תביעה על הוצאת דיבה

תביעה על הוצאת דיבה

שלום רב!
אני מנהלת קומונה.התקיים דיון בקומונה ונציג עמותה כלשהי טען שיש בדיון משום הוצאת לשון הרע ואיים עלי להסיר את הדיון שאם לא כן יפנה לערכאות משפטיות.

בנוסף גם הכתיב לי מה לרשום לאחר הסרת הדיון.

מבקשת לדעת- מה עושים במיקרה כזה?

האם זה רק איום או גם יכול להתממש?

מי יכול להגן עלי במקרה כזה?

כל פרט נוסף יעזור לי.
תודה על תשומת הלב.

לשון הרע הוא נושא די מורכב

כי הוא עוסק באיזון העדין בין חופש הביטוי שהינו זכות יסוד, בעלת מימד חוקתי, לבין זכותו של אדם להגנה על שמו הטוב, שנגזרת מזכויות חוקתיות כמו זכות הקניין והזכות לכבוד.
איסור הפרסום של לשון הרע די גורף, אולם בצידו קיימות גם הגנות חזקות.
במקרה שאת מתארת, נראה שמדובר על איום חסר בסיס, שכן, עמותה היא תאגיד, קרי חבר בני אדם, וסעיף 4 לחוק איסור לשון הרע, התשכ"א - 1965 קובע:
לשון הרע על ציבור (תיקון מס' 1) תשכ"ז-1967
4. לשון הרע על חבר בני אדם או על ציבור כלשהו שאינם תאגיד, דינה כדין לשון הרע על תאגיד, אלא שאין בה עילה לתובענה אזרחית או לקובלנה. ולא יוגש כתב אישום בשל עבירה לפי סעיף זה אלא על ידי היועץ המשפטי לממשלה או בהסכמתו.

John the Savage

New member
אני הבנתי מהפסקה הזו

שהיא חלקה על "ציבור שאינו תאגיד", כלומר תביעה של תאגיד (בניגוד לציבור) לא דורשת אישור היועץ המשפטי לממשלה. יכול להיות שהבנתי לא נכון?

הטעות שלי

אכן לתאגיד יש עילת תביעה אולם קיימת דעה שתאגיד לא זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק, ועליו להוכיח נזק של ממון שניתן לכימות וזאת נוכח הוראות סע' 10 לפק' הנזיקין [נוסח חדש], המתנגשות עם הוראות סע' 7א' לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה - 1965.
ראה מאמר כאן.

למעלה