תביעה בשני ביטוחים ויותר במקביל

clules5

New member
תביעה בשני ביטוחים ויותר במקביל

היי! לאחרונה התייעצתי עם רופא מומחה, לאחר מכן שהורדתי את הטופס תביעה נוכחתי לדעת ששואלים אותך "האם קיים ברשותך ביטוח נוסף" "האם אתה מתכוון לתבוע מול גורם אחר"? השאלה שלי: האם זה עניינן של חברות הביטוח?האם הן יכולות למנוע ממני קבלת תשלום במידה ותבעתי גורם נוסף? אם כן, למה אני משלמת להם? מישהי מהחברה ביטוח בהראל אמרה לי "יש חוק כזה, מה את חושבת שתעשי כסף מזה..." אודה לתשובתך.

משה999

New member
צודקים מהראל, א"א להרוויח כסף מתביעת ביטוח.

ולכן בעת התביעה מבקשים ממך קבלה מקורית שרק כנגדה ניתן לקבל כסף.

clules5

New member
תגובה

אני לא רואה את זה כרווח, אתה משלם פרמיות כל חודש מה הקשר בין ביטוח לביטוח?

דן סלס

New member
שיפוי

ביטוח רפואי ברובו הוא מסוג שיפוי כלומר אתה מקבל החזר על הוצאה שהוצאת בפועל ולא יותר ממה ששילמת ועד תקרה כלומר על אותה הוצאה לא תקבל שיפוי פעמיים והטכניקה פשוטה - תביא קבלה מקורית ויתנו לך החזר - כולם מבקשים מקור ולכן לא תוכל לתבוע פעמיים

דן סלס

New member
עוד מסקנה

אין צורך בשני ביטוחי בריאות המכסים את אותו דבר כי ממילא לא תקבל משניהם

clules5

New member
אבל מה קורה אם נותנים לך רק חלק מהסכום?

אני גם יכולה להגיש העתק נאמן אבל זו לא הנקודה בכל ביטוח נותנים לי חלק מהסכום כך שאני בהחלט רוצה לנצל את שניהם על מנת להגיע לידי הוצאה שתהיה= 0, השאלות שהם שואלים בטופס ם מותר להם בכלל למנוע קבלת תשלום אם תבעתי חברה נוספת, הרי שוב אני לא מקבלת את הסכום המלא מכל חברה.

דן סלס

New member
טכני

להבא במקרה כזה שלם בשני תשלומים ובקש שתי קבלות כל אחת על חצי והגש כל אחת מהן למבטח אחר למקרה זה לאחר שתקבל כסף ממבטח א - בקש מכתב המפרט מה קיבלת והגש אותו עם העתק קבלה למבטח ב - ואלו יתנו לך ההפרש - כך צריך להיות אם מחלקת התביעות יעבדו נכון, לא בטוח שזה יהיה "פשוט" להסביר להם שלא חרגת מעקרון השיפוי

longweekend

New member
כפל ביטוחים

מתשובה זו אפשר להבין שכפל ביטוחים כן יכול להיות מועיל. למשל: בעת ניתוח מורכב בחו"ל, אם הכיסוי לא מספיק (למרות שהוא גבוה) אז אם השארית על קבלה נפרדת אפשר לבקש מהביטוח השני. האם זה יעבוד גם על תקציב לחיפוש תורם להשתלה למשל? (בעוד חברה אחת מקצה בפוליסה 10K$ עבור החיפוש, השניה עוד 10K$ ואז אפשר להציג הוצאות חיפוש על קבלות שונות ולקבל משני הביטוחים) זה לא עובד שיפוי אחד עבור מקרה ביטוחי אחד? ככה שאי אפשר לתבוע מול שני פוליסות עבור אותו מקרה ? (כי שני הקבלות מיצגות את אותו המקרה רק ב"תשלומים") הבנתי נכון ? אם ככה יש יעילות מסוימת בנושא השיפוי וכפל הביטוחים כן יכול להיות טוב עבור אדם עשיר שאין לו בעיה לממן זאת... ? דן, בנושא אחר שלחתי לך מסר פרטי ואשמח לעזרתך.

longweekend

New member
עוד שאלה בנושא כפל ביטוחים

איך בוחרים את איזו חברה לתבוע וממי לבקש החזר ? האם קורה שחברה מסרבת לתת שיפוי עבור טיפול שבוצע ודורשת שתתבע חברה אחרת, כאשר יש לך פוליסות בשניהן? זה אולי מה שקורה עם ביטוחים לחו"ל ?

דן סלס

New member
יש מקרים

יש מקרים שאם יש תקרה נמוכה יש הגיון בכפל אבל רוב הביטחוים בישראל בנויים על תקרות ראליות כלומר נותנים מענה ע"פ עלויות בפועל אם יש ביטוח השתלות שמכסה עד 1,000,000$ ועלות השתלת כבד הכי יקרה היא 700,000$ מה ההגיון ברכישת עוד ביטוח? לשאלה השניה - תוכל לתבוע איזו חברה שבא לך כל אחת מחוייבת בפני עצמה

ייעוץ מרופא מומחה

עבור ייעוץ מטעם רופא מומחה ניתן לקבל החזר כספי הן דרך הביטוח המשלים של קופת החולים והן דרך ביטוח הבריאות הפרטי . קבלת הכספים מתבצעת עיי' שליחת חשבונית מקור שנתקבלה בגין הייעוץ לחברת הביטוח ולקופת החולים.

clules5

New member
לא קיבלתי עד כה תשובה חד משמעית...

בפוליסה של ביטוח הביראות רשום שאם אתה מביא קבלה שתבעת את קופת החולים תקבל עד 80% מההפרש כאשר אם לא הבאת קבלה מקופ"ח תקבל 60% על כל הסכום, בחשבון פשוט זה יצא יותר כך שלמה עליי להציג את מה שקיבלתי? ואם קיים עוד ביטוח נוסף האם מחובתי להודיע לחברות הביטוח בטופ שהן שולחות הרי אם טענתי שאין ברשותי זה דבר שקר ואם אני טוענת שיש ברשותי אולי הן יכולות למנוע ממני את החזר הכספים... לא ברור. אשמח לתשובה חד משמעית.. האם יש מניעה/חוק שאומר שעליי להצהיר שיש לי ביטוחים נוספים והאם עליי להודות שתבעתי אותם?

למעלה