תבחין מנטו

adicohe1

New member
תבחין מנטו

שלום רב, אני סטודנטית לפסיכולוגיה תואר שני, בת 27. מתחילה את הפרקטיקום שלי בבלינסון. נתבקשתי לעבור תבחין מנטו. הוזרק לי החומר מתחת לעור (ב-29.3) וכעבור 72 שעות הייתי אמורה לבוא בשנית לקריאה, אך לא יכולתי. (אבחון עצמי- היתה אדימות אך לא התנפחות ).ככה נכנסנו לפסח והנושא קצת נשכח ממני. כעת עליי לעבור את הבדיקה ואני חוששת שבשל חשיפה לחומר הקודם יהיה שיבוש בקריאת זריקת הדחף (את ההיפוך אעשה גם כשבועיים לאחר מכן).האם חששי מוצדק? אם כן, מה ניתן לעשות? פרט לכך, ביום ראשון- כשלושה שבועות מהזרקת החומר החלה לי השתעלות וקשיי נשימה. הרופאה שלי אמרה שהתקררתי, אך לאור האמור הייתי רוצה לוודא שאין קשר בין הסימפטומים הללו והתבחין (היפוטתית- אם מישהו נחשף לשחפת בעבר, התבחין יכול לאקטב המחלה? רק רוצה להדגיש שלא אובחנתי מעולם כחולת שחפת, ולמיטב ידיעתי לא הייתי חשופה לחולי שחפת). כשחוסנתי לפני מס' חודשים נגד נגיף הפפילומה ככל הנראה זה גרם לי לקשיי נשימה דומים (עם זאת מבדיקת אלרגיות עור- לא רגישה לחלבון). האם המנטו יכול לגרום לתגובה אלרגית? לסיכום- מה את מציעה לי לעשות? תודה רבה רבה עדי

שחפת

שלום לך: קודם כל בדיקת מנטו לא גורמת לאלרגיה ואין שום קשר בין הזיהום שלך בדרכי הנשימה להזרקה התת עורית. לא מומלץ לעשות בדיקת מנטו שניה בפרק זמן קצר. את צודקת זה יכול לשבש רת התוצאות. אני מציעה לך בדיקה אמינה ביותר לאיבחון שחפת חבוייה זו בדיקת דם שאנו עושים במרכז רפואי ת"א (טל 6973749) ויש לה יכולת לשלו מחלה ב-99.9% הבעיה שהיא עולה כסף 600 ש"ח זה הדבר הטוב ביור בשביל לפי סיפור מהלך העינינים.

למעלה