תביעה נגד מד"א

Phenox

New member
סביר? לא.

אבל אתה רואה בכתבה הזאת רק את הצד של ההורים. איפה התיעודים של המוקד?

meijin007

New member
כמו שהיה אז בשדרות..

שהאשימו את האט"ן ב45 דקות הגעה, ואז בסופו של דבר,אפילו רינו צרור אמר שלקח 9 דק', ועוד אחרי שהם עברו בזירת נפילה אחרת. מה לעשות, המון פעמים 20 דקות זה הזמן הכי מהיר שאפשר.

amazone

New member
זוכרים בקורס בהחייאה

כאשר מודדים דקה של 2 הנשמות על 15 עיסויים = 6 סטים בדקה וכשמדדו דקה זה נראה הרבה מאוד זמן? אולי היא איבדה תחושת זמן?

דן54

New member
עם כל הכבוד

למשפחה ואני מבין שזה קשה שבנם נמצא במצב כזה לא עלינו טפו טפו טפו אבל יש שני צדדים לעניין הזה, אצלנו בתחנה פוטרו נהגים בגלל ת.ד. שנגרמה עקב כך שהם מיהרו למקרה...אז צריך לבחור מה על צוות מד"א לעשות להגיע כמה שיותר מהר ולא משנה מה יקרה בדרך או לנסוע בדחוף אבל יחד עם זאת להיזהר כדי שבסופו של דבר הנסיעה הזאת תהיה מועילה עם כמה שפחות סיכון לשני הצדדים

sbenzvi

New member
בעיה נוספת

מאחר שאין חוק שמגדיר תוך כמה זמן על אמבולנס להגיע לכתובת ולמעשה אין סטנדרט בארץ מאחר שחסרה חקיקה הנושא די פרוץ. ישנם כל מיני סטנדרטים בינלאומיים שיכולים לדבר על זמן סביר או טוב ובמדינות שהעניין הזה נמצא תחת חוק ותקציב הולם קיימים אכן דרישות בהתאם. זמן סביר? שוב אין הגדרה ברורה, לפחות לא מבחינה חוקית. סביר בעיני מי? בעיני המשפחה? בהתאם לנסיבות? (ואם האמבולנס באותו אזור היה תפוס והיה צריך להגיע מאזור אחר - 20 דקות יכול בהחלט להוות זמן סביר כשהמרחק רב והדרך עמוסה...לא?!). במידה והצוות יצא בעת קבלת הקריאה למקרה בנסיעה דחופה לא נראה לי שהטענה הזו תזכה ליחס מיוחד מבחינת בית המשפט. אכן, מקרה מצער, טרגדיה אמיתית, אבל לא אשמת מגן דוד אדום. מבחינת רשלנות - גם אין קייס. אין עוררין, שחולה אסטמה לא צריך היום למות מהתקף אסטמה. ואכן, אם בעת ההגעה החולה חי - (דגש על חי) אכן זו רשלנות אם הוא מת אצלך בידיים.... כי יש לנו פתרונות דפנטיביים לאסטמה. מאחר, שלפי הסיפור מתואר חולה שנמצא במוות קליני בעת ההגעה של צוות הנט"ן למקום, קרי - ללא נשימה וללא דופק. בוצע החייאה כמקובל לפי הסטנדרט המקובל ואין כאן פסול בעבודת הצוות, בוודאי שלא רשלנות. ההיפך. אף אחד לא מערער על כך שאם היו מגיעים בזמן שהיה חי, סביר שהתוצאה הייתה שונה. באותה מידה גם חולה שעושה עכשיו אוטם, מזעיק נט"ן והנט"ן מגיע אחרי 3 דקות ומוצא אותו ב- ,VF מבצע בו החייאה והאדון יוצא צמח או לחילופין נקבע עליו מוות יהיה אפשר לטעון שאילו היו מגיעים 3 דקות קודם ייתכן והתוצאה הייתה שונה, ואולי אף סביר... לסיכום - לא חושבת שיש להם קייס. עצוב. נורא. טרגדיה. הצורך להאשים והידיעה שזה יכול היה להסתיים אחרת בהחלט לא נותן מנוח. פתרונות? תקציב, חקיקה, הדרכה ועוד. ביש מזל. מסקנה: איפה אתה עושה את הדום נשימה או דום לב שלך או בנוכחות מי, עשוי להיות משמעותי לפרוגנוזה שלך לא פחות ממרכיבים אחרים. יש כמה כאלו שבהחלט עשו את זה במקום ובזמן הנכון.

טומי*

New member
מצד שני יש זמן סביר שהאמבולנס...

צריך להגיע. אינני מכיר את פרטי המקרה, אבל אם זה נכון שלקח להגיע 20 דקות אז המקרה חמור מאוד. בתור אחד שעבד גם המון שנים נהג ואחורי זה קצין משמרת...יכול להגיד לכם ש 20 דקות זה זמן לא סביר.

טומי*

New member
נב....

גם אם בתל אביב לא היה אף אחד פנוי, מר"ג או לחילופין מבת ים לדרום...נסיעה דחופה 10 דקות גג

EMT D

New member
הכל טוב ויפה אבל

אמנם אני שמתתף בצער המשפחה אך חאחר ולמרות תגבור ע"י מתנדבים עדיין יש ימים שבהם יש מחסור בניידות זמינות ולי אישית זכור מקרה שהגעתי אליו בתור כונן עם חבר לחולה בן 70 עם אוטם חריף לחץ דם 70 סיסטולי בקושי וזאת לאחר שביפר כוננים יצא רצוף במשך כ 15 דקות כי לא היו כוננים אחרים שלא נדבר על אמבולנסים. הנט"ן יצא אלינו מתל אביב לחולון (מבזל) בסביבות השעה 17.00 ביום חמישי שתתארו לעצמכם את הפקקים בדרך אנחנו עוד חיכינו לו 25 דקות וחוץ מלתת חמצן ווריד פתוח לא יכולנו לעשות כלום מאשר להסתכל ולראות אותו דועך. כשהגיע הנט"ן התחלנו לעשות החייאת VF שלמרות כל נסיונותינו הסתיימה במותו של החולה. אז לכל דבר יש סיבה ולפעמים היא אפילו מוצדקת עקב הנסיבות.

שמעון שאלה לי אליך

לא היה עדיף לתגבר את התחנות עם עוד נט"נים במקום להזעיק הנט"נים אחרים מאיזורים שונים זה חיים ומוות וכל דקה היא חשובה

eranlevi1984

New member
נראה לי שהבעיה היא של תקנים

מד"א הוא סה"כ ארגון עם מטרות רווח כי אחרי הכל ללא רווח הוא לא יתקיים, נכון שגם לא ניתן להעמיד בשיקול חיי אדם מול תקנים אבל זה המצב. אני מתנדב במד"א זכרון משנת 2000 ואז הנט"ן היחיד שהיה בכל האיזור שבין חיפה לנתניה היה בחדרה והיו מקרים שנתקענו בהחייאות יותר מ45 דקות(ותחשוב לבד מזה החייאה בכפר כשכל הכפר מסביב!) לפני שנה וחצי פתחו אט"ן באור עקיבא מה שקיצר את הגעת צוות הטיפול נמרץ בצורה משמעותית לכל המקומות באיזור והוא נותן גיבויים בכל האיזור. כמובן שבימים שבהם יש נסיעות כמו מים אז אין כל כך מה לעשות מוציאים כונן,שתיים אבל הנט"ן תמיד יהיה תפוס!

Seidman

New member
אולי כדאי גם שהמשטרה תתגבר כוחות?

כדי שאנחנו לא נצטרך למשל לחכות להם כשיש חשש לחיי אדם? תמיד המשטרה היא זו שמזמינה, ותמיד קורה שאנחנו מקדימים. ואז אנחנו וכיבוי צריכים לחכות. אבל לי יש תחושה עמוקה שלא מדובר כאן על צורך לתגבור כוחות. החושבים תעשה לעצמך.

שמעו

אני לא בא בטענות או משהו כזה אבל כפי שידוע לי יש למד"א תקציבים טובים - בתקציבים האלו ניתן לפתוח עוד אמבולנסים בתחנותאו עוד נט"נים.. גיא לגבי המשטרה אתה לא הראשון שאומר לי את זהץ זה גם תלוי בראש משמרת שמשחרר את הניידות לאירוע או קצין תורן שאומר לראש משמרת מה לעשות. שבמרכז 100 האלו שעונות לטלפון הם שישיות.

אז תן לי לחדש לך משהו

מד"א בגרעון! למדא אין כסף לתקנים נוספים ולמדא אין כסף לעובדים נוספים כי הארגון לא מתוקצב כמו שצריך. חוצמזה שהוא מוגדר כעמותה ללא מטרת רווח ואגב כל הדיון הזה לא רלוונטי כלל, הדיון היחיד שצריך להיות כאן הוא דיון משפטי ופעם אחרונה שבדקתי אף אחד כאן לא מומחה משפטים, מה גם שמדא לא הגישו כתב הגנה אז לכו תדעו כמה זמן הם באמת חיכו

בסדר עו"ד חן ../images/Emo3.gif

אני רואה שאי אפשר לפתוח פה שרשורים מבלי שיפתחו פה צח"מ על כל דבר ?

למעלה