תביעה על כיור מאיקאה (ועודכן ל puptits)

dino_din

New member
תביעה על כיור מאיקאה (ועודכן ל puptits)

לפני חצי שנה, כתבתי פה על כוונה לתבוע את איקאה על סירוב לפצות על כיור שלדעתי היה פגום. הייתי בטוח שיחזרו בהם ויפצו. כשזה לא קרה והגשתי תביעה קטנה, הייתי בטוח שיום לפי המשפט הם יתקשרו להתפשר, זה גם לא קרה. ולא רק שלא התפשרו, על סכום די פעוט (בסופו של דבר, אי הסכמה על בערך 400 ש"ח כאשר קנינו אצלם בכמעט 50 אלף שקל) הם הגיעו אתמול למשפט מולי ושלחו גם את נציגת השירות הארצית של איקאה וגם טכנאי שלהם. בכל מקרה, כדי לקצר את הסיפור, השופטת שאלה אם אני אהייה מוכן להתפשר על קבלת הסכום הראשוני שדרשתי מהם (1150 ש"ח) וכשהסכמתי, רמזה לנציגת איקאה שהיא ממליצה לה בחום לקבל את ההצעה ולשם. הנציגה הסכימה מייד ובזה נגמר הסיפור. איקאה יפצו אותי בשווי הכיור בסך 1150 ש"ח. puptits - זוכר שאז התעניינת מאוד, אז מעדכן :)

puptits

New member
תודה, והצלחת

מצאתי את הפוסט שלך http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/66/184604682/אנשים_וחברה/צרכנות &nbsp אגב, הכיור נותר אצלך, כן? משמע קיבלת את מה שסוכם מלכתחילה, פיצוי מלא בכסף ולא חלק בכסף וחלק בתלושים, שעל זה חלקתם. &nbsp מה הם טענו להגנתם? עצם זה שהגיעו לבימ"ש ושם חזרו לנק' ההתחלה... מוזרה משהו יכלו להתפשר על כך לפני אחלה ותודה שעדכנת

dino_din

New member
אכן הכיור נותר אצלי ונפסק שאקבל החזר כספי של 1150

שזה מה שביקשתי בהתחלה. בחיי שלא ברור לי למה בזבזו זמן. שלחו את מנהלת השירות הראשית של איקאה + טכנאי התקנות בשביל זה ובסוף נתנו בדיוק את מה שביקשתי בהתחלה. &nbsp מבחינתי, זה לא היה רק הכסף. זה בהחלט היה העיקרון. משהו בהתחרטות שלהם אחרי שכבר הוסכם הכל והם חתמו על חוזה מולי וביהירות ("ככה החלטנו" , " ההחלטה שלנו סופית") מאוד עצבן אותי והיה לא הוגן והרגשתי שצריך לסגור את זה לפחות בשביל הנשמה. זה לא משהו שתמיד אפשר לכמת בכסף :) &nbsp לגבי מה שטענו, אמרו שהמוצר תקין, שסתם אני מתלונן, שהציעו מלא פתרונות ואין סיבה גם לפצות כי אני נשאר עם מוצר תקין לגמרי... השופטת, לשמחתי, לא הסכימה איתם וגם התפלאה מה גרם לשינוי אחרי שכבר הוסכם על ידם לפצות. &nbsp

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בנירוסטה, עיקר הבעיות זה חלודה, ככל שהחומר לא איכותי.
שריטות זה "חלק" מהמשחק, אבל כמובן שיש גבול לכמות השריטות שנוצרות ככל שחולף הזמן.
בכל מקרה, אם הם כבר הבטיחו משהו, הם היט אמורים לעמוד בו.
שליחת הנציגים למשפט לבטח עלתה להם יותר ממה שהם היו אמורים לתת.

dino_din

New member
לדעתנו זה היה טיפה יותר מידי שריטות בפרק זמן קצר

זה כבר עניין של שיקול דעת וכו', אבל באמת, קנינו מטבח ב 30 אלף שח. בנוסף למטבח קנינו רהיטים בעוד 20 אלף שח. &nbsp אז אחרי קניינה מרוכזת של מעל 50 אלף ש"ח, כולל הובלה, כולל הרכבה.... באמת הגיוני שהם יריבו על סכום כזה? ובאמת שביקשנו החזר רק על זה ולא שום דבר אחר שהיה במהלך ההתקנות (היו עוד דברים שחסרו והגיעו מאוחר יותר, ההתקנה הראשונה של הכיור לא היתה טובה ונזלו מים, נאלצנו לחכות שוב בבית שיבואו להדביק שוב... לא ביקשנו פיצוי על שום דבר מסביב. רק את עלות הכיור).

puptits

New member
חטא היוהרה

ושילמו על כך. כי הרי על זה תבעת בעצם...(חזרה מההסכם) באמת בזבזו את זמנם של כולם. אגב חוץ מ 1150 שח תבעת על עוד דברים? כי רשמת שהשופטת שאלה אותך אם תהיה מוכן להתפשר על מה להתפשר אם זו התביעה?

dino_din

New member
תבעתי על 2000 ש"ח

על הכיור + על כך שאם אחליף לבד אצטרך בעל מקצוע לפירוק וחיבור חזרה של הסיפון והמדיח ןעל בזבוז הזמן. אבל זה היה בקטנה. כבר מהתחלה מה שרציתי שיקחו אחריות ויחזירו את מחיר הכיור (יום לפני שהגשתי את התביעה שלחתי להם מייל וכתבתי שאני מתכוון לתבוע ומבקש שיחסכו לכולנו עוגמת נפש ויעמדו בהסכם הקודם של 1150 ש"ח). &nbsp אז התפשרתי, ויכול להיות שאם הייתי מתעקש הייתי מקבל 2000. אבל מבחינתי לקבל מה שהגיע לי ולראות את נציגת איקאה ממש מבואסת (היא עלתה לדוכן ודיברה בלהט ובכזו אגרסיביות כאילו זה משפט רצח). זה לא הרשים את השופטת ודווקא היא ציינה שהצגת הדברים השקטה שלי והעובדה שאני לא מחפש הרבה מעבר לעלות הכיור מתוך רכישה שלמה של עשרות אלפי שקלים נראית לה כנה ואמיתית ושהיא מציע לנתבעת לחשוב רגע אם היא רוצה להגיע לפשרה ולהסכים לבקשה הראשונה שלי לפיצוי. הם הבינו את הרמז והסכימו מיד.

puptits

New member
קפיש

באמת שהבאת אותם לנק' ההתחלה...ובכח טיפשי ולא מתאים להם, הם די פשרנים לרוב. &nbsp יופי של סיום לסאגה ותודה על השיתוף והפירוט &nbsp &nbsp

קרייטיב

New member
מצטרף+ ללמדנו אל תאמין לכל מגיב. לו היית מקשיב ל-pup הזה

לא היית מגיש בכלל תביעה הוא כבר פסק "תביעה מיותרת" כל הכבוד לך! &nbsp

puptits

New member
ליצן

אני מביע את דעותיי פה מימים ימימה. אתה לא חייב לקרוא, להאמין או להסכים אבל אתה בהחלט יכול להמשיך
לי

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
איני סניגור של איש מבאי הפורום, אבל דווא 'PUP' הוא אחד מאלה
ש"שוחים" במטרייה, ואפשר ללמוד ממנו לא מעט.
במקרים שונים, בית המשפט לא בהכרח פוסק לטובת התובע, אלא שלמתלונן הזה,
היה סיכוי טוב, הן בשל יושרו, הן בשל שלוות נפשו והן משום שטענתו הייתה כנראה
מוצדקת.
האם זה תמיד כך? כנראה שלא.

קרייטיב

New member
גם אם אתה צודק משה, מיומך הראשון פה לא ראיתי אותך מתנסח

כפי שהוא בחר לקרוא לי "ליצן" ועל מה, על זה שלו מי שתבע היה מקשיב לו היה מפסיד 1500 שח על כיור לא שמיש. הוא חרץ את גורל התביעה "תביעה מיותרת" - אין סיכוי ל 1500 שח לו היה מקשיב לו, היה מאבד 1500 שח. לא מעט. חבל. אז לקרוא לי ליצן ועוד להגיד לי אומנם בצורה של סמילים אבל עדיין "קפוץ לי" אני שמח שלא הכרתי אותו והוא מעיד על עצמו טוב מאוד עם "קפוץ לי" אצלך לא ראיתי שימוש במילים או ניסוחים כאלה, אז אם אני צריך להשוואת חברה שתורמים לקהילה כמוך או כמוהו - אתה מבין לבד במי אני בוחר ואצלי אין ניבולי פה כמו לקפוץ לי, גם לא בהסוואה של "תמונה של צפרדע" הכי חשוב שלא הקשיבו לו, זה מה שאני שמח. אם היו מקשיבים חבל על ה 1500 שקל כל הכבוד!

puptits

New member
ליצן2

תקרא שוב את מה שרשמתי אז, הבאתי את הקישור. קח שוב וקרא במדויק. [URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/66/184630951/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94/%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA[/URL] אבל באמת תקרא מילה במילה. במיוחד את הכותרת ואת השורה הראשונה. זו היתה דעתי אז ואני שמח שהוא זכה זה לא שאני הפסדתי. זה פורום, פתוח לדיונים...להחליף דעות ואל תקשיב לי אף פעם, זו לא המטרה פה

1Shir

New member
אם כבר להיצמד לעובדות, אתה טועה

רוב האנשים (וזאת דעתי... כי לא עשיתי סקר סטטיסטי) היו מעדיפים להפסיד 1500 ש"ח ולא לבזבז זמן ואנרגיה על תביעה קטנה (בטח אם הרי הסכום לא מובטח ואפשר אף להפסיד כסף) דינו-דין עצמו מעיד שעשה זאת ממניע רגשי ועם רגשות ועקרונות לא מתווכחים והם עניין סובייקטיבי של דעה התכתשות מי אמר מה ומי צדק מיותרת כי ממילא האחריות היא תמיד על פותח השרשור גם לגבי נימוס וכו', כנראה שלא כדאי לנסות לחנך זה את זה מקווה שכתבתי מספיק לרוחך... (בלי ציניות)

puptits

New member

אם כבר להצמד לעובדות, מדובר ב 1150 שח ("היצירתי" המציא 1500 שח, לא את) וכמו שציינת, dino_din התרעם על ההסכמה שהגיעו אליה, שזה זיכוי *מלא* בכסף ואז חזרו בהם והחליטו שחלק יהיה בכסף וחלק בתלושים. ועל זה ניגש עד הסוף. לא על מהות הכיור, כן תקול לא תקול ולא על שום דבר אחר. הלך עם הרגש והעיקרון וניצח
לבסוף הוא זכה וקיבל את ה 1150 שח שדרש מלכתחילה, טרם המשפט. ולא פוצה על הטרחה, הזמן, ההגעה לבימ"ש (מקווה שקיבל את היומית שלו מבימ"ש זה 300 ומשהו ש"ח לזכרוני) אבל כשיש עיקרון מנחה, הפיצוי פחות חשוב, אני מניח. (לי לפחות)

dino_din

New member
אכן, על עקרונות צריך לשלם קצת. צריך להחליט כמה זה שווה לך

העדפתי תביעה מצומצמת ומדוייקת כי הערכתי שתתקבל על ידי השופטת בצורה יותר סימפטית מאשר להתחיל לעשות תחשיבים של שעות עבודה, זמן שבוזבז עם שירות הלקוחות, זמן להכנת התביעה, עוגמת נפש ועוד ועוד... &nbsp הלכתי בגלל העיקרון. לקבל מה שרציתי מהתחלה. את שאר היום ניצלתי ליום חופש מהנה. קצת סידורים, כמה דברים שהייתי צריך לקנות לבית, היה לי סוף סוף זמן לבד בבית שאני יכול לקדוח , לתלות דברים לתקן איזה צינור נוזל ולשבת בשקט במרפסת עם קפה. גם זה היה כיף ולא סבלתי (בית המשפט מרחק 8 דקות הליכה מהבית). &nbsp יכולתי לנסות להוציא יותר. אבל לך תדע מה יפסוק בית המשפט. זו תמיד הפתעה. אז גם קיבלתי מה שרציתי, גם תחושה טובה שלא ויתרתי וגם סיבה מצויינת לקחת יום חופש. WIN-WIN מבחינתי :)

puptits

New member

גם אני לא חמדן ומנפח סיפורים כדי לקבל, רוצה מה שמגיע לי. אני חושב שזו הסיבה שהשופטת הלכה איתך, יושרה ביקשת צדק ואמת ולא פיצויים ועוגמת נפש. &nbsp אגב עוגמת נפש, מדהים אותי מה גורם לצרכנים עוגמת נפש....רק בגלל שהמושג קיים, מאמצים אותו
&nbsp

מזל טוב על הזכיה, ושאלה לא קשורה-

חוץ מהכיור, אתם מרוצים מהמטבח? שמעתי הרבה דעות לכאן ולכאן על המטבחים של איקאה, ואשמח ללמוד מנסיונכם.

dino_din

New member
יש טוב ויש רע

חושב שהמטבחים שלהם פחות אכותיים ממטבחים של חברות אחרות שמתמחות במטבחים. המטבח לא נראה יוקרתי ויש כמה נקודות שרואים שזה איקאה, אין מה לעשות. &nbsp אבל - יש שני יתרונות גדולים: 1. זה זול. חושב שיהיה קשה למצוא מטבח באותו גודל שיעלה פחות מאיקאה וכבדקנו קצת מסביב, קיבלנו רושם שהצעות אחרות למטבח דומה לשלנו יעלו 30 - 50 אחוז יותר. 2. העוד יתרון חשוב - זמן. אין לך חברה שיכולה להעמיד מטבח שלם כולל כל התיכנון, מדידות,משלוח, ההרכבה והתקנת שיש בזמן שאיקאה עושים את זה. אצלנו זה היה שיקול רציני כי יצא שקיבלנו את הדירה והיה לנו שבוע וחצי לפני שנכנסו אליה עם שלושה ילדים. רצינו לסגור הכל כמה שיותר מהר. באיקאה זה לקח שבועות בודדים להכל לעומת חברות אחרות שלדעתי התחייבו על 3 חודשים. &nbsp החלטנו שהחיסכון בכסף והרצון שתהייה דירה מסודרת ולא להתקע חודשים בדירה בלי מטבח שווה לנו את זה. &nbsp האם בדיעבד הייתי בוחר בהם שוב ולא מעדיך להתקע קצת זמן ולקחת חברה אחרת? קשה להגיד. זה מאוד גבולי.

למעלה