אני יכול להגיד לכם מיידע - מכיוון שאבא שלי חבר בהתאחדות התעשיינים של ישראל - השביתות הללו לא רק איימו למוטט את התעשייה והכלכלה, אלה גרמו לה כמה נזקים חמורים ובלתי הפיכים: במשך כמה שבועות רצופים, לא נפרקה סחורה ולא הגיעו חומרי גלם למפעלים בארץ, ופשוט לא הייתה עבודה. הדבר הביא לכך שמפעלים רבים נסגרו בלת ברירה, ומאות על אלפי עובדים נשלחו הביתה. וכך עמיר פרץ, במו ידיו, הביא לפיטוריהם הישירים של המוני עובדים! ויש לו החוצפה לטעון שהוא דואג לעובדים? אפילו קים ג'ונג איל דואג לעובד הצפון קוריאני יותר משקומרד פרץ דואג לעובד הישראלי.

Mip Mip

New member
|אייקון שלי דופקת את הראש בקיר|

מאיפה הגעת למסקנה שפרץ רוצה לדכא את בעלי ההון? ועם כל הכבוד!!!! לדכא את בעלי ההון- לא! לדכא את מעמד הפועלים והשכבות החלשות- כן! אוי אוי אוי קרל מארקס מתהפך בקברו ודופק את הראש בדפנת ארון הקבורה שלו (כמעט כמוני...). אתה לא חושב שהחיים הטיבו עם בעלי ההון מספיק (ובוא לא נשכח שאנחנו עדיין מדברים פה על בערך 18 משפחות ולא 4 מליון איש) בשביל שהמדינה תעזור קצת למי שקשה לו?! ואם לשרי יהיה קצת קשה- היא יכולה למכור את היאכטה שלה. בוא נגיד שאם היא תמכור את היאכטה שלה ותיתן לי את הכסף אני לא אצטרך לעבוד יותר לעולם!!! מה בדיוק הוכיחה המדיניות של ביבי? שזה מגניב לגרום לאנשים לא לקבל טיפול רפואי? שזה כיף שילדים צריכים לחטט בפחים? איפה אתה חי? צא מה
ודחוף!!! ביבי הוא
קפיטליסט שקידם את האינטרסים של אלה שקרובים לו (מי אמר דודי אפל ולא קיבל?). ואח שלו- נראה לי שקצת הגזמת עם השוואתו של עמיר פרץ לבולשביק וקומרד, זה אמנם אחלה פרופוגנדה, אבל היא לא עומדת במבחן המציאות. הפרטה זה לא רק של רשות שדות התעופה. אתה יכול לחשוב מה יקרה עם הפרטת בתי הכלא (בתכנון של ביבי)? עם הפרטת בתי החולים (בתכנון של ביבי)? אתה יכול לחשוב לאן נגיע? ביבי בהחלט יחסל את העוני- כל העניים ימותו מרעב וממחלות... בהצלחה לנו!

|אייקון שלי נותן לך קרח לראש|

מאיפה הגעתי למסקנה שפרץ רוצה לדכא את בעלי ההון? משום שזה מה שהמדיניות שלו תעשה בפועל - העלאת שכר המינימום, הגבלות על השקעות והעלאת מיסים מכסים תביא לא רק לדיכוי בעלי ההון, אלה גם תהווה מכת מחץ מוחלטת למעמד הביניים, עמו ביבי הרבה להטיב - ולא רק ע"י הורדת המיסים: עובדית, תוצאה ישירה של מדיניות-ביבי היא עלייה משמעות בצמיחה ובתל"ג לנפש, וכן ירידה באחוזי האבטלה. עם אלו לא ניתן להתווכח. ביבי לא קיצץ שום תקציב, ואף אחד לא נפגע מהתוכנית שלו - תקציבי ההסתדרות אותם הפנה ביבי למשאבים חשובים (כגון טיפוח התעשייה ועידוד משקיעים לבוא ארצה), היו כספים שממילא לא הגיעו למי שהם היו אמורים להגיע, מכיוון שהם נגזלו בדרך ע"י בכירי ההסתדרות וזאת עובדה. וחוץ מזה, מה לעזאזל אתם רוצים משרי אריסון? האם זהו פשע להיות עשיר? לידיעתך, טד אריסון נמנה על גדולי התורמים והמשקיעים במדינת ישראל, ושרי הולכת בדרכו. את הסכומים שהיא משקיעה, לא רק בכלכלה ובתעשיה הישראלית אלא גם בקרנות סעד (וגם תמיכה בנכים, מוגבלים, אוטיסטים וכדו') אף אחד מעולם לא היה מצליח לגייס. והתודה שהיא מקבלת זה שנאה כל כך עזה (רק בשל עושרה) עד כדי כך שהיא נאלצה לעזוב לארה"ב... כמעט בכל מדינות המערב הנאורות רשויות הבריאות, החינוך, הבטחון והדואר מופרטות, וכן חברות החשמל, המים, הנמלים ושדות התעופה. ובכל מדינה מערבית בה רשויות אלו מופרטות, השירותים הניתנים לאזרח הנם משמעותית יותר טובים מאשר באלו שהרשויות אינם מופרטות (כך קובע מחקר של מכון "הריטג'" הבריטי לחקר מדינה וכלכלה). הפרטה של מערכת הבריאות (היינו בתיה"ח) תביא להתייעלות ניכרת מצידם ושיפור התנאים והיחס ללקוחות/מטופלים (שכן כל בית חולים ישאף לגבור על מתחריו); אולם סבסוד ממשלתי, שהנו הכרחי ונחוץ, יימנע התייקרות של טיפולים רפואים (ובקטע הזה ביבי אכן טעה). מה עשינו? גם הפרטנו בתי חולים, גם חסכנו כסף, וגם שיפרנו את תנאי הטיפול לאזרח - לכל אזרח - וללא התייקרות מחירים. כנ"ל יש לעשות גם במערכות החינוך ובשאר רשויות המדינה, ורק אז נוכל לקרוא לעצמנו מדינה מערבית נאורה. כי חלק מלהיות מדינה מתקדמת ונאורה זה להיות מדינה קפיטליסטית (גם הנורווגים והדנים - בהם אני מניח שאת רואה מודל לחיקוי, ובצדק - מחשיבים את עצמם כסוציאל-קפיטליסטים).

doresh shalom

New member
תמך גם תמך ../images/Emo41.gif

אבל מי אמר שהן לא מוצדקות?מאבק בהפרטה הוא מוצדק מאוד, הגנה על זכויות העובדים זאת סיבה טובה לשביתה, וזה תפקידו של ארגון מקצועי (להגן על האינטרסים של העובדים). ארגון עובדים לא אמור להתחשב בבעילי ההון ובאינטרסים שלהם. ועם כל הכבוד, גם אם השביתות גרמנו נזק, להגיד שהן הו מה שכמעט מוטט את כלכלת ישראל זאת שטות. אתה שוכח/מתעלם מהפגיעוים, אי-יציבות שלטונית וכד'...

Mip Mip

New member
קראת את כתביו של מארקס

ואתה יודע מה זה להיות מרקסיסט? אתה מכיר את התאוריה שלו?

למעלה