תביעה בשם בן משפחה

1234aaa

New member
תביעה בשם בן משפחה

שלום,
אבא שלי קנה מוצר מסוים (שילם באשראי שלו והחשבונית הוצאה עליו). יש עם המוצר בעיה ואני מעוניין לתבוע את החברה
אבא שלי כמעט ולא דובר את השפה ולכן מן הסתם אני זה שמגיש את התביעה.
יש בעיתיות בזה שאני מגיש את התביעה ולא הוא? כלומר אני רוצה להגיע למצב שאני מיופה כוחו ושהוא בכלל לא יצטרך להגיע למשפט (נניח שאין ערך לעדות שלו).

האם זה בסדר שהחשבונית עליו והתובע זה אני? האם צריך לצרף עוד איזה מסמך שנותן לי הזכות להגיש בשמו?

1234aaa

New member
עוד דבר שאני מנעוניין להוסיף הוא

שמי שניהל את המשבר המול החברה זה אני וכל המו"מ מול החברה נעשה על ידי.
אני לא מעוניין בכלל שאבא יהיה בבית המשפט כדי שלא ינצלו את זה שהוא גם לא בקיא בפרטים וגם לא דובר טוב את השפה.

הוא חייב להעיד. וישאלו אותו חקירה נגדית

ואתה תהייה המתורגמן שלו . אין בררה . כך זה הולך בבתי מישפט . לפי דעתי . הייתי נוחאח במישפט ת.ק. ערביה תבעה מישהוא דיברה ערבית .
אח שלה תירגם . את שאלות השופט

1234aaa

New member
אם אני מגיש תביעה בשמי

נגד החנות, למה שהוא יבוא?
אם יש לנו בעיה עם מוצר בשווי 10K, החשבונית היא על שמו של אבא.
האם אני יכול לתבוע את החנות בלי קשר אליו?

את מי רימו אותך את את האבא ???????????

את מי שרימו /סידרו צריך להגיעה לשופט ולספר מה קרה .
אתה תספר אבא שלי קנה המוכר אמר לו כך . ובסוף זה לא כך אלה קח .
עדות שמיעה מיצד ב לא טוב . כי הניתבע ירצה לחקור את זה שחושב שסידרו אותו
וזה לא אתה . זה אחר

1234aaa

New member
אני גר איתו, משתמש באותו המוצר

ואני הייתי זה שניהל מולם את כל המשבר.

זה לא שייך מה רשום בחשבונית

חשוב שמול השופט יהייה זה שסידרו אותו /רימו אותו . אם זה אתה אז תגיש תיבעה

עקרונית מה שניתן לעשות זה שאבא שלך ואתה

תגישו את התביעה יחד (שכן הוא זה ששילם), ובמקביל תגיש בקשה לייצוג של אבא שלך. ככל הנראה ביהמ"ש ייאשר (תכתוב שאתה בן משפחה, שאתה עושה את זה שלא בשכר ושלא כעיסוק). בבקשה תבהיר שאבא שלך לא דובר עברית (זה נכון? בכלל לא?), ותבקש מביהמ"ש לפטור את אבא שלך נמוכחות בדיון, תוך ציון שאתה זה שניהל את כל ההתקשרות, אף על פי שהתשלום היה בפועל ע"י אבא שלך.

אם ביהמ"ש יאשר - יופי. אם לא - שאבא יגיע לדיון.

אם אתה שואל אותי, אין שום סיבה שאבא שלך לא יגיע לדיון (אלא אם מדובר בקושי פיזי). זו דרך המלך, וכך צריך להיות. כל ניסיון אחר עלול לעלות ביוקר (גם מהסיבות שקרמר כתב).

1234aaa

New member
העניין הוא

שבעקבות הסכסוך עם בית העסק אני הפסדתי ימי עבודה אני הזמנתי חוו"ד של מומחה (שהחשבונית שלו הוצאה על שמי) ככה שחלק מהנזק שלי.
אין בעיה פיזית שיהיה בדיון אבל הוא לא בקיא בפרטי האירוע ולא דובר עברית ברמה של דיון בבית משפט. אין לי בעיה שיהיה שם אני לא רוצה שיהיה תחת חקירה נגדית.ויגיד תחת לחץ דברים לא נכונים.

אם הוא מגיע לדיון כשאני מייצג אותו, האם הוא יכול להיות תחת חקריה נגדית?
את טופס הייצוג אני שם בכתב התביעה או שזה תופס נפרד?

שוב להגיע לדיון אין בעיה, אני לא רוצה לשים אותו במצב שמנצלים את זה שהוא מבוגר וחלש ושואלים אותו שאלות שהוא לא מבין..איך הכי טוב להתמודד עם המצב הזה?

שמע , כתבו לך את המצב . תעשה מה שאתה חושב

בהצלחה . אני רוצה אני לא רוצה . בית מישפט לא שלך . יש נוהל וזהוא . בהצלחה

1234aaa

New member
תודה אסף

אבל לא ענית איך מגישים את בקשת הייצוג ואת הבקשה לפטור אותו מנוכחות בדיון.
אני שם את זה בכתב התביעה או שאלה טפסים מיוחדים?

למעלה