תביעה בלשון הרע נגד מי שאמר את השקרים לעו"ד

yalays

New member
תביעה בלשון הרע נגד מי שאמר את השקרים לעו"ד

אז ככה העו"ד כתב בתביעה נגד אבי שאני הומסקסואל אשר לוקח כסף עבור קיום יחסי מין (אני הומסקסואל.. אבל החלק השני ממש ממש ממש ממש לא נכון) הובהר לי (בין היתר כאן) כי על אף שאין רלוונטיות בין הלשון הרע לבין התביעה - עדיין העו"ד מוגן מתביעה. אולם - האם אני יכול לתבוע את האדם שאמר זאת לעו"ד? זאת אומרת האם אני יכול לתבוע בלשון הרע את התובע על עצם האמירה של הדברים לעורך דין על מנת שייכתוב אותם?

ראשית אומר כי אני מתקשה להבין

מדוע שעורך הדין יציין את נטיותך המיניות לרבות הטענה לזנות בכתב תביעה שהוגש נגד אביך, ולכן בעניין זה יש צורך לקרוא את כתב התביעה ולהבין את ההקשר. בכל הנוגע לתביעה כנגד האדם אשר אמר את הדברים הרי כי באופן עקרוני יש צורך להוכיח כי מדובר ב "פרסום" כמשמעותו בחוק שמטרתו היא לפגוע לבזות וכו' (ראה הגדרה בחוק), אחרי השלב הראשוני יש לבחון האם עומדות לאותו אדם ההגנות הקבועות בחוק. במקרה דנן השאלה היא האם מסירת הפרטים לעורך הדין לצורך ניהול הליך משפטי מוגנת או לא ? לדעתי מאחר ולמסירת הפרטים יש קשר ישיר ליכולת לנהל את ההליך משפטי הרי שגם מסירת הפרטים חוסה תחת ההגנה של פרסום במסגרת הליך משפטי. בכל מקרה נראה יש לי תחושה שהמקרה קצת יותר מורכב במיוחד לאור כי עו"ד בחר לציין נטיות מנייות ולהאשים בזנות במסגרת כתב תביעה ???? באם העניין כלל לא רלוונטי ניתן לדרוש למחוק את העניין מכתב התביעה וסביר שבית משפט ישאל את אותן השאלות אשר אני מעלה כאן. אוסיף ואומר כי אם אכן העניין כלל לא רלוונטי לכתב התביעה וכל מטרתו היא לפגוע ולהשפיל אולי יש מקום לתבוע בגין לשון הרע.... כלומר אלו בדיוק המקרים אשר מהם נוצרים תקדימים משפטיים. בהצלחה.

למעלה