תאריך גיוס כמתנדב

נמרוד 300

New member
תאריך גיוס כמתנדב

שלום שמי נמרוד אני יודע מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי !!
1.אמרו לי שאני אמור להתגייס ב3.10.13מלפני מספר חודשים. היום התקשרו מהתא מתנדבים ואמרו שהגיוס שלי יהיה באוגוסט אני לא מוכן להתגייס באוגוסט וגם ניתנה לי אפשרות בחירה מתי אני רוצה להתגייס וכרגע הם לקחו ממני את הבחירה ובחרו לי מתי אני יתגייס מה ניתן לעשות בנדון ?? כדי להתגייס באוקטובר ??

2.התא מתנדבים האלה לא עוזרים בכלום וכדי להגיע לתפקיד רציני כנראה צריך פרוטקציה בתוך הצבא כדי להגיע לשם . אני התמיינתי עשיתי ראיון לתפקיד כלשהוא ביחידה והציאו לי תפקיד שמוצא חן בעיני. עכשיו התא מתנדבים לא רוצים לשלוח אותי למקום נוסף לבדוק אופציות נוספות בקשר לתפקיד ביחידה אחרת הם אומרים שעם אני הולך ליחידה אחרת לבחור תפקיד אחר התפקיד ביחידה הראשונה שהייתי בא נמחק ואני לא יוכל להגיע עליו והכל נמחק שם... מה זה הדבר הזה בכלל ולמה לא ניתן להתמיין למספר תפקידים ארי אני מתנדב שרוצה לתרום לצהל ולמצות את כל הפוטנציאל והמוטיבציה שלי בתפקיד הכי טוב ששניתן ??

לנשום

בקשר לדבר הראשון תתקשר ודבר איתם. תא מתנדבים עם כל זה שקל ללכלך עליבם באמת עושים הרבה והם אנושים. דבר איתם תגיד להם שכבר יש לך תוכניות ושאוגוסט זה עןד חודש. ושאתה רוצה להתגייס באוקטובר. הסיבה שאני רואה לגיוס באוגוסט זה כי אולי יש קורס שרוצים שתעבור שמתאים לגיוס אוגוסט

לתפקיד. זה תלוי מאוד איפה כעיקרון אי אפשר להתמייין ליותר מתפקיד אחד גם בתור חייל וגם בתור מתנדב יש יוצאים מהכלל אבל זה חריג

mlwpc

New member
...

השאלה שלך לגבי התפקיד והקטע של הפרוטקציות מעניינת. רציתי לשאול בהזדמנות זו אנשים שעברו את התהליך - האם בכלל מתנדבים מגיעים לתפקידים משמעותיים? וכשאני אומר "תפקיד משמעותי" זה לא צמד המילים "תפקיד משמעותי" שנראה בכל אתר של כל חיל בצה"ל אלא באמת תפקיד משמעותי (למשל ביחידות בחיל המודיעין או התקשוב). לא עבודה משרדית (כבוד עצום לכל חייל ושום זלזול) אלא תפקיד יותר מאתגר? והאם באמת בעיית הפרוטקציות (או יותר מדוייק חוסר הפרוטקציות) משפיע בצורה ניכרת?

נ ו ע ה 12

New member
תפקידים

בסופו של דבר, גם במודיעין וגם בתקשוב עובדים מול מחשב וזו עבודה משרדית. השאלה היא האם התפקיד מספק, משמעותי, מעניין, תואם לתחומי העניין שלך, לאופי שלך ועוד...

בתור מלש"ב מתנדב אתה יכול לבקש כל תפקיד שתרצה. משם זה כבר תלוי במגבלות הרפואיות שלך, בנתונים וביכולות שלך, בהתרשמות הגורם המראיין מהיחידה, בצרכי היחידה וכו'... אני ביקשתי (וקיבלתי) את התפקיד שהכי רציתי מבחינתי, ולא היו לי שום פרוטקציות. פשוט ביקשתי ראיון ביחידה שיש בה את התפקיד הזה ומשם זה התגלגל.

mlwpc

New member
...

תודה על התגובה שלך. כולי תקווה שבאמת אין צורך בפרוטקציות ושבאמת כל התפקידים שמתאימים מבחינה פיזית למתנדבים אכן פתוחים בפניהם. התכוונתי לעבודה משרדית-ניהולית, כמו עבודה עם ניירת ועם תוכנה אופיס, משהו שדומה לפקיד/מזכיר. כלומר תפקיד ללא אתגר מחשבתי. נטו לכתוב משהו/להדפיס משהו, לסדר ניירות. זאת עבודה חשובה ומאפשרת לאדם להתפתח ולהתנהל יותר טוב אבל אני מאמין שיש לא מעט מתנדבים ואנשים כמוני שרוצים דווקא אתגר מחשבתי.
כאשר אני מדבר על חמ"ן או על תקשוב אני מדבר על עבודה מאתגרת כמו סייבר או פרוייקט גאמא וכו'. בהינתן נתונים מספיקים (מבחינת ידע או קב"א או שניהם ביחד) עד כמה ריאלי להגיע לשם עבור מתנדב? עד כמה אמיתית הפתיחות של התפקידים עבור המתנדבים או שזה סתם מילים יפות ובסוף שמים את רוב המתנדבים בתור פקידים? אני לא סתם שואל כי מהיכרות עם לא מעט כאלה הבנתי שזה מה שקורה. אני מקווה שאני טועה וכי אכן מתנדבים יכולים לשרת בכל תפקיד אם המגבלות הרפואיות שלהם לא מונעות זאת (ואני חושב שלשבת מול מחשב ולבצע משימה מאתגרת לא מצריכה יכולות פיזיות של לוחם חי"ר ועל זה גם מעידה הדרישה שכתובה באתר שלהם והיא פרופיל נמוך).

יש פה מגוון מתנדבים בעלי תפקידים מגוונים

ככה שאני ממש לא חושבת שיש מגמה לשים בעיקר מתנדבים בתפקידי פקידות.
כל אחד יכול לבקש מה שהוא רוצה והתאמה היא כמו אדם רגיל פלוס אישור רופאה. זה אומר שגם שכמו שכל מלשב רגיל נלחם ומציק כדי לקבל.תפקיד מסוים גם מתדב צריך לעשות זאת ולא לצפות שמכיוון שהוא מתנדב שהוא יקבל את זה בקלות רבה יותר

שיבוץ למתנדבים

בוקר טוב לכולם,

דבר ראשון, נמרוד-בנוגע לתאריך גיוסך מומלץ לפנות למוקד מתנדבים. פעיל בימים א'-ה', בשעות 8:00-17:00, במספר 03-738-7157

בנוגע לתפקידים- מתנדבים זוכים ליחס הכי פרטני אשר מלש"ב יכול לקבל. כל מתנדב זוכה לטיפול אישי ע"י מש"ק המתנדבים האחראי עליו, אשר דואג לתיקו ולשיבוץ האידאלי למענו בצורה פרטנית.
כמו שנאמר כאן, כל התפקידים פתוחים עבור מתנדבים- כמובן בהתאם למגבלותיהם הרפואיות ונתונים אישיים.
חיפוש אחר "פרוטקציות" וסיוע מהצד אינו שיקול במקרה זה, כיוון שמדור מתנדבים מהווה גישור ישיר אל כל היחידות שקיימות.
כמובן שאם למתנדב אין חיל, מקצוע או תחום מסוים שבו הוא מעוניין לעסוק מוצעים לו תפקידים כלליים יותר, וביניהם גם תפקידים פקידותיים.
אי לכך מומלץ להתעניין באינטרנט ומול גורמים שונים בנוגע לתפקידים שהינכם מעוניינים בהם, ולפנות למדור מתנדבים בכדי לבקש להתמיין לתפקידים אלו- זוהי הדרך היעילה ביותר למצוא את השיבוץ האידאלי.

בהצלחה לכולם וסופש נעים.

למעלה