תביעה בגין נזקי רטיבות

תביעה בגין נזקי רטיבות

אני גרה בבית קומות והשכן מתחתי התלונן על נזקי רטיבות בביתו, הבאתי מס בעלי מקצוע שביצעו מס תיקונים והבעיה לא נפתרה בפעם האחרונה הפכתי את רצפת המרפסת והתגלה חור בצנרת הצינור הוחלף והבעיה נפתרה. בנוסף דאגתי לתיקון כל הנזקים בדירת השכן עי בעל מקצוע ( התיקון עדיין לא בוצע ממתינים להתייבשות מלאה בערך עוד 20 יום)השכן מבחינתו ממשיך לטעון שיש עדיין רטיבות ונזילה וכשנכנסתי לדירתו זה התגלה כשקר כי המקום יבש!! לפי עניות דעתי הוא טוען זאת בכדי לנפח את כתב התביעה שהןא מכין. היום הגיע אלי שליח עם כתב תביעה מעטפה לבנה ששם העורך דין מחוק עי טוש שחור וציינתי שאני לא חותמת על מה שאני לא מכירה ובמידה ומעוניינים למסור לי שיבצעו זאת עי דואר ישראל. עד כאן הסיפור. שאלתי היא האם פעלתי נכון והאם השכן צודק במהות התביעה ומה עליי לעשות. תודה שקראתם הכל אשמח לתגובות.

הכלל הבסיסי במשפט קובע כי "המוציא מחברו

עליו הראיה". כלומר, אם הוא רוצה לתבוע אותך, הוא צריך להוכיח שאת גורמת לו את הנזק.

כשתקבלי את התביעה תראי יותר חכמה... אולי יש לו שב בדיקות שמוכיחות את מה שהוא טוען? מצד שני, לי זה נראה שפעלת בצורה סבירה וטובה על מנת לתקן את הנזקים.

ממליץ לך לכשתקבלי את כתב התביעה, לקבוע פגישה עם עו"ד ולעבור בדיוק על איך את מתגוננת.

האם עלי לגשת למשרד העוד?

לקבלת התביעה או להמתין שיגיע השליח בשנית? אני מאוד רוצה להתקשר לעוד כי כל הסיפור הזה הזוי לחלוטין ני כחודש הוא פנה אליי טלפונית בפעם הראשונה ואמר לי שיש לי 2 אופציות תביעה או תיקון הבעיה + תיקון הנזק אצל השכן , אמרתי לו שברור שאני מתקנת וזה לא קשור להיותו מעורב ועכשיו תובעים אותי?

שוחחתי עם העוד

וציין שאתמול היה אצלי השליח ומאחר וסירבתי לקבל את כתב התביעה הדין אומר שקיבלתי את כתב התביעה. האם נכון הדבר? במידה וכן מה עליי לעשות? ובנוסף העו״ד צייון שהוא לא מאמין לי שתיקנתי את הבעיה והחלפתי צינור מבקש הוכחה מבעל המקצוע שביצע את התיקון אסמכתה כתובה + קבלת מס. האם עליי למסור לא

תשאירי את כל הראיות שלך לכתב ההגנה.

ותבקשי שיישלחו לך את כתב התביעה. עקרונית הוא צודק לגבי הסירוב שלך לקבל

שוחחתי עם העוד

וציין שאתמול היה אצלי השליח ומאחר וסירבתי לקבל את כתב התביעה הדין אומר שקיבלתי את כתב התביעה. האם נכון הדבר? במידה וכן מה עליי לעשות? ובנוסף העו״ד צייון שהוא לא מאמין לי שתיקנתי את הבעיה והחלפתי צינור מבקש הוכחה מבעל המקצוע שביצע את התיקון אסמכתה כתובה + קבלת מס. האם עליי למסור לו?

למעלה