תביעה על ביצוע לא טוב של עבודה מוזמנת

ilovekitsch

New member
תביעה על ביצוע לא טוב של עבודה מוזמנת

שלום,
לפני שנה ביצעתי עבודת מסגור גדולה לצורך תערוכת אמנות. המסגרות בוצעו בצורה לא טובה: כל היצירות שבתוך המסגרות (תצלומים) נפגעו כתוצאה מהמיסגור, חיבורי העץ והצביעה נעשו בצורה מרושלת ולא אסתטית. כבר במהלך התערוכה אחת המסגרות התפרקה ועברה תיקון אצל הממסגר. כיום, פחות משנה לאחר ביצוע העבודה, 3 מסגרות נוספות התפרקו.
אני אמנית ומרוויחה כסף באמצעות מכירת עבודות. אין באפשרותי למכור אף אחת מהעבודות הנ"ל -- גם אלו שנמצאות עדיין במצב סביר עלולות להתפרק בחודשים הקרובים, דבר שעלול לגרום לי להוצאות רבות על הובלות לתיקונים וכמובן לפגיעה בשמי ובאיכות עבודותיי.

ש לציין שפניתי לטיפול בנושא רק כשנה לאחר ביצוע העבודה. הסיבה לכך היא שהמסגרות היו מוכנות סמוך למועד פתיחת התערוכה ולכן לא היה סיכוי לתיקונים לפני יציאת המסגרות מבית העסק. עם זאת, יש לציין גם שמיד עם הגעת העבודות אל התערוכה, התקשרו מהמוזיאון כדי לוודא שאני מודעת לבעיות המסגור ולא אאשים חלילה את ההובלה. כלומר, כבר מיד יציאת המסגרות מבית העסק היו בעיות ניכרות לעין. לאחר סגירת התערוכה פשוט קיוויתי למכור את המסגרות הללו מעט יותר בזול. ככל שחלף הזמן ראיתי שלקוחות נרתעים מרכישת המסגרות הללו ומבקשים מסגור מחדש. הקש ששבר את גב הגמל היה כשמסגרות נוספות התחילו להתפרק.

אני מעוניינת בפיצוי בסכום ההפקה של 3 יצירות (כ-3,000 ש"ח, מדובר ב-3 הדפסות שנפגעו בצורה קשה יותר מן השאר ואיני יכולה למכרן בצורה זו. 4 ההדפסות האחרות ניזוקו גם הן אבל במידה שמאפשרת להעלים עין)+סכום עלות עבודת המסגור (כ-7,000).
לאחר שיחה עם בית העסק, הם הסכימו לפצות אותי בסכום נמוך שאינו מכסה אפילו את עלות הפקת היצירות הפגועות. ברצוני לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות ואשמח לשמוע את חוות דעתך -- האם זה נשמע לך כעילה לתביעה? האם הפיצוי עליו חשבתי נשמע לך הגיוני?

בנוסף, חלק מהתשלום בוצע "בשחור". האם אני, כלקוחה, עלולה להיפגע עקב שיתוף פעולה עם גובה תשלום "שחור"? האם בעל העסק עלול להיפגע ממס הכנסה עקב תביעה כזו שתחשוף שהוא מקבל תשלום "בשחור"? מדובר בסה"כ באדם טוב. ממש טוב. אני אמנם חושבת שהוא צריך לפצות אותי על עבודה לא טובה אבל לא הייתי רוצה לגרום לו לפגיעה גדולה והסתבכות עם רשויות המס...

המון תודה

הסכום שציינת נשמע לי סביר לחלוטין. ייתכן

שאפילו על הצד הנמוך... ממלית להיפגש עם עו"ד לנסות להעריך את הנזק טוב יותר אולי.

לבימ"ש לא אכפת מעניינים שחורים כאלה.

ilovekitsch

New member
הי אסף, המון תודה על התשובה,

אני עוברת לארה"ב בסוף החודש לצורך לימודים, לתקופה של מספר שנים. הבנתי שאני אמורה לייצג את עצמי במשפט. האם במצב בו אני לא מתגוררת בארץ ניתן לשלם לעורך דין עבור ייצוג? האם בית המשפט יוכל לקבוע תאריך משפט בטווח של חודש מסוים בו אני יודעת שאבקר בארץ?

ייצוג ומועד דיון:

ייצוג: רוב הסיכויים שלא תקבלי אישור לייצוג עו"ד, אבל מישהו אחר יכול לייצג אותך (אם זה לא בתשלום ואם זה לא המקצוע שלו).

תאריך: אפשר לנסות לבקש תאריך ספציפי, זה מאוד תלוי בפקיד. אם זה מספיק רחוק, אז יש סיכוי טוב יותר שכן.

למעלה