תביעה - חוק הספאם

liran9111

New member
תביעה - חוק הספאם

שלום,
- תבעתי בבית משפט לתביעות קטנות חברה שמספקת קורסים אשר שלחה לי מסרים פרסומיים. חברה שלא הכרתי לפני, שלחה לי הודעת מייל, 2 סמסים, והתקשרה אליי - בהצעה להציע לי קורס מסוים בתשלום. גובה התביעה 4K.
- לפני שהגשתי את התביעה שלחתי מכתב למנכ"ל החברה בשאיפה לא להגיע לבית המשפט (מנכ"ל החברה התקשר אליי וטען כי הוא לא יודע במה מדובר ושנלך לבית משפט - אין לי את השיחה מוקלטת).
- הגשתי את התביעה, והיום מנכ"ל החברה התקשר וסיפר לי כי בזמנו נרשמתי לאתר שמציע משרות עבודה ושלחתי את קורות החיים שלי למשרה מסוימת (כחלק מההרשמה לאתר סביר להניח שהסכמתי לקבל הצעות פרסומיות) והוא בעצם ניסה ליצור עימי קשר ושלח הודעות SMS ע"מ להציע לי לעבור אצלו קורס במכללה (קורס בתשלום) ולאחר מכן הוא ישמש כמין חברת השמה ויעזור לי לחפש עבודה.

- הטענה שלו משנה את כל הסיפור, כי אם הרי הסכמתי לקבל הצעות פרסומיות דרך האתר של מחפשי העבודה - אז אין לי מה לטעון.
- לפני הגשת התביעה, כשדיברתי עם המנכ"ל הוא לא הזכיר שום דבר כזה, וטען כי לא יודע במה מדובר.
- באחת ההודעות שנשלחו לי דרך הטלפון השבתי "לא זכור לי שנרשמתי למשהו כזה" (ע"מ להיות בטוח כי הם לא קיבלו את הפרטים שלי בהסכמה), וקיבלתי את התשובה הנ"ל "לא נרשמת, רציתי לתת לך מידע בתחום".

מה לעשות? יש לי סיכוי בתביעה ? לבטל את התביעה?

מור893

New member
תגובה

כחלק מטענות ההגנה שאין מה להגיד מתחילים לספר סיפורים ומשקרים .
לגופו של עניין אתה חייב לתת את הסכמתך מכתב או מראש לקבלת חומר פרסומי , כל הודעה התוכן שלה חייב לעודד רכישת מוצר או הוצאת כספים בדרך אחרת
חייב שתהיה אפשרות להסיר את הפרטים שלך . אם הסכמת לקבל הודעות פרסומיות הוא צריך להוכיח זאת .
כמו כן מומלץ לצרף את פסק הדין האחרון של בית משפט העליון שקובע באופן חד משמעי שכל הודעת ספאם גובהה יהיה כ-1000 שקלים כדי להרתיע את המפרסמים ולמנוע הטרדה .
תדע לך שהתרבות הצרכנית היא ברמה מאוד נמוכה כלומר כל החברות משתמשות בשיטת מצליח ומשקרות לאורך כל הדרך , ככה שאין מה להתרגש מאף אחד.

liran9111

New member
הקטע

שבהתחלה חשבתי שאולי הוא הגיע אליי דרך שליחת קורות חיים..
ובשביל להפריח את הרעיון הזה - שאלתי את הנציגה במפורש, ואמרתי שלא זכור לי שנרשמתי לדבר כזה. והיא אישרה לי שאכן לא נרשמתי (יש לי צילום של ההודעה).
בגלל זה היה לי ברור שלא נתתי את הסכמתי.
ואפילו בשיחה עם המנכ"ל לפני שהגשתי את התביעה - הוא בכלל לא הזכיר את האפשרות שהוא הגיע אליי דרך קורות חיים.
&nbsp

מור893

New member
בדרך כלל

אחריי שמגישים תביעה פתאום נזכרים שיש גם שירות וצריך לענות על כל הטענות כי אם לא ייתכן ונפסיד בבית משפט .
אז אל תתרגש מכל סיפור שמספרים לך , יש חוק וכנראה המנכ"ל אינו מכיר את החוק .

למעלה