תביעה לנכות כללית

night m a n

New member
תביעה לנכות כללית

הגשתי בקשה לנכות כללית והיא נדחתה מכיוון שאין פרטים על חשבון בנק והבעיה שאני לא יכול כרגע לפתוח חשבון בנק מכיוון שיש לי עיקול על החשבון השאלה שלי היא אם יש איזושהיא דרך מבלי שיהיה לי חשבון על שמי ושאני יוכל להמשיך בתהליך של תביעה של הנכות הכללית המון המון מזל טוב על הפורום

זו לא אמורה להיות בעיה

הפתרון הראשון הנראה לעין הוא בסעיף 304 לחוק הביטוח הלאומי: (א) נוכח המוסד כי הזכאי לגמלה או האדם שלידיו צריכה הגמלה להינתן אינו יכול לגבותה, או כי מתן הגמלה לידי כל אחד מאלה אינו לטובת הזכאי או לטובת האדם שבשבילו היא ניתנת, רשאי המוסד למנות את מי שבהחזקתו או שבהשגחתו נמצא הזכאי או אדם אחר, בתנאים שקבע המוסד, כמקבל הגמלה, ולשלם לו את הגמלה, כולה או חלקה, והכל בתנאים שייראו למוסד; החלטה לגבי מינוי מקבל גמלה שאינו הורה או ילד של הזכאי טעונה התייעצות עם פקיד שיקום שהמוסד הסמיכו לכך. (ב) לא ימונה אדם כמקבל גמלה לפי סעיף קטן (א) אלא אם כן - (1) נמסרה הודעה על כך 15 ימים מראש לזכאי לגמלה, ואם הגמלה שולמה כבר לאדם אחר שמונה לפני כן כמקבל גמלה - גם לאותו אדם, ולאדם שבדעת המוסד למנותו כמקבל הגמלה; (2) האדם שבדעת המוסד למנותו הודיע למוסד כי הוא מסכים למינוי. (ג) שולמה גמלה למי שמונה לפי סעיף זה כמקבל הגמלה, יראו את התשלום כתשלום לזכאי. כאמור, זהו הפתרון הראשון הנראה לעין. בהחלט יתכן שלפקיד התביעות במוסד לביטוח לאומי, אף פתרונות אחרים. גש והתייעץ עם פקיד התביעות. אגב לידיעתך, לא ניתן לעקל גמלת ביטוח לאומי, אלא לצורך תשלום מזונות על פי פסק דין.

למעלה