תביעה לביטוח

a n i 1 1 1

New member
תביעה לביטוח

שלום, בהמשך לשאלה מלפני חודש... עורכת דין איתה התייעצתי אמרה לי שסביר שחברת הביטוח תיתן פיצוי של כ- 2000-3000 ש"ח בלבד. האם זהו סכום סביר לתאונה יחסית קשה? (יצאתי מהרכב ללא פגע וזמן מה אח"כ החלו כאבי צוואר - הרכב הושלך באוויר ונחת על צידו). תודה!

barakshany

New member
תשובה:

ראשית, נכון היה אילו היית חוזרת על הפרטים של שאלתך מלפני כחודש. בכל אופן, אני מבין שאת שואלת לגבי הפיצוי השכיח במקרים של תאונת דרכים בה לא נמצא נזק רציני, לרבות שברים, צלקות וכו'. הפיצוי ניתן בהתאם למצבך הרפואי בעקבות התאונה, הא ותו לא. אין זה משנה כלל וכלל אם מדובר בתאונה קשה ואם הרכב "הושלך באויר" אם לאו. מה שחשוב הוא מצבך הרפואי, כפי שבא לידי ביטוי בתיעוד הרפואי. חישוב הפיצוי תלוי, בין היתר, באם הנפגע אושפז, גיל הנפגע, האם ביקר במיון, האם ביקר גם בקופ"ח, האם עבר סדרת טיפולי פיזיות' (או יותר), האם קיים נזק בלתי הפיך (נכות צמיתה), האם קיים הפסד השתכרות, וכו'. בכל אופן, ניתן לומר, כי במקרה של תאונת דרכים עם פגיעה קלה (כאבי צוואר/גב) בה הנפגע פנה לחדר מיון בלבד ולא נתגלה נזק משמעותי - נהוג לפצות בכ- 3,500 ש"ח (סדר גודל). 2,000 ש"ח - נשמע לי נמוך,גם מבלי להכיר את נסיבות המקרה הספציפי... כמובן שיש מקרים יוצאים מן הכלל....

למעלה