תביעה מגוכחת

מצב
הנושא נעול.

ben188

New member
ללא ספק

זכותו של כל אדם לפנות לבג``צ ע``מ ללבן את עיניינו. לרגע לא פסלתי זכות זו. אבל אני חושב שכל הנושא מגוכח. ברמת העניין הם צודקים - המדינה צריכה לפקח על הנלמד והנעשה ברשתות החינוך הפרטיות (חרדיות וחילוניות) אבל לא יתכן שלאחר שמנהלי הרשת שלהם דרשו את העצמאות שלהם (וניראה מה יקרה אם משרד החינוך ינסה להכניס תכנים ללמודים שלהם) ולאחר שהמדינה מימנה את חייהם עד עכשיו הם עוד יתבעו את המדינה על שלא למדו מיקצוע מועיל. שישבוא על התחת שלהם וישלימו את החסר כמו כל אחד אחר. אני לא פוסל את זכותם לפנות לבג``צ רק שהאופי הזה יהרוס להם את החיים בלי שום קשר לתביעה זו או אחרת. אם הם בחרו להיות חילוניים עדיף שידעו שיש דברים בחיים (רוב הדברים) שצריך לפתור לבד. המדינה לא תציל אותם ממשכנתא גרועה, או עבודה דפוקה וכדומה. שיפסיקו להיות חרדים שיהיו בני אדם (שיתגיסו בתור התחלה).

אלוני.

New member
צודק וגם לא

השרת שלנו על הפנים , עובדים על זה .... לגבי התביעה , אבהיר את עצמי : מוטב כולנו שתביעה כזו תתברר בבית המשפט כי היא מהווה הכרה בבית המשפט. אגב , ייתכן כי לתביעה יהיה בסיס כלשהו , תחשוב לרגע אם נניח במוסדות חינוכיים מסויימים , ובא נניח לרגע לש``ס , מתנהלת מערכת שפוגעת בילדים הלומדים שם , האם אין זה מתפקידה של המדינה להגן עליהם ? האם כניעתה של מדינה לפוליטיקאים , ושוב אני מדגיש הנח לרגע לש``ס, מתירה פגיעה בקטינים בטעון שזה מה שרצו הוריהם או מנהיגיהם הפוליטיים ? האם המדינה לא הייתה מוציאה ילד מחזקת הוריו ( והיא עושה זאת ) כאשר לילד נגרם נזק ? חומר למחשבה

ben188

New member
כרגיל כולם צודקים

קודם כל אין שום ספק שזכותם לפנות לבית משפט. לפי דעתי תביעתם צריכה ליפול אבל אני לא מדבר ברמה הזאת בכלל. (אגב כולם שם כבר לא קטינים). המדינה טועה במעשיה אבל מי שהם צריכים לתבוע זה את הוריהם ששלחו אותם לבית ספר שלא נתן להם סיכוי הוגן להתמודד בחיים האמיתים. בשבילם עצמם ובשביל כבודם כבני אדם עדיף שיעזבו (כי גם אם ינצחו זה לא ישנה את חוסר הידע שלהם) וילכו ללמוד. הרי זה תוצאה של מערכת חינוך שלימדה אותם שהמדינה היא פרה חולבת וכל בעיה תפטר על חשבון משלם המיסים. הם צריכים להפנים את זה שעכשיו הם משלמי המיסים ושתרבות הפרזיטיות לא תעבוד בחברה החילונית שלה בחרו להשתייך.

אלוני.

New member
למה ?

קראתי את הכתבה ונהניתי ממנה בנוסף להרגשה הנוחה שהיא מילאה את ליבי . כל זמן שאדם או גוף בישראל ( ולא חשוב מי הוא ) פונה לבית המשפט לליבון ענייניו , וזו זכות השמורה לכל אזרח במדינה , הרי שהעניינים בשליטה .

מצב
הנושא נעול.
למעלה