תביעה נגד דואר ישראל

קלוש. בתי משפט מאוד קמצנים בפיצוי עבור

עוגמת נפש, וזה לא מסוג המקרים האלו. ייתכן פיצוי עבור טרטור וטרחה והוצאות משפט, אבל מדובר אולי בכמה מאות שקלים, וזהו.

מה בדיוק לשון הרע פה? ההדבקה על הדלת? גם כן קלוש. לא הייתי בונה על זה.

ועדיין, אני חושב שכדאי להגיש תביעה. הפיצוי הצפוי הוא לא גבוה במיוחד, אבל בעיני לא שווה לוותר.

אור קטן2

New member
תביעה נגד דואר ישראל

שלום רב,
לפני כשנה עברתי דירה וביצעתי שירות "עקוב אחרי" של דואר ישראל מהכתובת הישנה לחדשה.
לפני כחודש הסתבר לי כי הגיעו אליי מכתבים רשומים רבים מדרך ארץ (כביש 6) ועיריית ת"א, שחזרו אל השולחים,
כי הם הגיעו לכתובת הישנה (ומיותר לציין כי אף אחד לא בא לדרוש אותם).
דו"חות החנייה והשימוש בכביש 6 והעיכוב של התשלום גררו חובות של עיכוב בתשלום, סה"כ בגובה של 900 ש"ח.
פניתי אל מחלקת פניות הציבור של דואר ישראל, פיקססתי אליהם את כל מספרי הרשומים והדוחות שקיבלתי, ודרשתי את גובה הריביות שנצברו.
הם שלחו אליי מכתב, בו הודו בטעות שלהם, התנצלו עליה, אישרו שאכן כל הרשומים האלה לא הגיעו לידיי בגלל טעות של הדוור,
אך לא לקחו שום אחריות מעבר לכך,
כמובן שלא אמרו שום דבר על הבקשה שלי לשלם לי עבור הריביות שנצברו.
מה אני יכולה לעשות בנדון?
האם אני יכולה לתבוע אותם בתביעות קטנות ויש לזה סיכוי?
האם כדאי לשלוח מכתב מקדים לנסות קודם לקבל מהם את המגיע לי?
אינני מעוניינת לבזבז על זה "חצי חיים", ואם זה תהליך ארוך ומסורבל, למרות הכסף הרב שנגבה ממני ולא באחריותי, אולי אעדיף לוותר.
אשמח לכל עצה וכיוון.
תודה רבה.

ניתן להגיש תביעה, אבל קחי בחשבון שלדואר

יש חסינות, והסכום שניתן לחייב את הדואר בגין טעויות הוא לכל היותר בערך 700 ש"ח.

יש מאמר כאן.

וחוק הדואר (סעיף 78 הוא הרלוונטי עבורך).

בכל מקרה - חייבים לשלוח מכתב מקדים, ובו דרישה לפיצוי. לא ילך, תגישי תביעה.

אור קטן2

New member
תודה. נראה לי לא שווה את השקעת האנרגיה..

כי הסיכוי להצליח שואף לאפס...

רוב הסיכויים שזה לא קשור בכלל לדואר ישראל!!!

רוב הציבור לא מודע לזה (ואולי על זה אפשר לתבוע את הדואר שהם גורמים לך לחושב שהשירות עקוב אחרי באמת עובד), אבל רוב המכתבים מהחברות הגדולות לא נשלחים דרך דואר ישראל!

יש מספר חברות שמתחרות על דואר כמותי. דואר ישראל הוא לא היחיד. ז"א שאם עברת דירה ועשית שירות עקוב אחרי וקיבלת מכתבים מהבנק (שרובם או כולם לא שולחים דרך דואר ישראל), לא תקבל את המכתב לכתובת החדשה, כי עשית עקוב אחרי רק אצל דואר ישראל (אצל האחרים אין את השירות של עקוב אחרי).

לכן, הכי חשוב שקודם לתביעה בדוק שעריית ת"א וחברת דרך ארץ אכן שולחים דרך דואר ישראל (רוב הסיכויים שהם לא).

טעות. דואר רשום כן עובר דרך הדואר.

לא שמתי לב שמדובר בדואר רשום

למעלה