תביעה נגד חברת כ"א, הסכם פשרה

תביעה נגד חברת כ"א, הסכם פשרה

שלום,
תבעתי בבי"ד לעבודה חברת כ"א בה עבדתי בעבודות מזדמנות ואשר תמורתן חברת כ"א לא שילמה לי את מלוא שכרי,
לא הפרישה עבורי לקרן פנסיה והפסיקה להפנות אותי לעבודות מזדמנות מהסוג שהפנתה אותי בטרם תבעתי אותה, למין הרגע בו תבעתי אותה.
עם הפסקת הפנייתי לעבודות מזדמנות לא קיבלתי מכתב פיטורין, לא פדיון ימי חופשה, לא פיצויים ולא כל דבר אחר המתבקש מהפסקת העסקה.
ביהמ"ש קבע מועד לגישור ועו"ד, ב"כ המעסיק, התקשר אלי והציע להגיע לפשרה לפני מועד הגישור.
הסכמתי.
ב"כ המעסיק הציע סכום כסף כפשרה ואחר התדיינות הגענו להסכמה בדבר סכום הכסף שאקבל כפיצוי על אי תשלום מלוא שכרי, אי הפרשה לפנסיה וכיו"ב.
ב"כ חברת כ"א שלח אלי הסכם פשרה לחתימה ואני מעלה בזאת את הסעיפים בהסכם שאינם נראים לי:
1. אני אחתום על הודע לביה"ד לעבודה שאני מבטל בזאת את תביעתי;
2. עם קבלת סכום הפשרה אני מתחייב לא לשוב לתבוע את המעסיק בגין שום נושא הכרוך בעבודתי אצלו בתקופה המסתיימת במועד תשלום סכום הפשרה;
3. דבר ההסכם לא יגונב לאזנו של איש בכלל ולאזני ביה"ד לעבודה בפרט, הוא יהיה סודי, "בינינו";
3. הסכום שסוכם בהסכם הפשרה יהיה "ברוטו" ויהה עלי להמציא למעסיק "תיאום מס" ממס הכנסה;
4. סכום הפשרה ישולם בשיק 30 יום מרגע ביטול התביעה בביה"ד לעבודה;
להלן השגותי:
1. אם הפשרה תשולם בשיק מדוע עלי להמציא למעסיק "תיאום מס"? תיאום מס נועד לתשלום משכורת חדשית ולא להסכמי פשרה הלוא כן?
2. אם סכום הפשרה הינו "ברוטו" האם אינני נוטל על עצמי סיכון ששוב יקזז המעסיק מהכסף שהוא חייב לי סכומים דמיוניים לתועלתו?
3. אם לא ישולם לי מלוא הסכום שסוכם בהסכם הפשרה, אנה אני בא אם להוצל"פ אי אפשר לפנות כי מדובר בפשרה מחוץ לביהמ"ש, איך אתבע אותו בביה"ד
אם התחייבתי לא לתבוע יותר? האם אי כיבוד הסכם פשרה שייך בכלל לביה"ד לעבודה ?! האין זו הסתבכות בלתי מחויבת המציאות מצידי?!
אשמח לקבל תשובה קטגורית לשאלה: לחתום או לא לחתום? התיחסות פרטנית לסעיפים שהעליתי תתקבל אף היא בברכה !
תודה !

תשובות

במקום סעיף 1 יהיה רשום שהגעתם לפשרה ואתם מבקשים לתת לה תוקף של פסק דין.
התחייבות לא לתבוע זה בסדר ומקובל
לא להסכים לסודיות ההסכם (לכל היותר להסכים לא לספר לאחרים למעט כמובן ביה"ד)
הסכום הוא ברוטו זה תקין. מדובר על תשלום הפרשי שכר. אם רוצים שלא יופחת מס מקסימלי יש להמציא תיאום מס.
הסכום ישולם תוך 30 ימים מיום שיינתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה

שילה1

New member
שאלה:מה ההבדל באחוזים בין התביעה וההצעה לפשרה?

רק כך אוכל לענות לך.

איך השאלה שלך קשורה למה שהשואלת שאלה?

היא לא ביקשה לקבל ייעוץ אם כדאי לה להסכים לסכום הפשרה. היא ביקשה ייעוץ משפטי בעניין נוסח הסכם הפשרה ונוסח הבקשה שתוגש לבית הדין.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה בהחלט קשור

במידה והסכם הפשרה נותן לו כל מה שתבע - הוא יכול לחתום בשקט על המסמך הזה
ככל שניתן לו פחות מהסכום שלדעתו מגיע לו כך הוא צריך להתרחק מהחתימה כי כל אחד מהסעיפים פוגע בו ונותן יתרונות לחברה ולכן ככל שהפגיעה הכספית בו נמוכה יותר כך עליו להסכים יותר לסעיפים

יותר משהעגל רוצה לינוק

הפרה רוצה להניק.
לא התבקשה שום חוות דעת בעניינה בסכום הפשרה.
השאלה הייתה בעניין ניסוח הפשרה. והוא ממש לא יכול לחתום בשקט על המסמך עליו שאל, בעיקר כי כמו שהשואל עצמו אמר, הוא לא יוכל לאכוף את הפשרה אם לא יינתן לה תוקף של פסק דין.
ואם לשיטתך הפגיעה בו גדולה מדי (לא ברור על סמך מה זה נאמר) אז שלא יסכים לקבל את הפשרה.

אמת. אין לי בעיה עם סכום הפשרה. הבעיה היא אם הוא ישולם

נסיוני עם חברת כ"א מר כלענה והם תמיד ימציאו סיבה להוליך עובדים בכחש.
הנשק היחיד ברשותי זה ביה"מש שגם אותו מנסה החברה להוליך שולל אחר שעלה בידם לשכנע את משרד הכלכלה אצלם התלוננתי שאינני אלא "סחטן".
אם להסכם הפשרה אין תוקף משפטי, אם אני חתום עליו, אם אני מתחייב לא לתבוע שוב, כיצד אראה בעיני בית המשפט אם החברה יקזזו מהסכם הפשרה, נניח 1000 ש"ח מסיבה השמורה עימם, ואני אתבע אותם שוב ?! אולי סחטן?
הסכם הפשרה הינו בגובה 60% מהתביעה המקורית אף שגם לדעתי אין בכך חשיבות.

למעלה