תביעה ישנה בנזקי גוף מתחת לגיל 18

lolee1

New member
תביעה ישנה בנזקי גוף מתחת לגיל 18

כיום אני בת 22. בגיל צעיר בבית ספר יסודי, אחד התלמידים "שם לי רגל" ונפלתי על הפנים ונשברה לי חלק מהשן הקדמית. אני ניגשת לרופא מידי כמה זמן כדי לטפל בחלק של השן שכל הזמן נופלת(הרופא מדביק לי חתיחת שן תותבת השלמה). האם אני יכולה כיום בהיותי בוגרת לתבוע על הנזק שנגרם לי בהיותי ילדה והורי לא ידעו שאפשר לתבוע? את מי אני אמורה לתבוע ואיך?והאם כדאי?
 
לתבוע תמיד אפשר אבל בגין מה

שלום לך, כעקרון, מלבד לנסות לתבוע ישירות את התלמיד, אנני מוצאת עילה שבגינה אפשר יהיה לחייב את ביה"ס באחריות לתאונה. בעקרון, היות והתאונה ארעה לך בהיותך קטינה, תוכלי להגיש תביעה עד גיל 23. בברכה,
 

lolee1

New member
כל תלמיד בבית ספר משלם על ביטוח

תאונות אישיות באופן שנתי, ישנה חברת ביטוח אלייה כסף הולך. הביטוח תקף אפילו אם קרה מקרה ביטוחי מחוץ לזמן הלימודים.על אחת כמה וכמה כשזה קורה בהפסקה בגלל תלמיד ש"תקף" כשהוא שם רגל לתלמידה אחרת. -ישנו גם ביטוח מפני תקיפה של תלמידים. כל פגיעה בשיניים מטופלת חינם במרפאת שרש. בזמנו יכולתי לגשת לטיפול חינם במרפאות שבהסדר עם בית הספר בגלל שהפגיעה קרתה בכותלי בית הספר. אך הורי לא ידעו ובית הספר לא דאג לזה . מה שיותר חמור בעיניי זה שהורי התמימים לא פעלו בנדון בגלל שהטעו אותם ואמרו להם שלא כדאי לתבוע והורי נכנעו ללחץ ולא תבעו או דרשו כלום. אני כשהייתי קטנה לא הבנתי את המשמעות של שבירת שן, דבר שילווה אותי למשך הרבה זמן, מה גם שזה פגע בתנוחת השן, בחוזקה שלה ומדובר בשן הקדמית שהיא מאוד בולטת. כל פעם אני ניגשת להדביק את החלק הזה שנופל מחדש וזה לא בגלל שקיבלתי טיפול לא טוב, כי עובדה שכל פעם יש במרפאה הזאת רופא אחר שמבצע בי את הטיפול. לכן היום אני מעוניינת לדרוש את זכויותיי, לא סתם התיישנות מתחילה מגיל 18, אני עדה שחוק זה מאוד הגיוני כי באמת רק בגיל בוגר את מבינה את המשמעות של זכויותייך (וחובותייך) בצורה ברורה וחד משמעית. לכן, חשבתי לתבוע. היום אני בחורה צעירה והאסטתיות של השיניים היא חלק מכרטיס הביקור בחיים, זה מפריע לי. האמת שלא חשבתי לתבוע את אותו תלמיד כי אחרי הכל הוא היה ילד קטן כשהוא שם לי רגל ואני גם לא יודעת איך אפשר לתבוע עכשיו. זה עניין עקרוני לדעתי.
 
נזקים לקטין

מירוץ ההתיישנות לגבי תביעות של קטינים מתחיל עם הגיעם לבגרות - לגיל 18. תקופת ההתיישנות ברגיל הינה 7 שנים (בכפוף לחריגים מרחיבים כמו אי ידיעה או מצמצמים כמו תביעות לתגמולי ביטוח) ולכן התביעה תתיישן בהגיעך לגיל 25. בנוגע לשאלה את מי לתבוע - ישנה אפשרות לתבוע את הילד הפוגע ואת הוריו, וזאת כמובן לאחר בחינה של השאלה האם ניתן ליחס להם עוולה כלשהי לרבות רשלנות או תקיפה. בנוגע למשרד החינוך (ויתכן שאף הרשות המקומית אם היא מנהלת את בית הספר) יש לבחון את המקרה לעומק, על מנת לברר האם ניתן ליחס להם אחריות כלשהי (בהשגחה על התלמיד הפוגע, האם המדובר היה בתלמיד בעייתי וכו') מעבר לכך - לאור הבעיה בשן יש לבחון האם ניתן לך טיפול רפואי ראוי בהתחשב במצב השן או שמא יש כאן עניין של רשלנות רפואית.
 
למעלה