תביעה וקבלת כתב הגנה - איך מגישים המשך?

makiko

New member
תביעה וקבלת כתב הגנה - איך מגישים המשך?

שלום,

תבעתי את קבלן הבניין שלי וקיבלתי רת כתב ההגנה שלו אשר כולל עדות שקר, ומספר שקרים נוספים בכתב ההגנה.

מכיוון שבעת המשפט אין זמן להיכנס לעומק הדיון, ברצוני להגיש את השגותי לכתב ההגנה של הנתבעים.
איך לעשות זאת? האם זה מקובל?
האם במכתב הסתייגות לכל אחת מהנקודות בכתב ההגנה?
מהי כותרת מכתב זה? האם 'המשך כתב תביעה'? האם 'התייחסות לכתב הגנה'? האם יש מונח מקצועי לכותרת זו?

תודה.

makiko

New member
ועוד משהו - ברצוני להציע מכונת אמת על עדות

השקר של העד, וגם אני אהיה מוכן להיבדק במכונת אמת. האם להציע זאת במכתב ההסתייגות?

גם אני מתכוון לבקש מבית המשפט להטיל על העד את העונשים הקבועים בחוק על עדות שקר. האם מקובל?

ההמשך יהייה בבית מישפט

בחקירה נגדית . שתחקור את הניתבע . בנתיים המצב הוא תייקו . גם השופט עיין ב2 התיקים והוא יחליט איך יהייה ההמשך .

אתה מחליט שזה שקר . מי שמחליט אם זה שקר זה השופט ולא אתה .
בהצלחה

makiko

New member
תודה: האם אין אפשרות לשלוח מכתב נוסף?

במידה ואשלח - האם זה לא יהיה מקובל על בית המשפט.

על פי סדרי הדין בתביעות קטנות, לאחר כתב ההגנה

מתנהל דיון. בניגוד לתביעה "רגילה" שם לאחר כתב ההגנה ניתן להגיש גם "כתב תשובה", הרי שבתביעות ההליך קצר יותר.

המלצותיי: להכין נייר מסודר ובו תשובות לכל הנקודות החשובות בכתב ההגנה. בתחילת הדיון לבקש מביהמ"ש להגיב לכתב ההגנה ולעשות זאת בע"פ.

אם בכל זאת תה מרגיש שהרבה יותר נוח לך בכתב, ושיש סיכוי שתילחץ בדיון (זה קורה תמיד), אז אתה יכול להעביר לביהמ"ש פקס עם כתב תשובה קצר (עמוד-שניים), ולכתוב בו שאתה יודע שאתה שעפ"י סדרי הדין המקובלים אין כתב תשובה, ואולם אתה מעביר את הנקודות המרכזיות שלך על מנת לייעל את הדיון בביהמ"ש ולקצר אותו.

למעלה