תביעה לפי חוק הספאם

תביעה לפי חוק הספאם

קיבלתי SMS פרסומי אחד. לא הצלחתי להבין מי החברה ששלחה אותו. כשהתקשרתי אליהם אמרו שקוראים לחברה "אור השמש" אבל לא מסרו פרטים. הסכימו להסיר את המספר שלי מהמערכת. השאלות שלי:
1. האם מספיק מסרון אחד כדי לתבוע? לפי הבנתי את החוק זה מספיק, כי לא נתתי הסכמה מראש (עד כמה שידוע לי) לחברה הזו.
2. כיצד אני חושף את הח.פ. שלהם כדי לתבוע אותם?
3. האם שווה לדעתכם להתעסק עם זה? 1000 ש"ח זה בכל זאת כסף...

ברוך הבא למציאות הספאם

א. למה אתה חושב שבאמת קיימת חברה בע"מ רשומה בשם זה? לחלופין, למה אתה חושב שיש רק חברה אחת שמכילה את צמד המילים הזה בשם שלה? בכל מקרה, חפש בגוגל "רשם החברות, ושם תחפש תמצית מידע על החברה.
ב. אם יש כמה חברות, תבדוק במה כל אחת עוסקת ותנסה להצליב מידע לפי מספר הטלפון של השולח ותחום העיסוק. בהצלחה.
לשאלותייך:
1. אם המסרון הוא מהסוג שהחוק מגדיר, ואם עומד בכל תנאיי החוק, מבחינת החוק זה מספיק, ואולם, לצערי הרב, שופטים רבים לא שמו לב להוראות החוק ולא התעמקו כנראה בהיגיון העיקרון של opt in ודחו תביעות כאלשר המקבל לא פעל להסיר עצמו.
2. במנוע החיפוש של רשם החברות.
3. אף אחד לא מבטיח לך 1,000 ש"ח. תאמין לי שאם היו פוסקים 1,000 ש"ח על כל הודעה, הייתי מגיש תביעה על כל הודעה. מדובר על על פיצוי ללא הוכחת נזק עד 1,000 ש"ח. גם 1 ש"ח זה עד 1,000 ש"ח. אולי יפסקו לך 1,000 ש"ח ואולי יפסקו לך 1 ש"ח. האם זה כדאי? השאלה לגמרי סובייקטיבית. ידיד שלי שהינו בעלים של חברה די רצינית החליט שנמאס לו והולך לתבוע על כל הודעה. כמה כסף וכמה זמן יעלה לו, ימים יגידו. או שירוויח או שיפסיד. אני לעומת זאת, אישית סביר שלא שווה לי להשקיע כמה שעות בשביל הסיכוי לקבל עד 1,000 ש"ח. מצד שני, לקוח שלי ששלח למישהו 3 הודעות, שאחת מהן כנראה היתה אסורה ושתיים בספק רב, קיבל דרישה לשלם 3,000 ש"ח. הוא החליט שלא שווה לו להילחם והתפשר מחוץ לכתלי בית המשפט ב 350 ש"ח.

למעלה