תביעה נגד גוף שמאיים בתביעה בלי הצדקה

• פותח הנושא kowa
  • פורסם בתאריך

kowa

New member
תביעה נגד גוף שמאיים בתביעה בלי הצדקה

שלום.
אני מתדיין במכתבים עם ועד הבית בבניין שלי (אני שוכר) כאשר אני מאשים אותם בחיובים לא חוקיים, ניהול לא שקוף ועוד.
בין היתר, העברתי פניה לאגודה לתרבות הדיור (שנדחתה כי אני שוכר) ואני מכתב את בעל הדירה בכל מכתב שאני שולח ומקבל.

נציגי ועד הבית (שבניהם עורך דין שכנראה כבר בפנסיה ממזמן) נוטים לאיים בתביעה כמעט בכל פעם שמישהו יוצא נגד פעולותיהם.
חלק מהאיומים הם על גבול המגוחכים אבל עצם העובדה שהם משתמשים באיומי תביעה מול כל מה שזז מרתיע דיירים מלהתלונן עליהם.

מה הכלים הקיימים נגד איומי תביעה חוזרים ונשנים כאשר ברור שאין קייס לתביעה והאיום הוא סתם לצורך הפחדה?

תודה רבה מראש!

לדעתי איום בתביעה הוא דבר של מה בכך

ולא מקנה זכות לפיצויים. אתה יכול להשיב שאם יפנו יחוייבו בהוצאות משפט.

kowa

New member
ואם זה הופך להיות דבר מטריד שפוגע ברמת החיים?

איימו עליי כבר 3 פעמים בתביעה... אף פעם לא באמת תבעו.
סוג של הטרדה.

kowa

New member
שאלה נוספת קצת בהקשר של השאלה הקודמת

האם המפקח על המקרקעין יכול לפסוק, בנוסף לתביעה בגין החזר מיסי ועד שנגבו באופן לא חוקי, גם סכומים על אובדן זמן ועוגמת נפש?

zammy

New member
מעמדך בבית המשותף כשוכר

אין לך מעמד בכלל.
אתה לא יכול לתבוע מהוועד דבר וגם לא להיתבע על ידו בכל מה שקשור לבית המשותף.
רק בעל הדירה.
אני זהיר בדברי אולם לדעתי הוועד לא יכול לתבוע אותך על דבר הקשור לבית המשותף.
&nbsp
אם יש לך סיבה לטעון כי הוועד עושה משהו לא כשורה והדבר פוגע בך , פנה לבעל הבית ודרוש ממנו לפעול כחוק וזאת רק על סמך החוזה שביניכם.
&nbsp
אתה אמור לשלם לוועד או יותר נכון לשלם בשם בעל הבית, וזה אמור להיות בחוזה עם בעל הבית, רק עבור הוצאות שוטפות וזכותך לדרוש לראות לפי מה גובים ממך אולם רק דרך בעל הבית.
אם אתה חושב שגובים ממך סכומים לא חוקיים עליך לתבוע מבעל הבית שיטפל בנושא לפי החוזה שביניכם.
לדעתי וזה נכון לכל השוכרים, אל תסכימו לשלם עבור בעל הבית כי אז תמצאו עצמכם משלמים עבור "חסכון לקופת הוועד " במקרים רבים ולא רק הוצאות שוטפות.
אם אתם יודעים מה הוצאות השוטפות העבירו את הכסף לבעל הבית ושהוא ישלם. בפועל.
כעקרון בכל משפט ניתן לדרוש פיצוי בגין ביטול זמנך ועוגמת נפש אבל זה כדאי לבדוק עם עו"ד בעת הגשת תביעה ולא כאן בפורום.
&nbsp
&nbsp

kowa

New member
צר לי אבל אני מאמין שאתה טועה

ראשית, אף בעל בית יסכים להעביר בעצמו את שכר הדירה ושאני אעביר לו את החלק של ההוצאות השוטפות. אני משלם את התשלומים החודשיים ואם יש הוצאות מיוחדות, אני פונה אליו אם הם לצורך תחזוקת או שיפור של התשתיות בבניין.

שנית, כשוכר אני יכול לתבוע אצל המפקח על המקרקעין. את זה נאמר לי בפירוש בפורום יעודי לענייני מקרקעין וזה גם כתוב באתר משרד המשפטים. סעיף 4 בלינק הזה:
http://www.justice.gov.il/Units/LandRegistration/BriefingsOld/Pages/BriefingClaims.aspx

באותו הלינק, כתובים גם תחומי דיון של המפקח על המקרקעין. שם לא כתוב עגמת נפש וכו...

תודה על הנסיון אבל לדעתי תשובתך לא מתוך ידע אלה מתוך נסיון לא טוב...

zammy

New member
האם שוכר נחשב למחזיק מטעם בעל הדירה?

זו השאלה כי מבחינת החוק הוא מתייחס רק לבעלי דירות או חוכרים.
לדעתי לשוכר אין זכות עמידה כאן כי הוא כבול בחוזה שבינו לבין המשכיר שהוועד לא צד בו.
באיזה פורום כתבו לך ששוכר יכול לתבוע ?
ומה אומר בעל הבית שלך?
דרך אגב לרוב בחוזה שכירות כתוב כי ההוצאות שיוטלו על השוכר הן שוטפות וכל שאר הוצאות יחולו על בעל הבית.
אם הוועד לא מוכן להראות לך , על בעל הבית לדרוש זאת .
צריך תמיד לשקול מה יקרה אם תעשה זאת: בעל הבית יתרגז, לא יחדש לך חוזה, סתם תסבול בגלל כמה שקלים לחודש.
&nbsp

למעלה