תביעה נגד מעביד בגין נזקי גוף

מיקי20071

New member

שלום נפגעתי בתאונת עבודה וכתוצאה מכך נגרמו לי בלטי דיסק בגב אשר גורמים לי לכאבי גב ולמוגבלויות שונות אם כי ועדה רפואית + ערר של ביטוח לאומי קבעה לי 0% נכות. כעת אני מגישה תביעה מול ביטוח לאומי על החמרה במצבי הרפואי, ובנוסף אני מגישה תביעה מול המעביד שלי (לשעבר). במידה ואפסיד בתביעה מול המעביד, האם יש איזהשהו סיכוי שאצטרך לשלם סכום כלשהו למעביד? (נגיד, על כספים שהוציאו על שכירת עורך דין מולי?). תודה רבה.

שלום רב, בד"כ ממש לא, אבל תלוי בסיבות לדחיית התיק. למשל, אם יוכח שהוגשה תביעת סרק, חוסר רשלנות מצד המעביד, והוכחת רשלנות מצידך, יכולים לקבוע שתשלמי את הוצאות העורך דין שמולך. בברכה

אכן קיים סיכון שתשאי בהוצאות המשפט

של המעביד (וחברת הביטוח שלו ככל וישנה) במידה ותפסידי. יחד עם זאת, עורך הדין שלך צריך להיות קשוב למנגינה ובמידה וסיכויי התביעה קלושים צריך להנחות אותך לרדת ממנה. לרוב, עורכי הדין מסכימים על מחיקת התביעה בלא צו להוצאות (תלוי בשלב בו נמצא ההליך). בהצלחה, רפאל

מיקי20071

New member
עוד כמה שאלות ברשותכם

1. לגבי הוצאות משפט - הבנתי, תודה. אבל במקרה שבו אחליט שלא להמשיך עם התביעה לבית המשפט, האם ישנן הוצאות כלשהן, כגון שכר לעו"ד של המעביד עוד לפני שהמקרה מגיע לבית משפט (נגיד והמעביד שכר כבר עו"ד אך בסוף המקרה לא מגיע לבית המשפט), או הוצאות אחרות כלשהן של המעביד, לפני שהמקרה מגיע לבית משפט, שאני יכולה להיות מחויבת בהן? 2.כאמור, כעת אני מגישה תביעה מול ביטוח לאומי על החמרה במצבי הרפואי (אגב, קיבלתי 0% נכות גם בערר על החלטת ועדה רפואית). האם כדאי לחכות קודם לראות אם אקבל אחוזי נכות בתביעה זו ורק אז להגיש תביעה מול המעביד? 3. האם כדאי בכלל להגיש תביעה מול המעביד במקרה של 0% נכות? 4. באופן כללי, כאשר מגישים תביעה מול מעביד במקרה של נזקי גוף (תאונת עבודה) האם הסיבה לתביעת המעביד היא בעצם התרשלות של המעביד? או שלא חייבת להיות התרשלות של המעביד אלא מספיק שזה קרה בזמן העבודה כדי לתבוע את המעביד? או שיכולות להיות סיבות אחרות? תודה רבה !!!

ranibe

New member
תשובות

1. רק בית המשפט יכול לחייב אותך בתשלום הוצאות משפט. 2. זו שאלה סבוכה ויכולות להיות דעות לכאן ולכאן וצריך לבדוק את המקרה פרטנית. כעקרון אם החלטת לתבוע את המעביד אז את צריכה חוות דעת רפואית פרטית של מומחה מטעמך (בהנחה ו את סבורה כי נותרה לך נכות) כי הקביעה במל"ל אינה מחייבת במסגרת התביעה כנגד המעביד. בנוסף, עדיף להתחיל את הליך ההחמרה דווקא אחרי שמסתיימת התביעה נגד המעביד כי מסכום הנזק שנגרם לך יפחיתו את התשלומים שקיבלת מהמל"ל שכרגע הם נמוכים ובאם תהיה החמרה אז הם יהיו גבוהים יותר (ככה שעדיף שההחמרה תהיה לאחר תקבלי את הפיצוי). מאידך יכולים להיות שיקולים הפוכים, למשל ניתן יהיה להגיע לפשרה על בסיס קביעת המל"ל ולחסוך הרבה עלויות. 3. כן כדאי בהנחה שיש אחריות של המעביד. גם באפס אחוזי נכות יש פיצוי. כמו שציינתי את יכולה לנסות להוכיח כי נותרה לך נכות באמצעות חוות דעת של מומחה רפואי מטעמך. רק אל תתבלבלי לחשוב כי מה שאומר המומחה מטעמך יחייב את בית המשפט. יהיה גם מומחה של הצד השני ובד"כ גם מומחה שלישי אובייקטיבי מטעם בית המשפט. 4. עקרונית את צריכה להוכיח את עילת תביעה כנגד המעביד רשלנות או הפר חובה חקוקה. לא מספיק שזה ארע בזמן העבודה לתבוע את המעביד. לשם כך יש את המוסד לביטוח לאומי.

חידוד קל

שלום רב, באשר לטענה, כי עדיף להתחיל את הליך ההחמרה רק לאחר קבלת הפיצוי, יש לפצל תשובתך לשניים. א. כאשר רק המעביד נתבע. ב. כאשר נתבע גם המעביד או גורם אחר שמשלם יחד עם המעביד כגון חברת ביטוח אשר הוציאה פוליסת חבות מעבידים. כידוע, הביטוח הלאומי לא יכול לחזור בשיבוב אל המעביד על סכומים ששילם עקב תאונת עבודה. ולכן, בנסיבות כאלה אני מסכים עם טענתך. אולם, כנגד חברת הביטוח הוא בהחלט יכול לחזור בתביעת שיבוב (תחלוף). לכן, ברוב הסכמי הפשרה שנחתמים דואגת חברת הביטוח להחתים את התובע על אפשרות לחזור אל התובע בתביעה במידה ופנה אל הביטוח הלאומי וקיבל פיצוי נוסף (כגון בתביעת החמרה עקב האירוע). כמובן, שלעיתים ההחמרה כה גבוהה עד כדי כך שבהחלט כדאי להגישה לביטוח הלאומי היות והפיצוי המוענק בעטייה גבוה מהפיצוי בלהיך המשפטי ולכן גם אם תחזור חברת הביטוח בתביעת שיבוב עדיין יוותר בידי פיצוי גבוה יותר. בקיצור, לא תמיד כדאי להמתין אם הליך ההחמרה. שווה אולי להיווע עם רופא קודם לקבלת החלטה. רפאל

למעלה