תביעה בגין נזקי גוף

chen001

New member
תביעה בגין נזקי גוף

שלום לפני כמעט שנתיים לאחר שסיימתי עבודתי ( אני נשואה בת 40 כיום) ובדרכי הבייתה , נסעתי לאסוף את בני מגן הילדים .תוך כדי הליכה בתוך מבנה גן הילדים של בני פגשתי בילד שגרם למעידתי וראשי פגע בפינת קיר .ראשי נפגע בצורה ניכרת ודם רב ירד. אמבולנס הגיע והועברתי לבית חולים שם אושפזתי למשך הלילה וזאת לאחר שראשי נתפר באזור המצח לאורך כ- 7 ס"מ. לאחר מכן שהיתי בבייתי במנוחה למשך 4 ימים. עד היום לא תבעתי את בעלת הגן , ביטוח הגן ו/או ביטוח לאומי . שאלותי : 1. מה פרק הזמן שניתן להגיש תביעה ? 2. את מי תובעים ? את בעלת גן הילדים ? את הביטוח של בעלת גן הילדים ? את ביטוח לאומי ? 3. מה הסכום שניתן לקבל ( החזר על האמבולנס קבלנו מקופת חולים)? 4. מה הסכום או האחוז המקובל שלוקח עורך דין בתחום ? 5. בהנחה שלא מדובר על סכום גבוה שניתן לקבל ,האם מומלץ לא להעזר בשרות של עורך דין ? תודה מראש חן

ranibe

New member
לא נראה לי שיש לך את מי לתבוע

עקרונית ניתן לתבוע את הגננת עם מדובר בגן פרטי או את העיריה ומשרד החינוך עם מדובר בגן עירוני אבל אני לא רואה פה שום עילת תביעה של ממש. באיזה אופן את חושבת שהגננת או בעלת גן הילדים הפרה חובת זהירות שהיא חבה כלפיך כמבקרת בגן ? באשר לביטוח הלאומי - אני לא חושב שיש עילה במסגרת נפגעי עבודה שהרי התאונה לא ארעה לך תוך כדי או עקב העבודה. גם ההלכות לגבי סטיה מהדרך לא חלות. אבל אני לא מומחה בתחום וזאת יש לבדוק. בכל מקרה כדאי לך לספר לעו"ד את כל נסיבות הפגיעה אולי הוא יסבור שיש אחריות על הגנת. רני

פגיעה בעבודה

על פי סעיף 81 לחוק הביטוח הלאומי, תאונה שחלה תוך סטיה והפסקה מהותית מהדרך המקובלת (הביתה) אינה תאונת עבודה. אולם, קימיים לכך שני חריגים (סעיף קטן ב) ולא יראו כהפסקה או כסטיה של ממש, אם נעשתה לאחת מאלה: א. כדי ללוות ילדו לגן ילדים או למעון ילדים או למקום אחר שהשר קבע כמקום שבו נמצא ילד לפי הסדר קבע או להשיבו משם; ב.כדי לקיים מצוות תפילת בוקר בציבור בבית תפילה שבו הוא נוהג להתפלל. הייתי ממליץ לך לפנות בכל ההקדם להגשת טפסי תביעה למוסד לביטוח לאומי. רפאל

אתה צודק באופן חלקי בלבד

אכן קיימת חזקה לפיה, יראו תאונה בעבודה כזו הנגרמת בדרך ובחזקה מהעבודה. לכאורה, היות ולא נפגעה כשיטתך "בדרך או בחזרה מהעבודה" הרי שאינה זכאית לתגמולי מהמוסד לביטוח לאומי. אולם, המחוקק קבע בחוק הביטוח הלאומי, כי סטייה מהותית מנתיב הדרך כאמור לא ייחשב כתאונת עבודה למעט שני מצבים שפירטתי בהודעתי, כאשר אחד מהמקרים הוא ליווי ילד לגן (באופן טבעי גם החזרתו). בנסיבות העניין, המקרה של אותה הגב' עונה אחר תנאי החוק ולכן יש לפנות בהגשת תביעה לביטוח הלאומי. לגבי הגשת תביעה כנגד המעון או כל גורם אחר יש לבדוק את נסיבות האירוע לגופו של עניין. אשמח לענות על שאלות נוספות, שבוע טוב, רפאל

למעלה