תביעה בגין עוגמת נפש

גברת ע

New member
תביעה בגין עוגמת נפש

שלום רב,
אני שוקלת לתבוע חברה סלולרית שמזה זמן מה מטרידה אותי וזאת למרות בקשות מפורשות, חוזרות ונשנות : בעל פה בטלפון, במיילים (עם אישור על קבלת המיילים) ובפייסבוק (לצערי הם מחקו את ההודעה), שיפסיקו להטריד אותי ושימחקו אותי מכל רשימה שאולי אני מופיעה בה ושלא התקשרו.
הבנתי שיש לי עילה על פי סעיף 30 לחוק התקשורת ועל פי חוק הספאם.
על פי מה אני קובעת סכום לפיצוי כשאני מגישה תביעה והאם אני צריכה/חייבת להיעזר בעו"ד? אם אני לא נעזרת בעו"ד האם ייתכן שיפסלו או לא יקבלו את התביעה שלי מכיוון שאינני בקיעה ברזי החוק ובכתיבה משפטית?

תשובות

1. טלפונים מפי בני-אדם אמיתיים הם לא קשורים לחוק הספאם. תוכלי לקרוא פה עוד קצת אם בא לך.

2. יכול להיות שניתן להגיש תביעה בגין עוגמת נפש / הטרדה על טלמרקטינג (גם לפי סעיף 30 לחוק התקשורת בזק ושירותים), אבל אני לא מכיר פסקי דין כאלה (עדיין). עם זאת - אני חושב שכדאי שמישהו כבר יגיש תביעה כזו.

3. לא חייבים עו"ד בכלל. תביעות קטנות זה הליך שבבסיס שלו הוא בלי עורכי דין. יש מדריכים באתר שלי לגבי איך לכתוב תביעה. תקראי ותתפנקי

4. סכום התביעה משתנה בהתאם לכמות הפעמים שהתקשרו אליך. רעיון: עבור כל פעם תתבעי 500 ש"ח, ותטעני שאת דורשת חצי ממה שמקובל בעניין חוק הספאם, תוך שאת יודעת שזה לא נחשב ספאם, אבל יש בזה כדי להטריד ולהפריע, ולאחר שביקשת להסיר אותך מהרשימות שלהם ולהפסיק להתקשר, הרי שזו גם פגיעה בפרטיות.

גברת ע

New member
תודה רבה!

אני אקרא באתר ואגיש תביעה זה באמת כבר מציק ועובר את גבול הטעם הטוב
בפעמיים שלוש הראשונות זה היה מצחיק אחכ כבר נהיה מעצבן

גברת ע

New member
ואם אפשר בבקשה שאלה נוספת

האם אני יכולה לתבוע בתביעות קטנות עוגמת נפש (נגד אותה חברה) על מקרה שקרה לפני כ-4 שנים שלאחריו התנתקתי מהחברה ואז בעצם התחילו הפניות הטלפוניות מהם?
כלומר תביעה על עוגמת נפש בגין שני דברים שונים הקשורים לאותו מקרה וחברה

מור893

New member
תגובה

המקרה שלך יכול רק לעמוד תחת חוק הגנת הפרטיות או הטרדה על פי חוק 30 של בזק.
על פי חוק הספאם לא ניתן לעשות דבר מכיוון שלא פנו אלייך דרך מייל /SMS/ או IVR .
מומלץ להגיש תלונה במשטרה ולהגיש לחברה התראה טרם נקיטת הליכים כולל התלונה במשטרה , במידה וההטרדה לא תפסק .

מור893

New member
יש לשים לב

על פי חוק הגנת הפרטיות אפשר לתבוע עד 3 שנים אחורה.

למעלה