תבורך כל עצה - דחוף

1mother

New member
תבורך כל עצה - דחוף

שלום, לפני מספר חודשים אירח הפורום את גב' לאה שקד ובזכות הייעוץ כאן הצלחתי לפתור אי אלו בעיות הקשורות בהמשך למודיו של בני (בן 16 ). לצערי, נקלענו למבוי סתום . שנת הלמודים נפתחת בעוד יומיים ובני, העתיד להתחיל את למודיו בכתה י' עובר בימים אלה שבעה מדורי גיהנום, בשל השתלשלות האירועים הבאה: בתחילת ט' הבן עבר איבחון דידקטי לראשונה, המלצות האיבחון לא יושמו או יושמו באופן חלקי למדי בבית הספר. מעולם לא קיבלנו כל סיוע ממשרד החינוך ואת רוב הצרכים פתרנו באופן פרטי. הבן למד בחטיבת הביניים בכתה "בינונית" שאינה שייכת לחינוך המיוחד אך לומדים בה כ- 20 ילדים תוך התחשבות בקשייהם. עם תחילת ט' הבענו את דאגתנו לגבי עתיד למודיו של הבן בחטיבה העליונה (הבן, בין היתר, סובל מגמגום, רוב קשייו עפ"י האיבחון מתרכזים בתפיסה והבנת החומר). כל מסגרת אחרת רלבנטית עבורו מרכזת תחתיה תלמידים עם בעיות התנהגות , ומאחר ובני אינו לוקה בבעיות אלה, ולרוב סבל מחברה מתנכלת שאופיינה בבעיות התנהגות,חששנו לעתיד דרכו . במסגרת הייעוץ שקבלנו בפורום פנינו למשרד החנוך, גב' כרמלה איגל (המקסימה) סייעה הן בעצה והן בהפנייה לגורמים המתאימים במשרד החינוך בירושלים ובעקבות זאת נערכה פגישה על הנהלת ביה"ס, המפקחת על ביה"ס והממונה על החינוך המיוחד בירושלים. הפורום המליץ להפנות הבן לכתה של לקויי למידה בבי"ס אחר והדבר היה כרוך בוועדת השמה.סוכם שנבדוק הנושא בכפוף לכך שתישמר לבן האופציה להמשיך הלימודים בביה"ס בו למד עד כה. לאחר שביקרנו במקום החלטנו שאינו מתאים לבן, מה גם שהתברר בשלב מאוחר יותר שהכיתה, שמנתה בעבר עד 20 תלמידים, תכיל השנה באופן חריג 32 תלמידי0. עוד התברר, שמאז שהכיתה נוסדה רק תלמידה אחת צלחה שם בחינות בגרות. חזרנו למשרד החינוך עם התשובה דלעיל . הממונה על החינוך המיוחד הציעה שהבן ישולב בבית ספרו בכיתה רגילה ויקבל סיוע (שעות שילוב) ככל שניתן. היא ציינה שדרך זו עדיפה על פני כיתת מב"ר, שם אינו זכאי לסיוע נוסף. במקביל, זימן אותנו צוות ביה"ס לשיחה במהלכה סיפרו לבני עד כמה יהיה לו קשה, עד כמה ביה"ס אינו בנוי לשילוב, ועד כמה אינם מוכנים ליטול אחריות על העתיד לבוא . מובן שבני יצא משם אפוף חרדה (אף מילת עידוד לא היתה שם!), ואנו כמובן השתדלנו להפיג את חששותיו והזכרנו לו את הסיוע שצפוי לו במסגרת שעות השילוב. רק לפני ימים ספורים הודיע לנו ביה"ס באיזה כיתה ילמד. בפגישה נוספת שלשום עם היועצת ורכזת השכבה סיפרו לבני שוב שהכיתה ברמה מאוד גבוהה, שהם מאוד חוששים, שלא יוכלו לתת לו הסיעו הנידרש וגרוע מכך - לא נתקבל כל אשור או דווח על שעות הסיוע שלו. אי לכך, הוא יתחיל הלימודים ללא כל סיוע. (יש לציין שבקשה שלנו לשלבו בכיתת מב"ר סורבה בטענה שאינו עומד בקריטריונים) . נסיונותינו להשיג את הממונה על החינוך המיוחד במשרד החינוך באזורנו עולים בתוהו . מיותר לציין עד כמה חרד בני - לנו יש הרגשה שביה"ס מנסה לצאת ידי חובתו, אפילו "מעניש" על שבחרנו להישאר שם, מציב אבני נגף בפני נער נבוך וחרד המתמודד מאז לידתו בגבורה עם כל קשייו . אנא עזרתכם מה עלינו לעשות ולמי פונים . בתודה ובבר5כה, אמא

תירתיר

New member
לא נעים ../images/Emo5.gif

ובמיוחד מרגיזה השיחה שבה הוציאו לבנך את כל הרוח מהמפרשים. להיות נחמדים זה לא עולה כסף, וחבל שלא ניסו לרכך את המכה. פני לקו הפתוח של משרד החינוך בטלפון, אולי הם ידעו למי להפנות אתכם- 1-800-222-003 בהצלחה.

Diana M

New member
חששות לקראת כתה י'

אמא יקרה שלום. מתוך קריאת הודעתך ניתן להתרשם כי בנכם ואתם נתונים במצוקה ומועקה רבה לקראת פתיחת שנת הלימודים ועלייתו לכתה י'. צר לי כי עליכם להתחיל את השנה בתחושה כה קשה וחששות מרובים. ברמה העקרונית שעות שילוב אינן ניתנות בכתה י'. משאבי סל שילוב נועדו עד כה לתלמידים בגילאיי גן חובה-כתה ט', עליהם חל חוק חינוך חובה. (לא מספיק ברור לי עדיין האם יחול שינוי בעקבות חוק שילוב) אי לכך בנכם אינו זכאי לשעות תמיכה מסל שילוב בכתה י'. תלמיד בעל צרכים מיוחדים הלומד בחינוך המיוחד (כתה מקדמת) בבית ספר רגיל, הזקוק להמשך תמיכה בתיכון, אמור לעבור ועדת השמה לקראת כתה י' על מנת לקבל משאבים במסגרת מלול 07. תלמיד בעל צרכים מיוחדים אשר למד בחינוך הרגיל וקיבל סיוע ממשאבי סל שילוב בחטיבה יכול להנות בכתה י' מסיוע המכונה שיעורי עזר, בתנאי שבית הספר פונה לפיקוח על החינוך המיוחד בסוף ט' ומבקש עבורו תמיכה מסוג זה. על פי מה שאת כותבת בנך שייך לקטגוריה השניה, השאלה האם דאגו לשריין עבורו את השעות? בענין מב"ר , מגיעים לשם תלמידים רבים ללא בעיות התנהגות ולרבים מהם מסלול זה מאפשר לסיים בית ספר תיכון בכבוד עם בגרות חלקית או מלאה. כך שאיני חושבת שזו אופציה רעה, השאלה היא האם זו אופציה המתאימה לבנכם. קשה לי מאוד לתת המצלחה היות ואיני מכירה את הנער ולא קראתי מידע רלוונטי חיובי לצורך מתן יעוץ מקצועי בנושא. השאלה שצריכה להשאל היא האם מסגרת בית הספר הנוכחי מתאימה לו. או שניתן להעבירו למסגרת מתאימה יותר. יש כיום לא מעט בתי ספר מותאמים לתלמידים בעלי צרכים מיוחדים שאינם דווקא שייכים לחינוך המיוחד נטו. לצערי הרב חלקם הגדול פרטיים. או פרטיים חלקית. מצב הדורש הוצאה ניכרת של ההורים. אם בכל זאת לדעתכם בית הספר מתאים ובנכם ישאר בו, עליכם לפעול מיידית וליזום שיחה עם המפקחת על החינוך המיוחד בתחומה נמצא בית הספר ועם מנהל אגף החינוך ברשות המקומית שלכם לשיחה חשוב כמובן לצרף את מנהל/ת בית הספר והיועצת, כך שהדברים יסגרו ויהיו ברורים לכולם : כמה שעות סיוע ינתנו ועל ידי מי ומה המחוייבות של בית הספר כלפי בנכם. אנא עדכנו אותנו בצלחה דיאנה

החורזת**

New member
בקשר לכיתת מב"ר ברצוני להוסיף

שהרבה בתי הספר מוסיפים למערכת השעות של הכיתה גם הקניית אסטרטגיות ללמידה, זכירה וארגון החומר, כך שזה כשלעצמו יכול לקדם ולהקל על התלמידים. ולגבי הקריטריונים לקבלה, ידוע לי שאחד התנאים הוא שלא יהיה אף ציון שלילי (אין לי מושג האם זה סייג שהוגדר ע"י משרד החינוך), אבל בפועל נאמר לי על ידי ארבעה מנהלי בתי ספר שונים שזו כיתה "חד כיוונית", דהיינו אין אפשרות להתחיל בה ואם מתקשים לעבור לכיתה ברמה נמוכה יותר וכן אין אפשרות להצטרף לכיתה לאחר תחילת כיתה י' ושזו כיתה שעולה למערכת הרבה משאבים מעל לכיתה רגילה ולכן הם מפנים לשם רק תלמידים שלדעתם יש להם סיכוי לעמוד בדרישות. נקודה זו היא בעייתית בעיני, כי מיהו הגורם המוסמך לקבוע את סיכויי ההצלחה?! בפועל אנחנו יודעים שמשחקים כאן גם גורמים נוספים וההצלחה אינה רק פונקציה של היכולת האינטלקטואלית.

naomi76

New member
יכול להיות שאני טועה אבל...

יש כמה נקודות חשובות: חוק השילוב חל על ילדים במסגרת חק חינוך החובה כלומר (א'-י) ולכן יכול להיות שילדכם כן זכאי לשעות. ע"פ התיקון לחוק ועדת השילוב שמחליטה זכאי/לא זכאי לשעות חייבת להתכנס בנוכחות ההוריםאו נציגם, וללא זה אינה תקפה. בנוסף אם הוחלט שבנכם זכאי לשעות שילוב חייבים לספק לו שעות שילוב. ניתן לערער על החלטת בית הספר. והכי חשוב: לפנות למפקח על החינוך המיוחד באזורכם. בהצלחה!!!! נעמי

Diana M

New member
חוק חינוך חובה חל על גן חובה-כתה ט'

עד כה לא ניתנו משאבים לחטיבות העליונות. וככל הידוע לי אין שינוי בהנחיות (עדיין)

libertadsh

New member
תגובה

שלום רב! לדעתי בית הספר אומר לכם את האמת העירומה ללא כחל וסרק, עדיף כך מאשר להבטיח הבטחות ולהשלות אתכם. כנראה שהרמה שם גבוהה ולבנך יהיה קשה. אני חושבת שאתם "בונים" יותר מידי על שעות השילוב. שעות אלה הן ממש טיפה בים, בין שעה לשעתיים שבועיות לתלמיד, אז אם תעשי חשבון ותראי שזה ממש כלום. אם בנך אכן ימשיך ללמוד שם, זה יהיה אפשרי רק אם תהיה לו עזרה של מורים פרטיים, והרבה. או שכדאי לכם לחפש בית ספר שמתאים יותר ליכולותיו ושבו לא יתקשה לעמוד בדרישות הלימודיות. בהצלחה רבה!

למעלה